Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

javascript u visual basic-u

[es] :: .NET :: ASP.NET :: javascript u visual basic-u

[ Pregleda: 2038 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zeljko88
zeljko krivokuca
student
curug

Član broj: 173580
Poruke: 34
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon javascript u visual basic-u16.04.2010. u 13:39 - pre 136 meseci

pozzz

Kako bih mogao da javascript kod napisem u Visual Basic-u ili da pozovem vec napravljeni javascript

radi se o ovom javascriptu
--------------------------------------------

$(document).ready(function() {

$.getJSON('http://api.wipmania.com/jsonp?callback=?', '', function(json) {
$('select#country option[value=' + json.address.country_code + ']').attr('selected', 'selected');
var D = json.address.country_code;
});
});

-----------------------------------------------

i kako da koristim promenljivu D u visual basic-u

hvala unapred

 
Odgovor na temu

t.marko016

Član broj: 255856
Poruke: 196
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+10 Profil

icon Re: javascript u visual basic-u16.04.2010. u 14:21 - pre 136 meseci
Daj budi malo precizniji sta zelis da uradis konkretno, posto mi ovde slabo koristimo javu, bar se meni tako cini.
 
Odgovor na temu

zeljko88
zeljko krivokuca
student
curug

Član broj: 173580
Poruke: 34
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: javascript u visual basic-u16.04.2010. u 15:10 - pre 136 meseci


Pa ovaj kod sto sam postavio treba da uzme IP adresu korisnika koji pristupa sajtu i posalje je na "http://api.wipmania.com/" , onda se sa tog sajta vrati naziv drzave iz koje korisnik pristupa tacnije vrate se samo dva slova npr za srbiju "RS". E sad meni treba taj podatak.

To sve radi na obicnoj html strani a meni treba da to ubacim u aspx stranu tj u visual basic u GLOBAL.ASAX jer je ceo sajt radjen u njemu!


Problem je sto ja ne znam da li je moguce taj kod napisati u VB ili da li je moguce samo pozvati taj java script (redirect.js - tako sam ga nazvao)

poz
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12777



+4724 Profil

icon Re: javascript u visual basic-u16.04.2010. u 16:34 - pre 136 meseci
To sto pitas je kao da pitas kako da pisem engleski na nemackom.
Moras napisati VB kod koji radi slicnu stvar. Nadji primer koda za download fajla (najbolje neki sa request/response) i skini taj fajl u string. Potrazi posle kako se radi json (de)serijalizacija ili rucno parsiraj.
Inace, ako je .aspx to je asp.net pa cu tamo prebaciti temu.
 
Odgovor na temu

pl4stik
Senior .NET programmer/Consultant
oDesk
NI na nebu NI na zemlji

Član broj: 173596
Poruke: 706
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: xx-auth.com.azhar.arvixe...


+31 Profil

icon Re: javascript u visual basic-u18.04.2010. u 20:09 - pre 136 meseci
Ovo bi trebalo da ti vrati to sto hoces, ti samo treba da utvrdish ip adresu ja sam je ukucao
Code:

   Dim ipAddress As String = "91.150.118.209"
   Dim wipmaniaURL As New Uri("http://api.wipmania.com/" & ipAddress & "?google.com")
   Dim request As HttpWebRequest = DirectCast(HttpWebRequest.Create(wipmaniaURL), HttpWebRequest)
   request.Method = WebRequestMethods.Http.[Get]
   Dim response As HttpWebResponse = DirectCast(request.GetResponse(), HttpWebResponse)
   Dim reader As New StreamReader(response.GetResponseStream())
   Dim tmp As String = reader.ReadToEnd()
   response.Close()
   reader.Close()
   Response.Write(tmp)


Dobra stvarcica ...


To sto nekoliko miliona ljudi tvrdi da nisi u pravu ne znaci da stvarno nisi - Frank
Zappa

http://youtu.be/v6Ww3VGTX4c
 
Odgovor na temu

zeljko88
zeljko krivokuca
student
curug

Član broj: 173580
Poruke: 34
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: javascript u visual basic-u20.04.2010. u 08:38 - pre 136 meseci

E super ovaj kod radi samo da ubacim ocitavanje ip adrese korisnika

Havala vam puno

pozdrav
 
Odgovor na temu

zeljko88
zeljko krivokuca
student
curug

Član broj: 173580
Poruke: 34
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: javascript u visual basic-u20.04.2010. u 10:54 - pre 136 meseci

Uspeo sam da zavrsim ceo kod dodao sam samo jos kod koji cita ip adresu korisnika

Dim myWebClient As New System.Net.WebClient()
Dim myStream = myWebClient.OpenRead("http://www.whatismyip.com/automation/n09230945.asp")
Dim myStreamReader As New System.IO.StreamReader(myStream)
Dim myIP As String = myStreamReader.ReadToEnd()


jos jednom hvala

pozz
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: ASP.NET :: javascript u visual basic-u

[ Pregleda: 2038 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.