Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kreiranje API-like funkcija

[es] :: .NET :: Kreiranje API-like funkcija

[ Pregleda: 1714 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Kreiranje API-like funkcija06.09.2004. u 16:34 - pre 216 meseci
Ovo sam pitao za VB6 ali rekose ne moze. Mogu li onda u VB.NET-u ili C#-u da pravim ovu vrstu funkcija? Znaci f-je u .dll fajlu koje se pozivaju na isti nacin kao Win API.

BTW, kako se zaista zovu ove f-je?
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.bos.east.verizon.net



+6 Profil

icon Re: Kreiranje API-like funkcija06.09.2004. u 17:11 - pre 216 meseci
To su funkcije eksportovane iz DLL-ova i prave se u C-u. Ne mogu se praviti u .NET jezicima
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Re: Kreiranje API-like funkcija06.09.2004. u 21:09 - pre 216 meseci
Samo u C-u ili i u C++-u?
Ako moze u C++-u moze li u C++.NET-u da se napravi neka vrsta premoscenja ka .NET-u tako sto ce biti napravljena fukncija koja kada se pozove korece metod iz neke .NET klase.
U knjigama C za 21 dan i C++ za 21 dan nisam nasao nista o tome kako se prave ove funkcije.

Evo zbog cega pitam ovakve stvari. Hteo bih da pravim neke plugin-ove koji zahtevaju postojanje ovih funkcija u .dll-u a ja bih hteo da koristim .NET za to (jer C++ ne znam).
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.bos.east.verizon.net



+6 Profil

icon Re: Kreiranje API-like funkcija07.09.2004. u 01:30 - pre 216 meseci
Može u C++u, a mislim da može i u npr Delphi-ju mada nisam siguran. Moguće je i da koristiš Managed C++ da praviš "mixed" dllove, ali ne verujem da želiš da se time baviš.
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Re: Kreiranje API-like funkcija07.09.2004. u 10:56 - pre 216 meseci
Zasto ne bih hteo?
Pretpostvaljam da postoji dobar razlog ali ga ne vidim.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
66.228.70.*



+6 Profil

icon Re: Kreiranje API-like funkcija07.09.2004. u 13:04 - pre 216 meseci
Mislim da je tako nešto previše komplikovano ako ne znaš C++. Čak i ako ga znaš, treba da naučiš Managed Extensions.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Kreiranje API-like funkcija

[ Pregleda: 1714 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.