1. Možeš im dati svoj email, koji je vezan za MB nalog.
Možeš im takođe dati uputstva za devizne doznake svoje banke, koje obiješ u banci. Znači, nije dovoljan broj računa u Intesi. Njemu to ništa ne znači. Naravno, elegantniji je onaj prvi način (MB ili PP), jer se poslodavac ne cima oko transfera.
2. PayPal, kao što je već poznato, nije moguće registrovati, zvanično, ako je korisnik njihove usluge sa teritorije Srbije. Ukoliko ti PP nalog otvara neko drugi, iz vana, onda ti i ne treba da znaš kako PP funkcioiniše, jer ti nećeš imati dodirnih tačaka sa njim. Naravno, funkioniše na istom principu kao MB.
PP je moguće otvoriti ako si državljanin BiH ili Hrvatske, kao što sam ga ja otvorio, ali opet postoje određena ograničenja. Novac možeš samo slati i plaćati sa tog računa, tako da ti takav PP ne pije vodu. Takođe, mana je što pri plaćanju takvim PP nalogom, PP prosleđuje adresu pošiljaocu, pa ako ti je prava adresa stanovanja u Novom Sadu, krajnja adresa izgleda ovako "21000 Novi Sad, Srbija, Bosna i Hercegovina", što je više nego zbunjujuće :) Jedino ako sajt na kome plaćaš nešto ne nudi mogućnost korekcije adrese, pa da se to sredi odmah po plaćanju.
Na takav PP nalog sam zakačio Mastercard Findomestic banke i normalno je koristim. Ne mora da znači da će raditi sa nekim drugim našim karticama.
U prevodu, ili se zadovolji MB-om ili gledaj da ti neko drugi otvori PP nalog, pa da po primanju sredstava taj neko tvoj primljeni novac prosleđuje tebi deviznim doznakama.
d520 C35 A40 S45i SL45i ME45i 3650 6600 SX1 P800 S65 P910i Wizard W810i P990i BlueAngel
6280 E61 iPhone Treo750
MioA701 KG275 iPhone3G 5000 E51
-------
Uslužno
kalibrisanje monitora.
-------
Foto oprema