Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Back() pod sesijama

[es] :: PHP :: Back() pod sesijama

[ Pregleda: 3050 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

milost

Član broj: 58
Poruke: 51
*.deltayu.com



Profil

icon Back() pod sesijama11.02.2002. u 14:55 - pre 241 meseci
Problem...

Imam jednu stranu (recimo page_1) sa nekoliko input polja .
Ta polja sacinjavaju formu koja ima action na page_2.

Posle submita, ako iz nekog razloga moram da uradim Back() na page_1, sva input polja bice prazna...

Ako se ovo NE radi pod sesijama, polja ostaju popunjena. Naravno, ja ovo radim pod sesijom. Ova polja su mi nepotrebna za celu sesiju i trebaju mi samo u ovom trenutku...
Ima li neko ideju kako da omogucim da ova polja ostanu popunjena?

(primer: radi se o formi koja mora da se popuni, a validaciju radim na submit strani. Ako korisnik nije ukucao sve podatke, moram da ga vratim nazad...)
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



+256 Profil

icon Re: Back() pod sesijama11.02.2002. u 15:54 - pre 241 meseci
Citat:
milost:
Imam jednu stranu (recimo page_1) sa nekoliko input polja .
Ta polja sacinjavaju formu koja ima action na page_2.
(primer: radi se o formi koja mora da se popuni, a validaciju radim na submit strani. Ako korisnik nije ukucao sve podatke, moram da ga vratim nazad...)

A sto ne uradis na jednoj jedinoj strani? Nesto ovako (index.php):
<P>Unos podataka:<br>
<? if ($opcija=="dodaj") { //primer - samo uradi ako je naslov = "ja"
if ($naslov=="ja") echo "<BR>bravo!"; else echo "<BR>Neispravan podatak za naslov!"; } ?>
<form ENCTYPE="multipart/form-data" method="post" action="index.php">
<input type="hidden" name="opcija" value="dodaj">
<b>Naslov</b>:
<input type="text" name="naslov" size="30" maxlength="100"<? if ($opcija == "dodaj") ?>value="
<? echo stripslashes($naslov);?>">
<input type="submit" name="sumbit" value="Unesi">
</form>

P.S. Ukoliko ti je bas stalo da vrsis obradu podataka na sledecoj nekoj strani (pa cak i drugom serveru), umesto echo "bravo!" stavi
Header("Location: http://$url"); //prosledi ga na adresu na koju pokazuje $url ! ili nesto tipa include ("obrada.php");, samo pazi da ako radis sa Header da to dodje PRE onog <p>Unos podataka.

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1043
*.drenik.net



+3 Profil

icon Re: Back() pod sesijama11.02.2002. u 23:44 - pre 241 meseci
Razbijanje zadataka po fajlovima povecava preglednost koda ali zato i smanjuje funkcionalnost koju mozes da dobije sa skriptom koja sve sama radi ( + nepreglednost). Ako ti je sve u istoj skripti mozes lako da vracas korisnika na formu sa popunjenim podacima koji su provereni kao i da mu prikazes gde je pogresno uneo neki podatak.





Mala prepravka koda iz prethodnog koda:


Code:



if ($submit) {


       if (proveri_podatke)


                  procesiras_formu
;

       else 


                  crtaj_formu(popuni_ispravno_uneta_polja);


} else
{

                 crtaj_formu(praznu);

}







Owl
 
Odgovor na temu

milost

Član broj: 58
Poruke: 51
*.deltayu.com



Profil

icon Re: Back() pod sesijama12.02.2002. u 08:21 - pre 241 meseci
Zahvaljujem na trudu i iscrpnim odgovorima...

Jbyn4e:: kad si vec bio toliko detaljan, sta mislite da umesto:

<? echo stripslashes($naslov);?>">

stoji

<? echo stripslashes(htmlentities($naslov)); ?>">

ili, kako u manualnu stoji da treba koristiti htmlspecialchars($var), bez stripslahes? (mada je ovo glupo, jer ce se pojaviti slashevi)

Jel neko utvrdio razliku umesto htmlspecailchars() i htmlentities()?
U man-u stoji da je ovaj prvi prakticno podskup ovog drugog, ali razlike nisu naveli...

Poz
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Back() pod sesijama

[ Pregleda: 3050 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.