Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa sesijama.....

[es] :: PHP :: Problem sa sesijama.....

[ Pregleda: 2717 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mladenko
Marko Mladenovic
Industria designs
Kočevje, Slovenija

Član broj: 36491
Poruke: 64
*.dialup.sezampro.yu.



Profil

icon Problem sa sesijama.....16.12.2004. u 21:37 - pre 208 meseci
Imam jedan veliki problem i ne znam kako da ga reshim....

Hocu da ljudima koji nisu ulogovani da onemogucim direktan pristup stranici, tj da ne mogu da ukucaju www.sajt.com/members.php i da budu na stranici nego da im se pokaze druga stranica.

Poshto se ja veoma malo razumem u PHP ako bi moglo da bude sto prostije objashnjenje, i da bude za WML a ne za HTML....

Hvala
 
Odgovor na temu

MileG

Član broj: 28981
Poruke: 997



+7 Profil

icon Re: Problem sa sesijama.....17.12.2004. u 02:42 - pre 208 meseci
Ukoliko imas rijesen problem logovanja onda ti treba jos ovo dole, a ako ne... onda ti treba jos ponesto :o)

<?php
session_start();
header("Cache-control: private");
if (isset($HTTP_SESSION_VARS['nesto']))
{
echo 'Ulogovan si i mozes da gledas!';
}
else
{
echo 'SAMO ZA CLANOVE!!!';
echo '<meta http-equiv=Refresh content=1;url=neka_druga.php>';
}
?>
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.sbb.co.yu.



+256 Profil

icon Re: Problem sa sesijama.....17.12.2004. u 08:02 - pre 208 meseci
Ili da budemo u duhu register_globals-a:
Citat:

<?php
session_start();
header("Cache-control: private"); //ovo mu bese kao neki workaround za glupi IE?
if (isset($_SESSION['nesto']))
{
echo 'Ulogovan si i mozes da gledas!';
}
else
{
echo 'SAMO ZA CLANOVE!!!';
// echo '<meta http-equiv=Refresh content=1;url=neka_druga.php>'; ne vidim zasto bi se pored header funkcije koristio cist html, znaci:
header("Location: neka_druga.php");
exit; //da budemo sigurni da nece da prodje dalje
}
?>

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

Mladenko
Marko Mladenovic
Industria designs
Kočevje, Slovenija

Član broj: 36491
Poruke: 64
*.yu
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Problem sa sesijama.....17.12.2004. u 14:53 - pre 208 meseci
E trt, ne radi.... Kada napisem sta ste rekli browser ispisuje "Not
WML content"... jel ima neko drugo resenje?? Ili kako da proverim da
li je prethodna strana ucitavana?? To bi mi pomoglo jer ako se nije
ulogovao nije prosao login.php stranu.

I kako da username koje se unese bude uvek dostupno kroz promenjljivu
$username da ne moram svaki put da saljem
/skripta.php?username=nekiuser kroz URL pa da ga izvlacim sa
$_GET['user'] kada mi zatreba??



--
Best regards,
Marko mailto:[email protected]
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.sbb.co.yu.



+256 Profil

icon Re: Problem sa sesijama.....17.12.2004. u 15:08 - pre 208 meseci
Nikoi nije ni rekao da je ovo za wml. Ovo je samo za php. Za wml je drugacije - i ima na netu objasnjeno ali sad ne mogu da trazim...

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu.

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: Problem sa sesijama.....17.12.2004. u 15:12 - pre 208 meseci
za wml samo izbaci odgovarajuci content-type...
Code:

<?
  header("Content-type: text/vnd.wap.wml");
  echo("<?xml version=\"1.0\"?>\n");
  echo("<!DOCTYPE wml PUBLIC \"-//WAPFORUM//DTD WML 1.1//EN\" \"http://www.wapforum.org/DTD/wml_1.1.xml\">\n\n");
?>

Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

u_m
Urukalo Milan
PH

Član broj: 18631
Poruke: 889
*.wireless.org.yu.

ICQ: 32554731
Sajt: https://milan.urukalo.com


Profil

icon Re: Problem sa sesijama.....18.12.2004. u 00:46 - pre 208 meseci
ja imam slicnu stvar kod mene

ali, treba mi da kod onih ciji telefon podrzava kolacice da im omoguci da ne moraju nonstop da se loguju, vec da im ubaci kolacic, a ostali da dobiju login stranu kao sto je do sad

kako da sastavim provjeravanje i upis kolacica?

evo sta ja imam:
Code:

if ($_COOKIE["LO"] && !$_SESSION['ime']) $_SESSION['ime']=$_COOKIE["LO"];

ali onda logout ne radi:
Code:

if ( $_COOKIE["LO"] ) setcookie ("LO", "", time() - 3600);                    // destroy old cookie

    $register_globals = ini_get('register_globals');

    if ( isset($register_globals) ){
        session_unregister('ime');
    }
    else
    {
        unset($_SESSION["ime"]);
    }
    session_destroy();

#include <music.h>
#include <beer.h>
#include <girls.h>
main(){ run(partytime);}
---------
Moj licni sajt
Moj wap sajt--offline
 
Odgovor na temu

JovanT
Jovan Turanjanin
Niš

Član broj: 35633
Poruke: 473
*.bankerinter.net.

Jabber: Zeus@elitesecurity.org
ICQ: 263033789
Sajt: www.turanjanin.net


+17 Profil

icon Re: Problem sa sesijama.....18.12.2004. u 12:58 - pre 207 meseci
Milane, a da probaš da radiš bez kolačića pošto ih ne podržavaju baš svi telefoni. Samo morati da prenosiš broj sesije preko URL-a. Pogledaj kako sam to odradio na sajtu koji se nalazi u mom profilu.
Nije znanje samo znati, već je znanje - znanje dati.

Piši ćirilicom! | Surfujte brže, sigurnije i lakše | Najveća niška online zajednica

 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Problem sa sesijama.....

[ Pregleda: 2717 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.