Koristim najnoviji Mint. Imam i Ubuntu 8.04. Pogledaj prilozeni snimak ekrana - jedno polje je prazno u Mintu, a tu se nalazi neka reklama, koja se lepo vidi u Ubuntu. Ovde, u Mintu, niti se vidi, niti protestvuje da mu nesto nedostaje, niti daje predlog sta uraditi. To je prvi put da se nesto slicno dogadja u Mintu.
Sa druge strane, Ubuntu 8.04 mi radi na drugi nacin - kad hocu nesto da vidim, cujem, gledam, on javlja da nedostaje to_i_to i daje predlog za instalaciju. Moja glavna proba sa novom distribucijom je sajt
www.informatika.co.yu, gde su 3 kamere iz Beograda, za ciji rad je potrebna neka Java. Neke distribucije to previde 100% - nema i gotovo, druge daju nesto krnjo, probaju da instaliraju pa izbace da treba rucno instalirati, Mint ima vec spremno, ali mislim da je Ubuntu pristup jos najbolji - on izbaci listu nekoliko programa koje predlaze da se instaliraju i ti biras i dozvoljavas mu da instalira, sve dok to ne proradi.
Ne znam za ovaj kodek x264 da li bi Ubuntu 8.04 odradio, jer ne znam da mu naredim da instalira. Oko njega ima neka zbrka
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=44896.
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!