Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa sesijama

[es] :: PHP :: Problem sa sesijama

[ Pregleda: 1592 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
77.46.198.*



+35 Profil

icon Problem sa sesijama22.12.2007. u 11:09 - pre 167 meseci
Napravio sam neku shopping cart skripticu, medjutim imam problem sa njom na jednom serveru, dobijam interesantne vrednosti session varijable, pogledajte i sami:

http://www.sinisake.com/projects/courses/

PhP verzija je 4.4.7

Offline (WAMP) i na drugom serveru sve funkcionise dobro:

http://www.sinisa.milicevici.com/courses/

Evo koda(bitnih delova):

course.php

Code:


 $_SESSION[price]=$rows[5];


cart.php

Code:


  if($_GET[action]=="add"){
            if(!isset($_SESSION[cid])){
            $_SESSION[in_cart]='';
            $_SESSION[total]=0;
            }
            else {
            //Check if item exists in basket!!//
            if(!eregi($_SESSION[cid],$_SESSION[in_cart])){
            $_SESSION[in_cart].="$_SESSION[cid],";
            $_SESSION[total]+=$_SESSION[price];
            echo"<script>alert('$_SESSION[total]');</script>";
            } else {
            die ("<script>alert('You have that item already in Basket.'); location.href='index.php';</script>");
            }
             if($_SESSION[in_cart]==""){echo ("<tr><td colspan='5'><h3>No Items in Basket!</h3></td></tr>");}
            $check_array=explode(",",$_SESSION[in_cart]);
            
            for($i=0;$i<count($check_array)-1;$i++){
            if($check_array[$i]!="")
             select("*","course","WHERE id=$check_array[$i]");
            echo "<tr>
            <td align='left' style='padding-left:6px;'>\n
            <input name='del[]' type='checkbox' value='$rows[0]||$rows[5]' /></td>\n
            <td align='left' style='padding-left:6px;'>$rows[1]</td>\n
            <td align='left' style='padding-left:6px;'>$rows[2]</td>\n
            <td align='left' style='padding-left:6px;'>$rows[4]</td>\n
            <td align='left' style='padding-left:6px;'>$ $rows[5]</td>\n
            
            </tr>";
            }
            
        }
        }
        
        
          
          
        
          
                         
              ?>



Ovde je problem(cart.php) Potpuno blesavo, otkud ona jedinica?!? Session varijabla vraca vrednost ''true"?!?

[Ovu poruku je menjao kelja dana 22.12.2007. u 12:33 GMT+1]
 
Odgovor na temu

glavince
Ohrid/Macedonia

Član broj: 66412
Poruke: 246
79.141.120.*

Sajt: ohridnews.com


Profil

icon Re: Problem sa sesijama22.12.2007. u 13:54 - pre 167 meseci
A da probas sa navodnike
$_SESSION['price'] i t.d.
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
77.46.198.*



+35 Profil

icon Re: Problem sa sesijama22.12.2007. u 14:06 - pre 167 meseci
Hvala, ali nije to... Probao sam bas sad... :(

A da logika skripta ne valja, pretpostavljam da ne bi radilo ni na Wamp-u(offline), ni na onom(besplatnom) hostingu...
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
89.216.108.*

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Problem sa sesijama22.12.2007. u 14:39 - pre 167 meseci
A da probas da stavis error_reporting na E_ALL i sve notice i warninge ispravis, siguran sam da mora onda da proradi lepo... To je najbezbolniji nacin da se osiguras da ce kod raditi na vecini standardno podesenih servera.
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
77.46.198.*



+35 Profil

icon Re: Problem sa sesijama22.12.2007. u 14:51 - pre 167 meseci
Hvala, uradio sam to, ali iskreno receno ne razumem poruke koje dobijam. Pogledacu...

@glavince, bio si u pravu, nisam prvi put sve ispravio! Hvala jos jednom!!!
@dakipro, hvala na savetu!

Hm... opet ne valja... Otkud ta jebena jedinica???

[Ovu poruku je menjao kelja dana 22.12.2007. u 16:08 GMT+1]
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
77.46.198.*



+35 Profil

icon Re: Problem sa sesijama23.12.2007. u 15:31 - pre 167 meseci
Problem je resen.
Pisem ovaj post iz cisto pedagoskih razloga, sa zeljom da upozorim mlade programere i skriptase da posebnu paznju posvete imenovanju varijabli u sopstvenom kodu.

Naime, u fajlu koji sam include-ovao imao sam globalnu varijablu ''total''(broj recorda) i to je izazivalo pometnju.
Da znam, i globalne varijable treba izbegavati kad god je moguce, ali...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Problem sa sesijama

[ Pregleda: 1592 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.