Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

visual basic startup problem

[es] :: Visual Basic 6 :: visual basic startup problem

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5668 | Odgovora: 34 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

pr0gramer
nezaposlen

Član broj: 163931
Poruke: 66
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon visual basic startup problem11.12.2007. u 08:21 - pre 172 meseci
Imam prog. napravljen u visual basic-u, ima li netko ideju kako da napravim da kad jednom pokrenem taj prog. da mi se on uvijek pokrece startanjem win-a, tj. u startup-u, i treba mi kod za to

Hvala
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12816



+4751 Profil

icon Re: visual basic startup problem11.12.2007. u 09:44 - pre 172 meseci
Potrazi u Windows forumima kako se namesta da se neka aplikacija pokrece pri startup-u a onda odaberi neki nacin samo iz koda to uradi. Ako ne budes znao taj poslednji deo, pitaj
 
Odgovor na temu

toxi_programer
Nemanja Todić
Beograd

Član broj: 104396
Poruke: 464
*.adsl-1.sezampro.yu.

Sajt: www.articles411.com


+8 Profil

icon Re: visual basic startup problem11.12.2007. u 13:48 - pre 172 meseci
Ja koliko znam imaš varijantu da postaviš prečicu do programa u startup folder ili da upišeš u registry vrednost koja će da pokreće tvoj program.
Evo koda iz jednog mog programa:
Code:

            try
            {
                RegistryKey reg = Registry.CurrentUser.CreateSubKey(
                    "Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run");
                if (chkAutoStartUp.Checked == true)
                    reg.SetValue("startWithWin", Application.ExecutablePath);
                else reg.DeleteValue("startWithWin", false);
            }
            catch (Exception pe)
            {
                MessageBox.Show("Problem pri upisu u registry, izmene neće biti sačuvane" +
                    ":\n" + pe.Message, "Error");
            }


Moraš da na početku fajla dodaš using Microsoft.Win32;
chkAutoStartUp je kontrola tipa CheckBox.
 
Odgovor na temu

pr0gramer
nezaposlen

Član broj: 163931
Poruke: 66
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: visual basic startup problem11.12.2007. u 19:00 - pre 172 meseci
hm..

Private Sub Form_Load()
try
{
RegistryKey reg = Registry.CurrentUser.CreateSubKey(
"Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run");
if (chkAutoStartUp.Checked == true)
reg.SetValue("startWithWin", Application.ExecutablePath);
else reg.DeleteValue("startWithWin", false);
}
catch (Exception pe)
{
MessageBox.Show("Problem pri upisu u registry, izmene nec'e biti sac(uvane" +
":\n" + pe.Message, "Error");
}
End Sub

ovako ne radi, mora da sam nesto u kodu zeznuo

[Ovu poruku je menjao pr0gramer dana 11.12.2007. u 21:18 GMT+1]
 
Odgovor na temu

toxi_programer
Nemanja Todić
Beograd

Član broj: 104396
Poruke: 464
*.adsl-1.sezampro.yu.

Sajt: www.articles411.com


+8 Profil

icon Re: visual basic startup problem11.12.2007. u 21:31 - pre 172 meseci
Možda treba promeniti kod malo ja ne znam VB.NET.
Reci nam koju grešku dobijaš.

I jel si dodao onu using direktivu?
 
Odgovor na temu

android~paranoid

Član broj: 81947
Poruke: 211
212.200.179.*



Profil

icon Re: visual basic startup problem11.12.2007. u 21:45 - pre 172 meseci
Citat:
toxi_programer: Možda treba promeniti kod malo ja ne znam VB.NET.
Reci nam koju grešku dobijaš.

I jel si dodao onu using direktivu?


Imports u VB.NET, ne using.
Mislim, šta reći !
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12816



+4751 Profil

icon Re: visual basic startup problem12.12.2007. u 01:16 - pre 172 meseci
Citat:
pr0gramer: ovako ne radi, mora da sam nesto u kodu zeznuo

Jesi - pomesao si vb.net i c# kod.
 
Odgovor na temu

pr0gramer
nezaposlen

Član broj: 163931
Poruke: 66
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: visual basic startup problem12.12.2007. u 09:21 - pre 171 meseci
koristim vb6, tek sam počeo raditi u njemu, pa vas molim dali mi netko može reći koji kod da stavim pod
Private Sub Form_Load()

Hvala
 
Odgovor na temu

Aleksandar Vasic
Web Administrator, Uspon d.o.o
Čačak

Član broj: 91692
Poruke: 1226
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: www.vasictech.net


+1 Profil

icon Re: visual basic startup problem12.12.2007. u 15:34 - pre 171 meseci
evo krckova klasa....


http://static.elitesecurity.or...8/488354/clsRegistryAccess.cls


Code:
Dim Registry As New clsRegistryAccess
Dim lRet As Long
Dim AppPath As String

AppPath = Replace(App.Path & "\" & App.EXEName & ".exe", "\\", "\")

lRet = Registry.WriteString("HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", App.Title, AppPath)
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: visual basic startup problem12.12.2007. u 16:40 - pre 171 meseci
ajoj al je ovo mator kod :)

odavno vec imam u planu da napisem novu klasu (od "nule") ali ne stize se... al ok, radi posao jos uvek i ova :D
 
Odgovor na temu

pr0gramer
nezaposlen

Član broj: 163931
Poruke: 66
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: visual basic startup problem12.12.2007. u 19:57 - pre 171 meseci
http://img160.imagevenue.com/i...?image=89384_vb_122_1028lo.JPG

opet imam problema, gore je screenshot

Hvala
 
Odgovor na temu

Aleksandar Vasic
Web Administrator, Uspon d.o.o
Čačak

Član broj: 91692
Poruke: 1226
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: www.vasictech.net


+1 Profil

icon Re: visual basic startup problem12.12.2007. u 20:01 - pre 171 meseci
pa jesi ubacio klasu u program?



@Aleksandar Ružičić i ova klasa je super,barem meni :D
 
Odgovor na temu

pr0gramer
nezaposlen

Član broj: 163931
Poruke: 66
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: visual basic startup problem12.12.2007. u 20:24 - pre 171 meseci
Nisam, dali mi možeš objasniti to s klasom, kako da ubacim?

Hvala
 
Odgovor na temu

Rollback
Goran Božinović
Bor

Član broj: 100881
Poruke: 65



+3 Profil

icon Re: visual basic startup problem12.12.2007. u 20:40 - pre 171 meseci
U Project prozoru desni klik/add/Class Module pa na tab Existing, pronadjes klasu i kad je uvezes, CTRL+S da bi je snimio.
Svoje najlepše dane proveo sam noću.
 
Odgovor na temu

pr0gramer
nezaposlen

Član broj: 163931
Poruke: 66
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: visual basic startup problem12.12.2007. u 20:48 - pre 171 meseci
ali koju klasu trebam ubaciti za ovaj kod?

Dim Registry As New clsRegistryAccess
Dim lRet As Long
Dim AppPath As String

AppPath = Replace(App.Path & "\" & App.EXEName & ".exe", "\\", "\")

lRet = Registry.WriteString("HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", App.Title, AppPath)
 
Odgovor na temu

Rollback
Goran Božinović
Bor

Član broj: 100881
Poruke: 65



+3 Profil

icon Re: visual basic startup problem12.12.2007. u 21:12 - pre 171 meseci
Imam utisak da nisi iskopirao kod iz klase koju je @The_End_is_close okacio zajedno sa primerom za njeno pozivanje.
Evo ga ovde: http://static.elitesecurity.or...8/488354/clsRegistryAccess.cls

Kreiraj novi Class Module i iskopiraj ovaj kod u njega pa usnimi. Zatim koristi kod za njeno pozivanje.
Svoje najlepše dane proveo sam noću.
 
Odgovor na temu

Aleksandar Vasic
Web Administrator, Uspon d.o.o
Čačak

Član broj: 91692
Poruke: 1226
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: www.vasictech.net


+1 Profil

icon Re: visual basic startup problem12.12.2007. u 21:53 - pre 171 meseci
ili moze direktno da ubaci klasu,bez kopiranja....
 
Odgovor na temu

pr0gramer
nezaposlen

Član broj: 163931
Poruke: 66
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: visual basic startup problem13.12.2007. u 08:30 - pre 171 meseci
opet ne radi...
Može mi netko od vas to napraviti pa mi poslati source za vb6

Hvala
 
Odgovor na temu

Rollback
Goran Božinović
Bor

Član broj: 100881
Poruke: 65



+3 Profil

icon Re: visual basic startup problem13.12.2007. u 16:47 - pre 171 meseci
Evo ti to isto napravljeno.
Svoje najlepše dane proveo sam noću.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

pr0gramer
nezaposlen

Član broj: 163931
Poruke: 66
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: visual basic startup problem13.12.2007. u 21:51 - pre 171 meseci
hvala, ovo radi...
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: visual basic startup problem

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5668 | Odgovora: 34 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.