Srodne teme
Kliknite za generisanje liste srodnih tema...
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

duplicateMovieClip

[es] :: Flash :: duplicateMovieClip

[ Pregleda: 1923 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sekvoja

Član broj: 91239
Poruke: 268
*.ptt.yu.



Profil

icon duplicateMovieClip11.04.2006. u 22:19 - pre 200 meseci
Cao pozdrav svima. Imam movieClip na stage-u i hocu da ga dupliram u recimo 30 komada. Ono for(i=0; i<30; i++)... E sad sta da uradim da bi movieClip-ovi presli u drugi red posle svakog petog? Hocu da imam 6 redova po 5 clipova, onako jedan red ispod drugog.
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.dialup.neobee.net.



+35 Profil

icon Re: duplicateMovieClip11.04.2006. u 23:45 - pre 200 meseci
Imam jedno lose resenje...pogledaj u prilogu...ako napravim bolje saljem...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

sekvoja

Član broj: 91239
Poruke: 268
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: duplicateMovieClip12.04.2006. u 00:00 - pre 200 meseci
Resenje nije lose, ustvari i ja sam napravio nesto slicno. Ali tek sad vidim da nisam dobro formulisao pitanje. Problem je u tome sto ja ne znam koliko ce elemenata biti (mozda 5, mozda 30, mozda i 179 na vise strana itd). Zato mi treba neko univerzalno resenje, jer se broj elemenata na stage-u poklapa sa brojem elemenata u XML-u. Bilo bi dobro da se duplira s leva na desno a ne odozgo na gore. Kelja usvakom slucaju hvala na trudu!!!
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.dialup.neobee.net.



+35 Profil

icon Re: duplicateMovieClip12.04.2006. u 10:19 - pre 200 meseci
Da naravno...Znam sta hoces...Koristi % operator...to je pola puta do dobrog(citaj kraceg)resenja,a u petlju treba staviti variable for(i=0;i<niz_xml.length;i++)...umesto brojnih vrednosti...Pozdrav!
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.dialup.neobee.net.



+35 Profil

icon Re: duplicateMovieClip13.04.2006. u 11:07 - pre 200 meseci
E da,ono je bilo moje resenje,radio sam neku xml galeriju...i morao sam da zurim...Pitao sam kolegu,profesionalnog programera inace, sta bi on odradio,i evo koda:(brzo ces uvideti sve njegove prednosti):
Code:

xpos = 0;
ypos = 0;
sirina = 50;
duzina = 40;
for (i=0; i<30; i++) {
    duplicateMovieClip(kocka, "kocka"+i, i);
    _root["kocka"+i]._x += xpos*i;
    if (i%5 == 0) {
        xpos = 0;
        ypos += duzina;
    }
    xpos += duzina;
    _root["kocka"+i]._x = xpos;
    _root["kocka"+i]._y = ypos;

Pozdrav...

[Ovu poruku je menjao kelja dana 13.04.2006. u 12:07 GMT+1]
 
Odgovor na temu

sekvoja

Član broj: 91239
Poruke: 268
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: duplicateMovieClip13.04.2006. u 15:15 - pre 200 meseci
Hvala to je ono sto mi je trebalo. Kad vec kazes da pravis flash galeriju, kako si resize-ovao movieClip nakon ucitavanja slike u njega? Postavio sam temu "ucitavanje u movieClip", pogledaj.
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: duplicateMovieClip

[ Pregleda: 1923 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Kliknite za generisanje liste srodnih tema...
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.