Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

dodavanje makroa u combobox

[es] :: Office :: Excel :: dodavanje makroa u combobox

[ Pregleda: 2824 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

orion92
sremska mitrovica

Član broj: 262545
Poruke: 20
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon dodavanje makroa u combobox23.06.2010. u 11:29 - pre 136 meseci
Imam recimo 3 makroa napisana.
recimo
m1
m2
m3

Kako da te makroe ubacim u opcije u combobox-u da kada iy kombobxa izaberem m1 da mi pokrene makro m1 i tako redom
uradio sledece
forms pa insert combox i dalje ne znam.
need help
kako se inace i dodaju opcije u combobx tj ocu da mi se makro m1 u combobxu yove recimo marko a makro m2 milan a makro m3 pera



 
Odgovor na temu

orion92
sremska mitrovica

Član broj: 262545
Poruke: 20
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: dodavanje makroa u combobox23.06.2010. u 22:58 - pre 136 meseci

Pronađoh rešenje.
Prvo se napravi lista negde na nekom worksheetu lista tipa marko, mirko, pera
Zatim se u comandbox ubace kao opcije ta tri imena i linkuju se sa nekom praznom ćelijom.

public Sub Povezivanje()

With ActiveSheet
If .Range("B40") = 1 Then
Call m1
ElseIf .Range("B40") = 2 Then
Call m2
ElseIf .Range("B40") = 3 Then
Call m3
end with
end sub

I onda se desnim klikom miša na comandbox ide na assign macro i obeleži se ovaj makro i to je to.

nađoh sebi sam dgovor a vi sada ako znate nešto kraće i pametnije napišite.

ja sam našao neke tutoriale na youtube ali su svi pisani u vb koji se razlikuje od onog koji poseduje excel.
napr.
Tamo kaže insert form pa se sa onog tolbox-a odabere comandbox
Onda se u meniju text napiše ime tog command boxa i to je ok
onda kaže ideš na stavku list koja ne postoji kod mene i tamo uneseš imena u mom primeru marko, mirko, pera.
probao sam i sa combobox1.additem "marko" pa neće da mi radi tj kada kliknem na play dugme izbaci mi kombobox sa imenom kako sam ga i nazvao a u padajućem meniju nema ništa.
šta se događa i kako se u vba u excellu ubacuje uopšte combobox
 
Odgovor na temu

FOX028
Visoka tehnicka skola strukovnih studija
Kosovska Mitrovica

Član broj: 258986
Poruke: 847

Sajt: https://www.facebook.com/..


+47 Profil

icon Re: dodavanje makroa u combobox24.06.2010. u 10:06 - pre 136 meseci
evo pogledaj ovo, moze i na ovaj nacin da se odradi
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

orion92
sremska mitrovica

Član broj: 262545
Poruke: 20
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: dodavanje makroa u combobox24.06.2010. u 11:56 - pre 136 meseci
ok ali kako se u taj combox ubacuju nazivi m1,m2,m3
Na koji način
Ja sam probao ovako:
Otvorim VB editor.
insert userform
zatim sa tolbox-a povučem combox u userform i duplim kllikom na njega me opet vrati na VB gde piše:

Private Sub ComboBox1_Change()

End Sub

e sada negde sam video da treba između private sub i end sub da se upiše .additem "M1", .additem "M2", .additem "M3" i napišem to lepo i klliknem na play dugme i opet mi izađe prozor userform sa combox-om na kome nema nijedna opcija.
probao sam i sa combox1.additem "M1" i opet neće.
Gde grešim i u čemu je kvaka ako neko zna da mi objasni poludeću.
Svi tutorijali na youtubu koji se nalaze pisani su za visual basic a ne za vba mada možda grešim ali tamo u tutorialima je skroz drugačije kao na primer umetanje vrednosti u combox se vrši tako što se klikne na stavku list i dodaju se svi koji su potrebni.
Ovde toga nema.
molim za detaljnije uputstvo kako se direktno i VB-au excellu ubacuju stavke u combobox .
kažem ja sam to uradio pešice što se vidi u gronjem primeru ali nisam zadovoljan sa procedurom jer na taj način uvek moram imati spisak svih stavki napisan u nekim ćelijama što me mallo nervira.

 
Odgovor na temu

FOX028
Visoka tehnicka skola strukovnih studija
Kosovska Mitrovica

Član broj: 258986
Poruke: 847

Sajt: https://www.facebook.com/..


+47 Profil

icon Re: dodavanje makroa u combobox24.06.2010. u 20:02 - pre 136 meseci
lepo, u ovom mom primeru otvoris VBA editor i tamo imas da ti pise Module i tu umesto M1, M2, M3 upises nazive koje zelis ubaciti u ComboBox
onda ides na Sheet1 (Sheet1) i tamo svuda gde ti pise M1, M2, M3 ubacis odgovarajuce nazive koje si predhodno uneo, a dole gde ti pise
Sub . . . ()

ubaci svoj Macro

End Sub
 
Odgovor na temu

orion92
sremska mitrovica

Član broj: 262545
Poruke: 20
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: dodavanje makroa u combobox25.06.2010. u 10:33 - pre 136 meseci
UF da li sam ja glup ili šta.
Da li omžeš da mi opišeš celu proceduru šta si radio od početka tj od onog otvoriš novi workbook pa dalje.
Ja sam otvorio novi workbook
išao na desni klin na sheet1 i otvorio VBA sa view code.
Zatim sam tamo kliknuo na meniju na sheet 1 pa insert user form.
Kada mi se prikazalo polje sa user form sa tollboxa sam prevukao opciju combobox
I tada sam na polju userform dobio combobox prazan.
Dupli klik na combobx i otvorio mi se prozor gore pise book1 userform1 code
ispod toga pise combox1 a malo desno change.
Ispod ovoga pise

Private Sub ComboBox1_Change()

End Sub

i tu unesem ovaj tvoj kod:

Private Sub ComboBox1_Change()
Select Case ComboBox1.Value
Case "M1"
M1
Exit Sub
Case "M2"
M2
Case "M3"
M3
End Select
End Sub

Sub M1()
Cells(1, 1) = "Pozvali ste proceduru M1"
End Sub
Sub M2()
Cells(1, 1) = "Pozvali ste proceduru M2"
End Sub
Sub M3()
Cells(1, 1) = "Pozvali ste proceduru M3"
End Sub

Zatim sam išao na isert module
i iskoči mi prozor book1 module code
i tu unesem ovaj kod:

Sub Auto_Open()
With Sheets(1).ComboBox1
.AddItem "M1"
.AddItem "M2"
.AddItem "M3"
End With
End Sub

Sub Auto_Close()
Sheets(1).ComboBox1.Clear
End Sub

i kada klknem na play dugme iskoči mi greška a kada se vratim na userform i kliknem na play iskoči mi opet prazan combox
ako prethodno pre svega ovog u sheet 1 idem na forms tab i ubacim combobox u sheet i uradim isto to iskoči mi eror:

run-time error 438
object does not suport nthis property or method

sta se događa i u čemu grešim #$%&/()()=_:;ČĆŽ_:;*????? GRRRRRRRRRRRRRRR

NEED HELP


[Ovu poruku je menjao orion92 dana 25.06.2010. u 11:44 GMT+1]
 
Odgovor na temu

zeljko1967
Opština
SZR Mehanika

Član broj: 298910
Poruke: 103
*.teol.net.



Profil

icon Re: dodavanje makroa u combobox03.04.2012. u 09:35 - pre 115 meseci
Pozdrav,FOX 028. Do sada si mi u više navrata pomogao pa se nadam da ćeš i sada imati razumijevanja. Naime već duže vrijeme pokušavam da primijenim ovaj tvoj makro na mojo tabeli, ali mi nešto ne ide. Želio sam da formiram padajuće menije postojećih makroa i to po grupama: mjeseci, banke, svrha itd. U prilogu ti dostavljam izgled moje tabele. Hvala unaprijed! Ako neko drugi zna rješenje neka mi pomogne.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: Office :: Excel :: dodavanje makroa u combobox

[ Pregleda: 2824 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.