Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ucitavanje u movieClip

[es] :: Flash :: ucitavanje u movieClip

[ Pregleda: 2095 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sekvoja

Član broj: 91239
Poruke: 268
*.ptt.yu.



Profil

icon ucitavanje u movieClip13.04.2006. u 00:53 - pre 191 meseci
Ljudi pomoc!!! Imam movieClip koji sam duplirao u 15 kom. Hocu da u njih ucitam slike , ali tako da se ucitavaju prvo u 1. movieClip, pa u drugi itd. Evo dela koda (uproscenog) ali on ucitava odjednom u sve movi-e.




for (i=0; i<15; i++) {
duplicateMovieClip(slika, "slika"+i, i);
this["slika"+i]._x = i*40;
this["slika"+i].loadMovie("neka_slika.jpg");
}




Znaci na stage-u je movieClip "slika", a slike treba da se ucitavaju s leva na desno jedna po jedna.

Jos nesto. Kako da resize-ujem movieClip nakon sto se u njega ucita slika? On uvek uzme dimenzije ucitane slike, ali to mi ne odgovara, zato sto hocu da uvek bude fiksne velicine.

Hvala unapred!!!

[Ovu poruku je menjao sekvoja dana 13.04.2006. u 23:55 GMT+1]
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
212.200.25.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: ucitavanje u movieClip13.04.2006. u 07:47 - pre 191 meseci
Pogledaj u Helpu ...

Using Components => Components Dictionary => Loader component
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
*.bankerinter.net.

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: ucitavanje u movieClip13.04.2006. u 22:21 - pre 191 meseci
http://www.senocular.com/flash/source.php?id=0.131
 
Odgovor na temu

sekvoja

Član broj: 91239
Poruke: 268
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: ucitavanje u movieClip13.04.2006. u 23:19 - pre 191 meseci
Hvala za link, kako samo nisam ranije izvalio taj sajt...
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: ucitavanje u movieClip

[ Pregleda: 2095 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.