Pozdrav svima imam sljedeci problem.
Hocu da instaliram wordpress lokalno na računar da bi mogao bez straha po server i "pravu " stranu da radim promjene na samoj stranici.
Nakon neuspjelih instalacija MySQL-a i ručno instaliranih PHP i Apache probao sam sa XAMPP-om ( vec sam jednom probao i nije se htio da instalira jednostavno ne moze da pokrene ili Apache ili MySQL, OS je windows 7 64 bita)
Dao sam mu jos jednom sansu i PRORADILO je u test.php-u vidio je i mysql kojeg pri rucnoj instalaciji nije vidio.
Ja sav sretan skinem wordpress otpakujem ga i stavim ga u folder htdocs ( u folder web) izvršim promjenu wordpress install fajla u phpmyadmin napravim wordpress bazu unesem korisnika ,pasword ,username i te podatke unesem i u install fajl wordpresa.Pokrenem instalaciju preko browsera i izbaci mi da ne mogu da se konektujem na bazu zbog problema sa paswordom , username-om ili localhostom odnosno da je server down.
Pokusao sam da vidim da li MySQL radi iako mi XAMPP pokazuje da radi pomocu putty-a i izbaci mi sljedecu poruku prilikom telnet localhost 3306
connection closed by remote host
u konzoli packets out of order
pitanje je sta sada da li da pokusam reinstalaciju XAMPP-a ili nesto slicno jer koliko vidim problem je u MySQL-u ( pasword username i localhost su ispravni).
Strah me da sad opet radim reinstalaciju XAMPP-a jer se bojim da se nece opet instalirati odnosno da ce zezati a evo proradio je nakon reinstalacije racunara na frisak windows.
Pokusavam da ovo skontam vec skoro godinu dana ali evo bez uspjeha.
Unaprijed hvala.

Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!