Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoc oko coda za Visual Basic 2010

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Pomoc oko coda za Visual Basic 2010

[ Pregleda: 1544 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

uros2002
Dejan Ranisavljevic
Dobanovci

Član broj: 133852
Poruke: 119
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Pomoc oko coda za Visual Basic 201011.09.2010. u 18:49 - pre 148 meseci
Pocetnik sam u Visual basic 2010

Pokusavam da napravim svoj prvi projekat.
Formu za logovanje koja ce po odredjenom Username i Password otvarati odredjene forme.
Sada sam zaglavio kod coda za progressbar
Code (vbnet):
Public Class Form1

    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Me.Close()

    End Sub

    Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
     

        If TextBox1.Text = "User1" And TextBox2.Text = "Pas1" Or
            TextBox1.Text = "User2" And TextBox2.Text = "pas2" Then

            ProgressBar1.Maximum = 50
            Timer1.Enabled = True


        End If
        Me.Hide()
        MsgBox("Yu are In!")
        Form2.Show()
        Else
        MsgBox("Wrong info!")


        End If
    End Sub

   
    Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
        ProgressBar1.Value = ProgressBar1.Value + 1
        If ProgressBar1.Value = 50 Then
            Timer1.Enabled = False


        End If

    End Sub
End Class


Dali neko moze da mi pomogne oko ovog problem?
Potrebno je da kada upisem Username i Password pre nego sto otvori Formu2 da saceka da se popuni progressbar do kraj pa tek onda da otvara formu.
Pokusavao sam na razne nacine ali mi ne polazi za rukom.


[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 11.09.2010. u 23:53 GMT+1]
Dejan Ranisavljevic

 
Odgovor na temu

DALIBORSUHANJI
LACARAK

Član broj: 145913
Poruke: 83
195.33.34.*



Profil

icon Re: Pomoc oko coda za Visual Basic 201011.09.2010. u 22:20 - pre 148 meseci
Pozdrav,
mislim da bi ovo moglo pomoci. Nisam davno radio u VB ali koliko se secam ovo treba da radi.
Samo sam prebacio kod za prikazivanje forme kada se desi uslov da je progressbar na 50.
Code (vbnet):

Sub Button2Click(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs)
     If (TextBox1.Text = "User1" And TextBox2.Text = "Pas1") Or   (TextBox1.Text = "User2" And TextBox2.Text = "pas2") Then

            ProgressBar1.Maximum = 50
            Timer1.Enabled = True


        End If
     

   
End Sub
     
Sub Timer1Tick(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs)
     
     ProgressBar1.Value = ProgressBar1.Value+1
        If ProgressBar1.Value  = 50 Then
            Timer1.Enabled = False
         Dim s as Form=new Form1()
         s.Show()
         Me.Hide()

        End If

End Sub
 


Ostaje samo da ovo adaptiras po svojim potrebama(greska ako neki od podataka niej tacan...)

[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 11.09.2010. u 23:53 GMT+1]
 
Odgovor na temu

uros2002
Dejan Ranisavljevic
Dobanovci

Član broj: 133852
Poruke: 119
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Pomoc oko coda za Visual Basic 201011.09.2010. u 22:51 - pre 148 meseci
Resio sam na drugi nacin

Code (vbnet):
Public Class Form1

    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Me.Close()
    End Sub

    Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click

        If TextBox1.Text = "123" And TextBox2.Text = "321" Or
            TextBox1.Text = "User2" And TextBox2.Text = "pas2" Then
            ProgressBar1.Maximum = 50
            Timer1.Start()
        Else
            MsgBox("Wrong info!")
        End If
    End Sub

    Private Sub Button3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click
        Me.Hide()
        Form2.Show()
    End Sub

    Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
        ProgressBar1.Increment(1)
        If ProgressBar1.Value = ProgressBar1.Maximum Then
            Button3.Enabled = True
            Button2.Enabled = False
            Button1.Enabled = False
        End If
    End Sub
End Class


i probao sam radi
imam novo pitanje.
Kako da u postojeci kod ubacim kada se ulogujem kao user1 otforim form2
a kada se ulogujem kao user2 otvorim form3?

i kako da namestim da kada kliknem na dugme otvorim tabelu u excelu?

Dejan Ranisavljevic

 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Pomoc oko coda za Visual Basic 2010

[ Pregleda: 1544 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.