Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

za vjezbu : prikaz tabela,unos u tabelu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: za vjezbu : prikaz tabela,unos u tabelu

[ Pregleda: 1335 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Gost




Profil

icon za vjezbu : prikaz tabela,unos u tabelu01.09.2010. u 11:14 - pre 114 meseci
Kao pocetnik napisao sam jednu skripticu sa zeljom da na njoj isprobavam funkcije.

http://www.damso.p4o.net/

Ideja je da postoji nekoliko tabela u bazi, i da se na glavnoj stranici te tabele prikazuju preko linkova.
Osim linkova ka prikaz sadrzaja tabela,postoji i unosenje u bazu, i pretraga baze.

Ovde bih zelio da raspravljamo o nacinu izrade pojedinih komponenti skripte.

PRIKAZ SADRZAJA TABELE:

npr http://www.damso.p4o.net/opsti...amp;poc=0&brojKomentara=10

Link poziva fajl opsti.php koji iz tabele br 4 bira 10 redova pocevsi od 0-tog reda.

UNOS U TABELE:
http://www.damso.p4o.net/Tvoj_potpis.php

bira se tip sadrzaja u padajucoj select listi pomocu kojeg php bira u koju tabelu ce da izvrsi upis


PRETRAGA TABELA:
http://www.damso.p4o.net/pretraga.php


za pocetak glavni fajl,opsti.php,koji prikazuje tabele.

Code:

    <head><?php

 include('head1.php');
 include('heder.php');$redBr=$_GET['tabela']; include('linkovi1.php'); ?>

<link href="korner.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<?php require_once("require.php"); 
$imePolja=array('id','autor','datum','tekst');

?>
<body>
<div style="background: #C9D9F5 ;width:70%;text-align:center;margin-left:auto; margin-right:auto;">
<table  style="margin-left:auto;margin-right:auto;text-align:left">
  <tr>
    <td align="center" class="tekst">

    <?  include('konekcija.php');?>
 

<form name="form1" method="post" action= "<? echo $_SERVER['PHP_SELF'].'?tabela='.$_GET['tabela'].'&poc='.$_GET['poc'].'&brojKomentara='.$_GET['brojKomentara'] ?> ">
        <div>
           Prikaži po strani:
          <select name="brojKomentara" id="brojKomentara">
            <option>5</option>
            <option >10</option>
            <option>20</option>
        <option>50</option>
          </select>
          komentara .
          <input type="submit" name="Submit" value="Prikaži">

          <? //paginacija:
if (isset($_POST['brojKomentara'])){//drukciji sql upit    
    $brojKomentara /*koliko po stranici*/=$_POST['brojKomentara'];
    $kranjiKomentarID=$_GET['kranjiKomentarID'];
    }
else if (isset($_GET['brojKomentara'])){//drukciji sql upit
    $brojKomentara=$_GET['brojKomentara'];
    $kranjiKomentarID=$_GET['kranjiKomentarID'];
}else{
    $brojKomentara=$defaultBrojKomentara;
};

//odredjujemo zadnji ID:

if ($_GET['poc']==1){
        $query='SELECT * FROM '.$tabela[$_GET['tabela']].' ORDER BY \'ID\' DESC ';

        //echo 'query='.$query;
        $result = SqlQuery($query, $connection);
        
        $row=mysql_fetch_row($result);
        $idZadnjeg=$row[0];
        $poc=$idZadnjeg-$brojKomentara+2;
        //echo '<p>POCETAK='.$poc.'</p>';
        //echo '<p>POCETAK </p>'.$poc;
    }else{
        $poc=$_GET['poc'];

    }; // za paginaciju 


//$idNum=IDnum($)
//echo $_GET['tabela'];
$brTabele=$_GET['tabela'];
$sqlQuery='SELECT '.$poljaZaPrikaz[$brTabele].' FROM '.$tabela[$brTabele].' WHERE ((id>='.$poc.') AND (id<='.($poc+$brojKomentara).') )  ORDER BY \'id\' DESC LIMIT '.$brojKomentara.';';
//$sqlQuery='SELECT id,autor,datum_kreiranja,tekst FROM Tekstovi WHERE tip= "g" ORDER BY id DESC;';
?>

</form> <!-- kraj forme koja ima polje za brojKomentara -->
</div>
<?
/* linkovi za napred i nazad: */
    echo '<a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?tabela='.$_GET['tabela'].'&poc='.($poc+$brojKomentara).'&brojKomentara='.$brojKomentara.'">Sledeci</a>&nbsp;&nbsp;';
    echo '<a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?tabela='.$_GET['tabela'].'&poc='.($poc-$brojKomentara).'&brojKomentara='.$brojKomentara.'">Prethodni</a>&nbsp;&nbsp;';
        
    /*kraj linkova za napred i nazad */
?>

      <? echo $start;
    
    /***************************************************************************/
    /*                            kraj paginacije                              */
    /**************************************************************************/
    
    //." AND (($stranaPrikaza-1)*10 <=id) AND (id <=($stranaPrikaza)*10) ";  ovo za navigaciju
    //$sqlQuery=$sqlQueryArr[$param];  dodati ako nema paginacije
    $result = SqlQuery($sqlQuery, $connection);
    //if ($_GET['poc']==1){$poc=mysql_num_fields($result);}else{$poc=$_GET['poc']-$brojKomentara;}; // za paginaciju 

    $comments=$komentari;//u spoljnjem
    /***************************************/
    /* pocetak ispisa                     */
    /*************************************/
    
    $brojPolja=mysql_num_fields($result);//broj polj u selekciji;
        echo '<table class="ispis" border="1" align="center" >';
        /*****************/
        /*  zaglavlje    */
        /*****************/        
        echo '<tr align="center" valign="top">';
        for ($i=0; $i<=$brojPolja; $i++){                                     
                echo '<td align="center">';
                echo ' * '.$imePolja[$i]; //ovde obrada recorda
                echo '</td>';
                            
        }
        echo '<a name="vrh" id="vrh"></a>';        
        echo '</tr>';
        /* ***********/
        /*    podaci */
        /*************/
        $br=1;
        //unazad
        while ($row = mysql_fetch_row($result) ){        // za svaki red     
            // (4) Assign each element in $row to element in $res
            
            $idNum=$row[0];// pamtimo id komentara zbog paginacije
            if($br==1){$pocetniKomentarID=$idNum;};
            $br++;
            if($tabela[$brTabele]=='TSlike'){
                        echo '<tr><td>';                                    
                        //echo 'SLIKEEEEE';
                        echo '<a href="galerija.php?pathSlike='.$row[$gdjeJePathSlike].'&idSlike='.$row[0].'">Velika slika</a>&nbsp;&nbsp;';
                        echo '<img src="'.$pathPicsPrefix.$thumbPrefix.$row[$gdjeJePathSlike-1].'">slikaTHUMB</img>';    
                        echo '</td>';    
            }
                         //    echo '<tr>';
    
            for ($i=0; $i<=$brojPolja; $i++){  
                
                    if ($imePolja[$i]=='id'){$id=$imePolja[$i];} //ove dve nam trebaju za edit baze
                    if ($imePolja[$i]=='autor'){$autor=$imePolja[$i];}
                    echo '<td valign="top">';                    
                    //echo [$i].' ';
                    echo strip_tags($row[$i],'<p><a><table><tr><td><img>'); //ovde obrada recorda
                    //echo  $specificniIspis[$brTabele]; //za svaku stranu posebno                    
                    echo '</td>';                
            }//for            
            echo '</tr>';            
            //if ($loggedIn && (($userLogged==$autor)||($userLogged==$admin)))... { //dodaj opcije za brisanje
                    
            //echo'</tr>';            
         }// end while
         $kranjiKomentarID=$idNum;//za paginaciju.$krajnjiKomentar je varijabla iz OpstiUpit.php
         echo '</table>';
    /*************************************/
    /*        kraj ispisa                 **/
    /******************************************/
    //Ispisi($result,$comments,$userLogged);

    
    /* linkovi za napred i nazad: */
    echo '<a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?tabela='.$_GET['tabela'].'&poc='.($poc+$brojKomentara).'&brojKomentara='.$brojKomentara.'">Sledeci</a>&nbsp;&nbsp;';
    echo '<a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?tabela='.$_GET['tabela'].'&poc='.($poc-$brojKomentara).'&brojKomentara='.$brojKomentara.'">Prethodni</a>&nbsp;&nbsp;';
        
    /*kraj linkova za napred i nazad */
    
    //Obradi1($result,$broj); 
        ?>

    </td>
    
  </tr>
</table>
</div>
</body>
<?    /*include('futer.php');*/ ?>


treba ga malo jos doraditi,ima nekoliko stvari koje ne rade kako treba.Kao npr ako izdvojim style iz div-a u css, nece da mi radi..,
konstante su sve u posebnom fajlu,ali takodjer nece sve da ih ucita..,
kada selektujem iz baze i uradim OREDER BY 'ID' DESC, pa redim mysqlfetchrow, opet mi ne budu poredjani redovi..,



 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: za vjezbu : prikaz tabela,unos u tabelu

[ Pregleda: 1335 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.