Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa loadMovie komandom u Flashu

[es] :: Flash :: Problem sa loadMovie komandom u Flashu

[ Pregleda: 3430 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Error404
freelancer
Zemun

Član broj: 37243
Poruke: 104
*.beotel.net.



Profil

icon Problem sa loadMovie komandom u Flashu08.04.2005. u 18:40 - pre 212 meseci
Poceo sam da radim sajt, ceo u flashu.
Uradio sam prvu stranu. U gornjem delu je meni, a ispod menija sadrzaj - naravno:) U meniju imam pet dugmadi, svako ima podmeni od jos pet dugmadi,koji se aktivira prelaskom misa. Ovo sam uradio bez problema pomocu on (roll... gotoAndPlay... komande.
E sad, kada kliknem na dugme iz podmenija zelim da mi se ispod menija (gde je sadrzaj) ucita eksterni movieclip. Ovako zelim da linkujem stranice.
Da li moze neko da mi malo pojasni kako ovo da ucinim jer mi loadMovie komanda iz nekog razloga ne funkcionise iako sam siguran da sam kod pravilno napisao (napravio prazan movieclip na pozornici i na dugme iz podmenija postavio loadMovie komandu).
Mozda je problem sto pokusavam da otvorim eksterni movieclip na glavnoj pozornici, pritiskom na dugme koje nije na glavnoj pozornici vec unutar movieclipa koji se nalazi na pozornici, pa je tu neka nesuglasice?
Nadam se da ste me shvatili :)
Hvala.
nvdizajn.freezoka.com
 
Odgovor na temu

miksin

Član broj: 41918
Poruke: 98
*.041net.co.yu.



Profil

icon Re: Problem sa loadMovie komandom u Flashu08.04.2005. u 19:10 - pre 212 meseci
to sto ti mislis sigurno nije
aj okaci fla
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
213.244.208.*

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Problem sa loadMovie komandom u Flashu08.04.2005. u 21:27 - pre 212 meseci
Probaj sa komandom:

on(release){
loadMovieNum("trax.swf",2);
}


1)trax.swf zameni tvojom animacijom
2)2-postavi broj nivoa u koji ce se animacija ucitati u plejeru



Trebalo bi da ti resi problem.Posle se pobrini za pozicioniranje eksternog klipa!!!
 
Odgovor na temu

White Weedow
Amsterdam

Član broj: 30680
Poruke: 89
*.cable.powersurf.li.

Sajt: www.mfx-club.com


Profil

icon Re: Problem sa loadMovie komandom u Flashu08.04.2005. u 23:52 - pre 212 meseci
Al nisam najbolje shvatio tvoje pitanje!!!
problem je u prvom codu kojeg si napisao za button za rollover
E sada izbrisi code taj i klikni instancu dugmeta i dodaj ta ista svojstva dugmetu al samo pomocu behavior panela stim da akcija on press bude na vrhu a on rollover ispod nje`!!! Probaj!

Sometimes everytings is dificult!!!
But you must learn...
http://www.mfx-club.com
 
Odgovor na temu

Nikola Denić
Nikola Denić
Nis/Bgd

Član broj: 6571
Poruke: 1231
*.adsl.sezampro.yu.

ICQ: 42376797
Sajt: www.nixa.co.yu


Profil

icon Re: Problem sa loadMovie komandom u Flashu09.04.2005. u 00:53 - pre 212 meseci
e ovako

Code:


    on (release){
    this.createEmptyMovieClip("brand1", this.getNextHighestDepth());

/* uz pomocu ovog pravis dinamicki mc sa najvecom dubinom i zove se brand1

 */
    brand1.loadMovie("SH.swf"); /* ovako ga ucitavas u taj kreirani mc 
kod mene je SH.swf kod tebe moze da bude i pera.swf :) 
*/
    _root.brand1._y=-5; /* postavljas ga po x poziciji 
    _root.brand1._x=-5;/* postavljas ga po y poziciji ,stim da kao i x on ima difolt vrednost brand1 sad ga samo "pomeras " 
    }




to je to a ako ne radi ... iskljuci flash i u zemljoradnike
ovo sam izvuko sad copy & paste iz jednog projekta na kom radim trenutno,a ti mozes i drugacije naravno :-D



ITSolutions - najeftiniji DialUp internet [ dialup flat za samo 275 dinara ]
 
Odgovor na temu

blzz
mostar

Član broj: 36745
Poruke: 110
212.39.112.*

Sajt: www.chunoslav.tk


Profil

icon Re: Problem sa loadMovie komandom u Flashu09.04.2005. u 06:35 - pre 212 meseci
evo ovo upiši u dugme:
Code:
on(release){
_root.movie_clip.loadMovie("neka_animacija.swf", _root.movie_clip)
}


ovo movie_clip zamjeni s imenom movie clipa u animaciji, a neka_animacija s imenom onoga što učitavaš
 
Odgovor na temu

i-design
Belgrade

Član broj: 26057
Poruke: 200
*.ADSL.neobee.net.

Sajt: igor78.on.neobee.net


Profil

icon Re: Problem sa loadMovie komandom u Flashu27.02.2006. u 09:01 - pre 202 meseci
I meni ovo trenutno treba, vidim gomilu resenja pa ne znam koje da izaberem. Moze li malo pojasnjenja?

koliko ja shvatam, za neka je potrebno da vec postoji neki movie clip, pa se u njega ucitava, a ovo Nikolino mi deluje najelegantnije posto mi se cini da ono i kreira movie clip u koji ce se smestiti animacija?

Ako imam prazan movie clip u koji cu smestiti eksterni swf, da li on mora biti pomeren negde da bude nevidljiv dok nije aktuelan, ili ima neko elegantnije resenje?

 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Problem sa loadMovie komandom u Flashu

[ Pregleda: 3430 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.