Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Fpointer na funkcije clanice

[es] :: C/C++ programiranje :: Fpointer na funkcije clanice

[ Pregleda: 4133 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Preeky
Bg

Član broj: 1586
Poruke: 40
*.vdial.verat.net



+21 Profil

icon Fpointer na funkcije clanice 10.10.2003. u 17:03 - pre 208 meseci
Zanima me jel moze da se deklarishe F pointer koji ce moci da prima adrese funkcija clanica iz razlitite dve klase otprilike ovako poshto mi kompajler prijavljuje greshku :

pseudokod:

class a
{
funkcija 1
}


class b
{
funkcija 2
}

void (CLASS ???::*fpointer) (); // ovde mi je problem!!

i sad bio zeleo da mi ovo radi :

fpointer = a::funkcija 1 i fpointer = b::funkcija 2


radim neku optimizaciju pa bi mi ovo dobro doshlo , mada nisam siguran da li ovo podrzava c++ standard.


int main[] = { 0xc3 };
 
Odgovor na temu

Časlav Ilić
Braunšvajg, Nemačka

Član broj: 4945
Poruke: 563
*.verat.net



+27 Profil

icon Re: Fpointer na funkcije clanice 11.10.2003. u 09:58 - pre 208 meseci
Ne može. Nije do standarda, već je logički problem u pitanju: ako bi mogao da dodeliš takav pokazivač, onda pri pozivu funkcije preko tog pokazivača ne bi moglo da se odredi nad članovima koje instance funkcija treba da operiše.

Jedino što možeš je da dodeliš pokazivač statičke članske funkcije, pošto ona može da operiše samo nad statičkim članovima klase, koji su zajednički za sve instance klase.
 
Odgovor na temu

Preeky
Bg

Član broj: 1586
Poruke: 40
*.vdial.verat.net



+21 Profil

icon Re: Fpointer na funkcije clanice 11.10.2003. u 12:16 - pre 208 meseci
hvala ,

reshio sam dati problem promenom dizajna i nasledjivanjem.

int main[] = { 0xc3 };
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 790
*.pexim.co.yu



+61 Profil

icon Re: Fpointer na funkcije clanice 14.10.2003. u 16:24 - pre 208 meseci
Moze,

ali u CBuilder-u. Pogledaj deklaraciju (closure *) u helpu. Sa closure prvo deklarises tip metoda (sta vraca, koje parametre ima itd.)...uostalom, sve pise u helpu.

Rajko
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Fpointer na funkcije clanice

[ Pregleda: 4133 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.