Pozdrav!
Imam instaliran Mint Linux na laptopu kao dual boot (uz W10). Pri dodeljivanju particije za Linux odabrao sam veličinu od 30 GB. To mi se činilo dovoljnim s obzirom na veličinu ISO fajla i planirane instalacije programa. Od programa sam doinstalirao nekoliko brovsera i Audacity, znači ništa veliko.
Posle nekog vremena i redovinih ažuriranja particija se napunila i sada ne mogu da vršim ni ažuriranje.
Sam Mint ima alat za pregled i čišćenje diska, ali nije mi tako jasno šta smem, a šta ne smem da brišem. Dijagram koji prikazuje zauzeće je u raznim bojama, crvena, plava, zelena, žuta. Kad denim klikom označim neku od oblasti nudi se brisanja, ali nije mi baš logično.
Dakle, pitanje je kako program upotrebiti, a da ne napravim štetu. Neki drugi program za čišćenje ne bih ni mogao da instaliram zbog nedostatka prostora, osim da deinstaliram neke već instalirane programe, a to ne bih želeo.
Kad uspešno oslobodim dovoljno prostora na particiji mogao bih da instaliram neki drugi program za tu namenu, ali verovatno neće ni biti potrebe.