Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Visual Basic kolekcija

[es] :: Visual Basic 6 :: Visual Basic kolekcija

Strane: 1 2

[ Pregleda: 17909 | Odgovora: 31 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
*.dialup.blic.net.

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Visual Basic kolekcija07.08.2007. u 13:07 - pre 171 meseci
Molim vas da ovde stavite svoje projekte, tutorijale koji su urađeni u VB.
Da se dogovaramo za timski rad za neki programčić u visual basic.
Koje su knjige najbolje za učenje ovog programa i slično.
Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Visual Basic kolekcija07.08.2007. u 16:26 - pre 171 meseci
pretrazi forum bilo je nekoliko tutoriala, a imash i dosta okacenih skoro gotovih (ili gotovih) projekata...
 
Odgovor na temu

steve585
Stevan Stanić
Project Manager
Zagreb

Član broj: 131815
Poruke: 281
*.xnet.hr.



+1 Profil

icon Re: Visual Basic kolekcija15.08.2007. u 11:51 - pre 171 meseci

Ideja je ok da se na jedno mjesto stave gotovi projekti po kategorijama ili stranica sa linkovima ka uradjenim projektima i tutorijalima clanova foruma

steve585
 
Odgovor na temu

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
*.dialup.blic.net.

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Re: Visual Basic kolekcija27.08.2007. u 09:46 - pre 171 meseci
Drago mi je da neko podržava moju temu.

Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
195.252.116.*



+7 Profil

icon Re: Visual Basic kolekcija27.08.2007. u 10:34 - pre 171 meseci
Dodavanja sistemskog submenija na Formu

Zakaceni kod je VB6 primer dodavanja sistemskog submenija na Formu (submeni u onom meniju koji je dostupan desnim klikom na liniju naslova) u toku izvodjenja programa.
Ja sam licno napisao ovaj kod (nisam proveravao po net-u ima li slicnih , pretpostavljam da) tako da ga mozete slobodno koristiti.
Pristup ovom je slican kao u c/c++ (subklasiranje window procedure) zato sto je to ,koliko ja znam , jedini nacin da se to uradi u VB6.
Kod je detaljno iskomentarisan tako da nema potrebe za nekim tutorijalom.
Ukoliko niste upoznati sa funkcionisanjem windowsa (window procedure, subklasiranje i sl) samo ukljucite VB modul u svoj projekat i pozovite njegove funkcije kao sto je uradjeno u Formi iz primera.
Pozdrav



[Ovu poruku je menjao Eurora3D Team dana 27.08.2007. u 15:09 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
*.dialup.blic.net.

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Re: Visual Basic kolekcija01.09.2007. u 13:15 - pre 171 meseci
Citat:
Dodavanja sistemskog submenija na Formu


Molim te napravi svoj programčić u exe verziji.
Nadam se da ti neće smetati Nešto mi VB da očitava forms treba program re-istalirati.
Pa zato da vidim program
Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
195.252.105.*



+7 Profil

icon Re: Visual Basic kolekcija01.09.2007. u 13:32 - pre 171 meseci
Citat:
pgavrilo: Molim te napravi svoj programčić u exe verziji.
Nadam se da ti neće smetati Nešto mi VB da očitava forms treba program re-istalirati.
Pa zato da vidim program

Iskompajlovao sam kod.
Pozdrav
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
*.dialup.blic.net.

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Re: Visual Basic kolekcija02.09.2007. u 17:59 - pre 171 meseci
Baš ti hvala sad sam vidio program dobar je.
Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
 
Odgovor na temu

rgdrajko
Beograd

Član broj: 117734
Poruke: 710
80.93.249.*



+3 Profil

icon Re: Visual Basic kolekcija03.09.2007. u 00:40 - pre 171 meseci
Evo programa na brzinu napravljenog za konverziju cirilicom ispisanog fajla registar kase u latinicni YUSCII fajl.
rgdrajko
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
*.dialup.blic.net.

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Re: Visual Basic kolekcija04.09.2007. u 12:51 - pre 170 meseci
Citat:
rgdrajko: Evo programa na brzinu napravljenog za konverziju cirilicom ispisanog fajla registar kase u latinicni YUSCII fajl.


Lijep programčić biće jako koristan u nekim trenutcima.
Lijepo napravljen i osmišljen
Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12793



+4732 Profil

icon Re: Visual Basic kolekcija04.09.2007. u 23:19 - pre 170 meseci
Osim sto sto je totalno nepotrebno praviti onoliko If-ova. Em postoji Select... Case, em nije ni potrebno za svaku mogucnost imati po jedan uslov vec se s' obzirom na logiku izmene moze napraviti nekoliko grupa.
Pored toga, nema potrebe da se pise provera karakter po karaker vec se to moze uraditi replace-om. A nema potrebe ni ucitavati liniju po liniju, moze i ceo fajl odjednom pa izvrsiti izmene.
Vreme izvrsavanja bi bilo bar nekoliko puta krace. No, mozda performansa nije bitna ako je i ovako kratko vreme (nisam testirao), ali bi kod bio daleko jednostavniji.

Ne kazem da program ne radi (doduse, nisam ni probao, samo sam pogledao kod, ali verujem da radi). Ali posto je ovo forum o programiranju a ne koriscenju, ove zamerke stoje.

PS. Rajko, nemoj se ljutis, prvo nisam hteo, al' kad sam video ovo "dobro napravljen i osmisljen" nisam mogao da odolim :)
PS2. Znam, znam, rekao si da je na brzinu, a brze je napisati 100 linija nelogicnog koda nego 30 logicnog :)
 
Odgovor na temu

dava
Banja Luka

Član broj: 27208
Poruke: 893



+384 Profil

icon Re: Visual Basic kolekcija06.09.2007. u 13:46 - pre 170 meseci
OK, evo da se ispravim sa jednim mojim kodom.
Radi se o pretvaranju brojeva u slovne oznake. Zbog kompleksnosti naseg jezika mozda postoji neka greska pa ako je neko primjeti neka mi kaze.

Evo exe, a i dll
Za dll potrebno je pokrenuti reg.bat da ga registruje, a u formu:

Code:

Dim BrUSlova1 As conBrUSlova.bruslova

Private Sub Command1_Click()
Set BrUSlova1 = New bruslova
BrUSlova1.strBroj = Text1.Text
BrUSlova1.Uslova
Label1.Caption = BrUSlova1.strIzlaz
End Sub

Private Sub Form_Load()
Text1.Text = ""
End Sub


[Ovu poruku je menjao dava dana 06.09.2007. u 15:57 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao dava dana 06.09.2007. u 15:58 GMT+1]
SELECT * FROM หน่วยงานหลัก WHERE ยสันติ LIKE 'โดย%'
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
*.dialup.blic.net.

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Re: Visual Basic kolekcija06.09.2007. u 14:25 - pre 170 meseci
Drago mi je da se tema vratla tamo gdje treba.
Davo možeš li programčić napraviti u exe verziji
Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Visual Basic kolekcija06.09.2007. u 14:59 - pre 170 meseci
ok ljudi, sav offtopic je izbrisan, i zamolio bih vas da ubuduce pazite sta radite, jer ce tema (ne ova, bilo koja u kojoj ima previse offtopica) ici pod kljuc.

ovo se posebno odnosi na rgdrajka, jer od kada je on postao aktivni clan ovog foruma mi moderatori imamo dosta posla u uklanjanju off topica, i u menjanju tema, pa bih zamolio doticnog korisnika da ponovo procita Pravilnik (mada sumnjam da ga je i procitao nekad) i da ubuduce razmisli (i proveri kod koji salje) pre nego sto posalje poruku.

hvala na razumevanju,

moderatori VB & ASP foruma.
 
Odgovor na temu

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
*.dialup.blic.net.

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Re: Visual Basic kolekcija06.09.2007. u 15:09 - pre 170 meseci
Hvala davo. Programčić je super

Aleksandar Ružičiću ja više neću praviti off topika
Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
 
Odgovor na temu

icobh
Igor Pejašinović
Network Admin
Navigo SC d.o.o.
Banja Luka

Član broj: 18738
Poruke: 1319
*.inecco.net.

Sajt: www.nsc.ba


+4 Profil

icon Re: Visual Basic kolekcija06.09.2007. u 18:48 - pre 170 meseci
Evo i mog jednog starog programčića, vi sami zaključite čemu služi :)
I ♥ ♀

Ovaj post je zlata vrijedan!
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
195.252.105.*



+7 Profil

icon Re: Visual Basic kolekcija07.09.2007. u 00:27 - pre 170 meseci
TCP Sever / Klient
VB6 primer chat servera i chat klienta.
Radi u lokalu i preko interneta (ako znate IP adresu PC-a na kome je pokrenut server).

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

rgdrajko
Beograd

Član broj: 117734
Poruke: 710
80.93.249.*



+3 Profil

icon Re: Visual Basic kolekcija07.09.2007. u 06:43 - pre 170 meseci
Program Autotestovi za polaganje vozackog ispita uradjen je 1995. godine u Visual Basicu 3.0 a 2001. godine je konvertovan prvo u Visual Basic 4 pa onda u Visual Basic 6.0.

Program se sastoji od 9 formi, dok je ovda data samo prva forma sa manjim brojem slika od originalne forme zbog velicine programa.
rgdrajko
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

IpAsOfT
Bor

Član broj: 13527
Poruke: 105
77.46.250.*



+7 Profil

icon Re: Visual Basic kolekcija07.09.2007. u 11:05 - pre 170 meseci
Da i ja doprinesem ovoj temi...

Pocetna zamisao je bila brz pristup raznim tabelama, cenovnicima, spiskovima i sl. kao i pretraga istih. Poceo sam sa dbf fajlovima i ispalo je nesto kao "DBFviewer" pa sam ga i tako nazvao.
Listing sa desne strane prikazuje .dbf fajlove koji se nalaze u istom folderu sa programom.
Namera mi je da dodam mogucnost pregleda .xls .mdb .txt .pdf i slicnih fajlova u istom programo (slicno kao i QuickView nekada).
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work. (Thomas Edison)
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
195.252.105.*



+7 Profil

icon Re: Visual Basic kolekcija07.09.2007. u 13:22 - pre 170 meseci
Pomeranje Formi bez Titl bara
VB6 primer koda za pomeranje formi koje nemaju titl bar.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Visual Basic kolekcija

Strane: 1 2

[ Pregleda: 17909 | Odgovora: 31 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.