Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa sesijama--IE ne radi FF radi!! HITNO

[es] :: PHP :: Problem sa sesijama--IE ne radi FF radi!! HITNO

[ Pregleda: 3408 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Problem sa sesijama--IE ne radi FF radi!! HITNO20.06.2005. u 14:56 - pre 212 meseci
Evo ovaj kod lijepo radi kod SVIH BROWSERA osim naravno microsoftovog...
microsoft nam samo stvara probleme...
Evo kako da ovo napišem da radi u IE još van ispiše i odlogirali ste se ali ustvari sesija i dalje postoji kako da je uništim??
Hvala
Code:

<?php
$htmluspjesnilogout='odlogirali ste se'; 
$neuspjesnilogout='Niste se odlogirali';
unset($_SESSION['loganje']);
session_destroy();

if(!isset($_SESSION['loganje'])) print $htmluspjesnilogout;
else print $neuspjesnilogout;

?>


I još jedno pitanje kako da u php/html ili javascriptu refresham stranicu ali da browser uopće ne koristi cache
nadam se da me kužite...
 
Odgovor na temu

dzonileon
Nikola Mitic
Beograd

Član broj: 12207
Poruke: 80
*.ppp-bg.sezampro.yu.

Sajt: www.webdesignbeach.com


Profil

icon Re: Problem sa sesijama--IE ne radi FF radi!! HITNO20.06.2005. u 18:53 - pre 212 meseci
Sto se tice sesije ne znam u cemu je problem.
Mozda je negde opet kreiras :(

za refresh probaj sa
Code:
<META HTTP-EQUIV="CACHE-CONTROL" CONTENT="NO-CACHE">



 
Odgovor na temu

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
*.vdial.verat.net.



+26 Profil

icon Re: Problem sa sesijama--IE ne radi FF radi!! HITNO20.06.2005. u 20:39 - pre 212 meseci
da li ti je ovo samo na localhostu?
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: Problem sa sesijama--IE ne radi FF radi!! HITNO20.06.2005. u 21:45 - pre 212 meseci
ne i na serveru i na localhostu
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: Problem sa sesijama--IE ne radi FF radi!! HITNO20.06.2005. u 21:49 - pre 212 meseci
[quote]dzonileon: Sto se tice sesije ne znam u cemu je problem.
Mozda je negde opet kreiras :(

ne ovo je cijeli kod za logout.php
 
Odgovor na temu

BraMom
Branimir Momcilovic
Niš, Prokuplje

Član broj: 51489
Poruke: 38
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: Problem sa sesijama--IE ne radi FF radi!! HITNO20.06.2005. u 22:17 - pre 212 meseci
If you forget the session_start(); you might have that problem.

A sto se tice refresha, mozes da probas i 'prljavi trik':
test.php?a=rand
gde je ovo rand pseudo slucajni broj, to bi trebalo da natera browser na novo ucitavanje stranice.
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: Problem sa sesijama--IE ne radi FF radi!! HITNO21.06.2005. u 21:56 - pre 212 meseci
Citat:
BraMom: If you forget the session_start(); you might have that problem.

nije do toga
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.inabox.net.



+30 Profil

icon Re: Problem sa sesijama--IE ne radi FF radi!! HITNO22.06.2005. u 08:09 - pre 212 meseci
A da probas ovako pa onda reci sta se desava! tj da li ce sesija ostati otvorena!:
Code:

//logout.php

<?
unset($_SESSION['loganje']); // 
session_destroy();
header("Location: izasao.php"); // preuzmeri na poruku da je izasao
exit(); // pobrini se da se donji kod ne izvrsi ako postoji
?>

// izasao.php

<?php
$htmluspjesnilogout='odlogirali ste se'; 
echo "<center>".$htmluspjesnilogout."</center>";
// nakon 5 sec preusmeri na pocetnu
echo "<META http-equiv=\"refresh\" content= \"5;URL=http://www.tvoja_pocetna.com/\">";
?>

Ovo gore je samo da vidis oce li unistiti sesiju itd. Kasnij ti sredjuju proveru i sta ti treba!



Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.adsl.net.t-com.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: Problem sa sesijama--IE ne radi FF radi!! HITNO24.06.2005. u 09:41 - pre 212 meseci
Dajte mi ovdje najbanaliniji mogući primjer sesija.
Npr ako je sesija b= 0 onda se sajt otvori---

ja to radim ovako startam sesije
pa napišem
$session['imesesije']=da;


na stranici koju želim zaštiti dodam npr if($session['imesesije']!=da; exit;
no to uopće ne radi možda trebam baš da ih registriram ilikaj???
dajte mi baš neki najbanalniji primjer...
I MOLIM BEZ POSTOVA TIPA RTFM :)))))

STVARNO J**ENI IE to uopće ne shvaća dok FF radi normalno
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.sbb.co.yu.



+257 Profil

icon Re: Problem sa sesijama--IE ne radi FF radi!! HITNO24.06.2005. u 12:09 - pre 212 meseci
Kao sto neko vec rece gore, MORAS da ima session_start(); u SVAKOM fajlu, cak i u tom u komse vrsi LOGOUT i unistavanje sesija. Da li to imas?

Sto se tice najbanalnijih primera...

http://www.php.net/session
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.adsl.net.t-com.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: Problem sa sesijama--IE ne radi FF radi!! HITNO27.06.2005. u 06:45 - pre 212 meseci
kao 1i1
Citat:
Jbyn4e: Kao sto neko vec rece gore, MORAS da ima session_start(); u SVAKOM fajlu, cak i u tom u komse vrsi LOGOUT i unistavanje sesija. Da li to imas?

Sto se tice najbanalnijih primera...

http://www.php.net/session


imam session_start(); SVUGDJE
a kao 2i2
Citat:
dado_k:
I MOLIM BEZ POSTOVA TIPA RTFM :)))))

STVARNO J**ENI IE to uopće ne shvaća dok FF radi normalno
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: Problem sa sesijama--IE ne radi FF radi!! HITNO27.06.2005. u 07:32 - pre 212 meseci
Ajde probaj ovo:
Code:


session_start();

/*sprecaanje kesiranja */
header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT");
header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . "GMT");
header("Cache-Control: no-cache, must-revalidate");
header("Pragma: no-cache");
/* sprecavanje kesiranja */

echo '<a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'">Home</a> | <a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?action=login">login</a> | <a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?action=logout">logout</a><br />';
  
switch(@$_GET['action']) {
  case 'login':
    $_SESSION['login'] = 'yes';
    //echo 'ulogovani ste';
    header('Location: '.$_SERVER['PHP_SELF']);
  break;
  case 'logout':
    unset($_SESSION['login']);
    session_destroy();
    //echo 'niste ulogovani';
    header('Location: '.$_SERVER['PHP_SELF']);
  break;
  default:
    if(isset($_SESSION['login'])) {
      if($_SESSION['login'] == 'yes')
        echo 'ulogovani ste';
      else
        echo 'niste ulogovani';
    } else
      echo 'niste ulogovani';
}

Banned - Not available
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Problem sa sesijama--IE ne radi FF radi!! HITNO

[ Pregleda: 3408 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.