Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

comboBox unos iz baze (id, name)

[es] :: .NET :: comboBox unos iz baze (id, name)

[ Pregleda: 5143 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kristian!

Član broj: 8348
Poruke: 150
*.zrlocal.net.

Sajt: www.linkoovi.net


+1 Profil

icon comboBox unos iz baze (id, name)01.12.2005. u 08:41 - pre 189 meseci
Pozdrav,

Imam problem sa unosom dve vrste podataka u comboBox. U pitanju je c# win. aplikacija.

Kako da u comboBox unesem ID za recimo GRAD kao sto comboBox funkcionise na webu? :

<option value="1">Beograd</option>
<option value="3">Zrenjanin</option>
<option value="7">Novi Sad</option>


Da li je ovo moguce?
 
Odgovor na temu

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
*.yunord.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Re: comboBox unos iz baze (id, name)01.12.2005. u 10:33 - pre 189 meseci
Vezes tvoj kombo box za tabelu baze podataka recimo

cboMesta.DataSource = tvojDataSet.Tables["nekatabela"];
cboMesta.ValueMember=tvojDataSet.Tables["nekatabela"].columns[0];
cboMesta.DisplayMember = tvojDataSet.Tables["nekatabela"].columns[1];

Tako nekako
poz
RTFM
 
Odgovor na temu

ntadic
bg

Član broj: 38173
Poruke: 75
194.106.174.*

ICQ: 317199697


Profil

icon Re: comboBox unos iz baze (id, name)01.12.2005. u 11:38 - pre 189 meseci
System.Data.SqlClient.SqlDataAdapter da = new System.Data.SqlClient.SqlDataAdapter("select * from neka_tabela", connectionString);
System.Data.DataSet ds = new System.Data.DataSet();
da.Fill(ds);

foreach(DataRow dr in ds.Tables["neka_tabela"])
{
DropDownList1.Items.Add (new ListItem(dr["ime_Grad"],dr["ime_IdGrad"]));//prva kolona je ime, a druga vrijednost
}

i tako...

[Ovu poruku je menjao ntadic dana 01.12.2005. u 12:40 GMT+1]
I tako...
 
Odgovor na temu

kristian!

Član broj: 8348
Poruke: 150
*.ptt.yu.

Sajt: www.linkoovi.net


+1 Profil

icon Re: comboBox unos iz baze (id, name)08.12.2005. u 15:45 - pre 189 meseci
Ok radi ali sada imam sledeci problem imam proceduru koja se kaci na bazu i vadi podatke iz nje i stavlja u datagrid na osnovu odablane kategorije, ali ne radi!


public void dbConnect(string sqlTemp)
{
// connect to Access database
string accessPath = Application.StartupPath.ToString() + "/data.mdb";
string connectionString = "provider=Microsoft.JET.OLEDB.4.0; " + "data source = " + accessPath;

string commandString = "Select first_name, middle_name, last_name, phone1, mobile, e_mail, url, address, country from contact where id_groups ="+ sqlTemp+"";

OleDbDataAdapter DataAdapter = new OleDbDataAdapter(commandString, connectionString);
DataSet DataSet = new DataSet();
DataAdapter.Fill(DataSet,"contact");
DataTable dataTable = DataSet.Tables[0];
dataGrid.SetDataBinding(DataSet,"contact");
}


private void cmbBoxGroups_SelectedIndexChanged(object sender, System.EventArgs e)
{
dbConnect(this.cmbBoxGroups.SelectedValue.ToString());
}

trebalo bi da kada se iz comboboxa selektuje neka grupa da se rifresuje datagrid sa novim podacima.
Sto ovo ne radi?
 
Odgovor na temu

Ognjen_NS
NoviSad

Član broj: 76177
Poruke: 82
*.panline.net.



Profil

icon Re: comboBox unos iz baze (id, name)09.12.2005. u 00:03 - pre 189 meseci
Ja sam imao slican problem
probaj da odradis
DataAdapter.Update(dataSet,NameOfTable);

I pozoves ponovo Fill metod da se DataGrid napuni ponovo sa podacima iz baze
 
Odgovor na temu

kristian!

Član broj: 8348
Poruke: 150
*.zrlocal.net.

Sajt: www.linkoovi.net


+1 Profil

icon Re: comboBox unos iz baze (id, name)12.12.2005. u 08:35 - pre 189 meseci
hm nece! ako si na ovo mislio.

public void dbConnect(string sqlTemp)
{
// connect to Access database
string accessPath = Application.StartupPath.ToString() + "/data.mdb";
string connectionString = "provider=Microsoft.JET.OLEDB.4.0; " + "data source = " + accessPath;

string commandString = "Select first_name, middle_name, last_name, phone1, mobile, e_mail, url, address, country from contact where id_groups ="+ sqlTemp+"";

OleDbDataAdapter DataAdapter = new OleDbDataAdapter(commandString, connectionString);
DataSet DataSet = new DataSet();

DataAdapter.Update(DataSet,"contact");

DataAdapter.Fill(DataSet,"contact");
DataTable dataTable = DataSet.Tables[0];
dataGrid.SetDataBinding(DataSet,"contact");
}
 
Odgovor na temu

kleo
Banja Luka

Član broj: 57146
Poruke: 33
*.com.

ICQ: 255471549


Profil

icon Re: comboBox unos iz baze (id, name)22.12.2005. u 09:22 - pre 188 meseci
Umjesto :
DataSet DataSet = new DataSet();


Pokusaj:
DataSet dataSet = new DataSet();
ili
DataSet neki_naziv_razlicit_od_DataSet = new DataSet();


 
Odgovor na temu

kristian!

Član broj: 8348
Poruke: 150
*.zrlocal.net.

Sajt: www.linkoovi.net


+1 Profil

icon Re: comboBox unos iz baze (id, name)22.12.2005. u 10:12 - pre 188 meseci
Neće:

An unhandled exception of type 'System.Data.OleDb.OleDbException' occurred in system.data.dll
 
Odgovor na temu

kleo
Banja Luka

Član broj: 57146
Poruke: 33
*.com.

ICQ: 255471549


Profil

icon Re: comboBox unos iz baze (id, name)22.12.2005. u 11:05 - pre 188 meseci
...
OleDbCommand command = new OleDbCommand();
OleDbConnection co = new OleDbConnection();
DataSet DS = new DataSet();
co.ConnectionString = connectionString;
command.Connection = co;
command.CommandType = CommandType.Text;
command.CommandText = commandString;
try
{
co.Open();
OleDbDataAdapter DataAdapter = new OleDbDataAdapter(command);
DataAdapter.Fill(DS);
dataGrid.DataSource = DS.Tables[0];
co.Close();
}
catch
{
MessageBox.Show("Neka poruka");
}
...
 
Odgovor na temu

v.marko

Član broj: 26565
Poruke: 223
217.26.79.*

Sajt: www.twitter.com/marko999


Profil

icon Re: comboBox unos iz baze (id, name)22.12.2005. u 17:18 - pre 188 meseci
a kako da se ovo izvede rucno, dakle bez bindovanja ili navodjenja datasource-a.

Dakle kako da iz nekog niza napunim combobox i to svaki element sa dve vrednosti, jedna da bude value(id) a druga display(name)?

prostije receno: kako da za bilo koji item mogu upisati value item-a(u ovom slucaju baze:id)..ovo sam uspeo sa jos jednim nizom koji ima zajednicko sa combobox-om indeksiranje, ali da li moze sve da se "strpa" u kombo/list box kontrolu?

pozdrav

Marko

[Ovu poruku je menjao v.marko dana 23.12.2005. u 14:43 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: comboBox unos iz baze (id, name)

[ Pregleda: 5143 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.