Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pozicioniranje MovieClip-a

[es] :: Flash :: Pozicioniranje MovieClip-a

[ Pregleda: 1267 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ferguson
Nikolic Vladimir
Beograd

Član broj: 67927
Poruke: 191
*.ibiss.bg.ac.yu.

ICQ: 164532115


+1 Profil

icon Pozicioniranje MovieClip-a19.06.2009. u 13:38 - pre 165 meseci
Kako da pozicioniram sliku koja se ucitava u MovieClip?

Code:

this.createEmptyMovieClip("logo_mc", this.getNextHighestDepth());
logo_mc.loadMovie("slide/image2.png");

sa ovom kodom kreiram klip i ucitavam sliku.
Zapravo, pravim galeriju i potrebno mi je da se slika kada se ucita, sama centrira u okvira nekog rama. Ovako mi se slika ucitava u gornjem levom uglu.
Mogu pomocu logo_mc._x i logo_mc._y da ga nasteluje gde zelim da se pojavi, ali ako se promeni rezolucija slike nastaje problem jer onda nije centrirana.

Kako se prevazilazi ovaj problem?
 
Odgovor na temu

StarCraft
Rančić Milan
Beograd

Član broj: 164837
Poruke: 441
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Pozicioniranje MovieClip-a19.06.2009. u 22:20 - pre 165 meseci
Pa možeš valjda da uzmeš širinu/visinu učitane slike (slika.width, slika.height) ako ne, onda stavi muvi klip u muvi klip, pa u taj pod-klip učitaj sliku i pročitaj njegovu visinu/širinu. Ako znaš osnovnu matematiku, lako ćeš ga centrirati :)
www.zeitgeistmovie.com - film koji mora svako da vidi! (free to download)
 
Odgovor na temu

ferguson
Nikolic Vladimir
Beograd

Član broj: 67927
Poruke: 191
*.ibiss.bg.ac.yu.

ICQ: 164532115


+1 Profil

icon Re: Pozicioniranje MovieClip-a22.06.2009. u 08:38 - pre 165 meseci
Osnovno znanje matematike mislim da mi nije izostalo iz ove formule :)

Code:

this.createEmptyMovieClip("logo_mc", this.getNextHighestDepth());
logo_mc.createEmptyMovieClip("logo_mc2", logo_mc.getNextHighestDepth());
logo_mc.logo_mc2.loadMovie("slide/image1.jpg");
var width2=logo_mc.logo_mc2._width
var height2=logo_mc.logo_mc2._height
logo_mc._x=Stage.width/2-width2/2;
logo_mc._y=Stage.height/2+height2/2;


On postavi gornji levi ugao slike u centar pa kontam da nije ni uzeo velicinu drugog klipa (logo_mc2)
Gresim li negde?
 
Odgovor na temu

StarCraft
Rančić Milan
Beograd

Član broj: 164837
Poruke: 441
91.148.65.*



+3 Profil

icon Re: Pozicioniranje MovieClip-a22.06.2009. u 11:53 - pre 165 meseci
Ne moram ni da čitam kôd Grešiš u tome što si u obzir uzeo veličinu empty movieClipa u trenutku kada se externa slika još uvek nije učitala u njega. Moraš da sačekaš da se slika učita.

Najstandardnija greška svih (nas) početnika
www.zeitgeistmovie.com - film koji mora svako da vidi! (free to download)
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Pozicioniranje MovieClip-a

[ Pregleda: 1267 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.