Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

KAKO ESE KORISTI BOOLEAN FUNKCIJA..???

[es] :: C/C++ programiranje :: KAKO ESE KORISTI BOOLEAN FUNKCIJA..???

[ Pregleda: 5572 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nikola5

Član broj: 491
Poruke: 13
*.proxy.aol.com



Profil

icon KAKO ESE KORISTI BOOLEAN FUNKCIJA..???08.07.2001. u 00:23 - pre 244 meseci
Kad koristim bool, da li mogu da kombinujem vise funkcija odjednom??
 
Odgovor na temu

Vojislav Milunovic

Član broj: 25
Poruke: 2117
*.verat.net



+1 Profil

icon Re: KAKO ESE KORISTI BOOLEAN FUNKCIJA..???08.07.2001. u 10:58 - pre 244 meseci
Sta podrazumevas pod tim da kombinujes vise funkcija odjednom?
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: KAKO ESE KORISTI BOOLEAN FUNKCIJA..???08.07.2001. u 11:58 - pre 244 meseci
Recimo da je myvar bool tipa i recimo da imas dve funkcije tacno() i vece(), njih dve mozes da kombinujes po sistemu:

myvar = tacno() && vece();

... i slicno. - Dakle mozes da izvrsavas logicke operacije koristeci logicke operatore... Da malo zakomplikujemo, evo da dodamo jos jednu boolpromenljivu mytruevar i da damo jedan primer kada imas i varijable i funkcije u izrazu...

myvar = (tacno() || mytruevar()) && vece();

Kao sto vidis moguce su svakakve kombinacije...

Jesi li na to mislio?

Pozdrav,
Leka

[Ovu poruku je menjao leka dana 07-08-2001 u 10:58 AM GMT]
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Vojislav Milunovic

Član broj: 25
Poruke: 2117
*.verat.net



+1 Profil

icon Re: KAKO ESE KORISTI BOOLEAN FUNKCIJA..???08.07.2001. u 16:28 - pre 244 meseci
Pa cek bre ako je na to mislio to je onda kao :

Code:

int gg= saber() + saberi();


samo sto su u pitanju drugi operatori ( && , || ,! umesto +,-,*,/) i drugaciji tip podataka (logicki)
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.rcub.bg.ac.yu

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: KAKO ESE KORISTI BOOLEAN FUNKCIJA..???08.07.2001. u 22:58 - pre 244 meseci
Koliko ja znam, u običnom C-u se sa "logičkim" izrazima može raditi sve što može i sa celobrojnim tipovima, kao i obrnuto. Tako su sledeći izrazi validni (tacno(), netacno() su logičke funkcije i p je logička promenljiva, a i,j,k su int tipa):

Code:

i = (tacno() + netacno()) && j;
p = (netacno() || k);
j = k * (tacno() || p);


Standardan C vraća nenula vrednost ako je izraz tačan (ali je to ipak najčešće 1), odnosno nulu ukoliko je izraz netačan. Isto tako i obrnuto, svaki nenula izraz se tretira kao tačno, a nula kao netačno.

Naravno, ovo sve važi za C, ali pretpostavljam da važi i za C++ i da je bool tip koji je u njemu definisan, definisan samo da bi bila izbacivana upozorenja prilikom ovakvih raznih "caka" i "trikova", i najverovatnije i radi čitljivosti koda (pa pretpostavljam da mu je dužina 8-bita kao i char na nama dostupnim mašinama).

Ovaj deo o C++ je samo pretpostavka, ali to nije teško proveriti.

Toliko.

dodatak: jedna sintaksna greška ispravljena


[Ovu poruku je menjao tOwk dana 07-08-2001 u 11:03 PM GMT]
Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: KAKO ESE KORISTI BOOLEAN FUNKCIJA..???

[ Pregleda: 5572 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.