Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Niz MovieClip-ova

[es] :: Flash :: Niz MovieClip-ova

[ Pregleda: 3233 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

jankie88
Igor Janošev
Beograd

Član broj: 22935
Poruke: 27
212.200.116.*



Profil

icon Niz MovieClip-ova10.04.2005. u 15:43 - pre 212 meseci
Da li je u Flash-u moguce nesto ovako:
Code:

_root.onLoad = function() {
    var ar:Array = new Array(80);
    for (var i = 1; i<80; i++) {
        ar[i] = new MovieClip;
        kj = "C:\\jk\\s" + i + ".jpg";
        trace(kj);
        loadMovie(kj,ar[i]);
        ar[i]._x = (i/8)*60;
        ar[i]._y = (i%8)*60;
        ar[i]._height = 60;
        ar[i]._width = 60;
        ar[i]._visible=true;
    }
};

Naime potrebno mi je da napravim array movieclip-ova i da u njih ucitam slike. I da li bi mi mozda neko rekao kako da za sve te objekte postavim isti kod u slucaju neke akcije (kretanje misa...).
All it takes is one bad day to reduce the sanest man alive to lunacy!
That's how far the world is from where I am: Just one bad day...
 
Odgovor na temu

Nikola Denić
Nikola Denić
Nis/Bgd

Član broj: 6571
Poruke: 1231
*.adsl.sezampro.yu.

ICQ: 42376797
Sajt: www.nixa.co.yu


Profil

icon Re: Niz MovieClip-ova12.04.2005. u 23:06 - pre 212 meseci
aj lepo objasni :) sve je moguce
ITSolutions - najeftiniji DialUp internet [ dialup flat za samo 275 dinara ]
 
Odgovor na temu

3funovic
3funović Igor
novi sad

Član broj: 30924
Poruke: 52
*.nspoint.net.

Sajt: www.3funovic.com


Profil

icon Re: Niz MovieClip-ova19.04.2005. u 09:37 - pre 212 meseci
ne treba ti niz ako sam te dobro razumeo...
dovoljno je da svi kreirani filmovi (moraju biti kreirani na stage-u da bi nešto učitao u njih) dobiju imena kojima bi ti kasnije po nekom pravilu mogao da pristupaš...

(for i=0; i<8; i++) {
(for j=0; j<10; j++) {
var temp = _root.createEmptyMovieClip("film"+i+j, 10*i+j);
temp._x = ...
temp._y = ...
temp.loadMovie(...)
}
}

kasnije tom filmu pristupaš njegovim imenom npr. _root.film84._xscale umesto da za to koristiš niz pa da pristupaš sa _root.film[8,4]
na kraju još dodaš određenu anonimnu funkciju za neki event i tamo lupaš kod koji ti je potreban za sve clipove. npr:
temp.onEnterFrame = function() { ... }
ili: .onMouseMove = function() { ... } za šta si ti i pitao...

the
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Niz MovieClip-ova

[ Pregleda: 3233 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.