Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pristup drugom MovieClip-u, koji nije na istom "levelu"

[es] :: Flash :: pristup drugom MovieClip-u, koji nije na istom "levelu"

[ Pregleda: 3533 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Acid
Nikola Milanovic
Cacak

Član broj: 9585
Poruke: 144
*.teleportgroup.net



Profil

icon pristup drugom MovieClip-u, koji nije na istom "levelu"29.02.2004. u 18:30 - pre 226 meseci
Pozdrav svima.
Naslov je mozda glup ali stvarno nisam znako kako da ga nazovem.

Na sceni imam dva simbola tipa MovieClip, jedan je a1, a drugi a2. Ono sto mi treba je:
Na a1 na 10-om frame-u imam actionscript: stop();. Kako da na tom frejmu pristupim simbolu a2 koji je na glavnoj sceni (treba mi: a2.gotoAndPlay(x)).

HVALA>
 
Odgovor na temu

andrea_c

Član broj: 21577
Poruke: 7
*.ftn.ns.ac.yu



Profil

icon Re: pristup drugom MovieClip-u, koji nije na istom "levelu"29.02.2004. u 18:59 - pre 226 meseci
Probaj ovo:

tellTarget ("_root.a2") {
gotoAndPlay(x);
}
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.air.tehnicom.net



+1 Profil

icon Re: pristup drugom MovieClip-u, koji nije na istom "levelu"23.04.2004. u 13:48 - pre 224 meseci
krace jos:

_root.a2.gotoAndPlay(x)

Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

arsa xx
Srdjan Arsic
Beograd

Član broj: 14203
Poruke: 452
*.absolutok.com.

ICQ: 247217004
Sajt: webdizajn.arsic.biz


Profil

icon Re: pristup drugom MovieClip-u, koji nije na istom "levelu"23.04.2004. u 15:22 - pre 224 meseci
Kada je moguce bolje je koristiti relativne putanje - _parent

pa iz toga proizilazi:

_parent.a2.gotoAndPlay(x)


Flash komponenta za atraktivan prikaz vesti na sajtu:
www.flash-news-ticker.com
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.air.tehnicom.net



+1 Profil

icon Re: pristup drugom MovieClip-u, koji nije na istom "levelu"23.04.2004. u 22:52 - pre 224 meseci
krace jos:

/:a2.gotoAndPlay(x)
to tije za _root

ili ako oces _parent, mada treba arsa da pojasni zasto je to bolje:
../:a2.gotoAndPlay(x)
Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

arsa xx
Srdjan Arsic
Beograd

Član broj: 14203
Poruke: 452
*.absolutok.com.

ICQ: 247217004
Sajt: webdizajn.arsic.biz


Profil

icon Re: pristup drugom MovieClip-u, koji nije na istom "levelu"23.04.2004. u 23:58 - pre 224 meseci
Verovatno ima dosta razloga zasto koristiti relativne putanje, mislim da je najznacajniji:

Prilikom izmena, prepravki, koriscenja u novim projektima takvog mc koji sadrzi apsolutne putanje, moze doci do dodatnog posla prepravki ako se mc ne nadje u istom nivou.
Flash komponenta za atraktivan prikaz vesti na sajtu:
www.flash-news-ticker.com
 
Odgovor na temu

NeoDesign
Vladimir Ćetković
Software developer
Beograd

Član broj: 16257
Poruke: 138
*.sezampro.yu.

ICQ: 23348136
Sajt: www.codesessions.com


+2 Profil

icon Re: pristup drugom MovieClip-u, koji nije na istom 26.04.2004. u 01:12 - pre 224 meseci
Relativne putanje je BOLJE koristiti. Evo zasto (ja sam imao sledece iskustvo).

Npr. napravite jedan lep objekat (npr. tipa MovieClip). Ako u njega ugradite apsolutne putanje, taj objekat mora da bude fiksiran u odnosu root-u.

a zato ako koristite relativne putanje, ova dva objekta iz primera bi mogli lagano da smestimo u neki novi clip i nista se ne bi poremetilo ... tj. njihova komunikacija ne bi bila dovedena u pitanje.

imamo na primer clip1 a u njemu clip2

bolje je
clipu2 proslediti:

Code:
this._parent.gotoAndPlay("nesto");

nego
Code:
_root.clip1.gotoAndPlay("nesto");


jer ako ova dva klipa smestimo u novi klip:

npr noviClip->clip1->clip2

onda ca se relativnim putanjama sve raditi :)
Arthur C. Clarke - "Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.air.tehnicom.net



+1 Profil

icon Re: pristup drugom MovieClip-u, koji nije na istom "levelu"26.04.2004. u 08:58 - pre 224 meseci
ok onda zaključili smo da je za ugnježdene objekte koji pristupaju jedan drugome bolje koristiti parent jer onda mozes da uradis jedan copy i pastujes negde drugde i ono ce da radi, no šta je sa ostalom većinom slučajeva kada postoji samo jedan objekat - nekad je bolje koristiti jedno, nekad je bolje koristiti drugo: sve zavisi ko šta i kako radi...


Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

Lunatic
Dusan Filipovic
nis

Član broj: 6584
Poruke: 259
195.178.35.*

ICQ: 283010555


Profil

icon Re: pristup drugom MovieClip-u, koji nije na istom "levelu"26.04.2004. u 10:51 - pre 224 meseci
sustini uvek se mozemo snaci ako koristimo alatku koja ima ikonicu u obliku mete te tako mozemo videti bilo apsolutnu bilo relativnu putanju za odredjeni MC
www.dnbcentrala.com
serbian dnb community
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: pristup drugom MovieClip-u, koji nije na istom "levelu"26.04.2004. u 13:26 - pre 224 meseci
... bez alata nema ni zanata ;)

Nije to toliko jednostavno da se može generalizovati varijanta za relativno i apsolutno referenciranje. Kada se odredi krajnja forma programa, dođe mu (skoro) svejedno koji način se koristi, jer je u tom trenutku sve poznato.

Na žalost, ikonicu u obiku mete ne možemo da kreiramo za referenciranje dinamički kreiranih simbola (... jer oni i ne postoje u dizajn modu već samo dok se program izvršava).
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: pristup drugom MovieClip-u, koji nije na istom "levelu"

[ Pregleda: 3533 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.