Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ComboBox

[es] :: PHP :: ComboBox

[ Pregleda: 4193 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Iznogud
Subotica

Član broj: 1721
Poruke: 212
*.207.EUnet.yu



Profil

icon ComboBox12.06.2002. u 07:25 - pre 215 meseci
Imam sledeci problem: trebam procitati sadrzaj neke tabele u bazi (MySQL) i podatke staviti u ComboBox. Mene sada zanima kako se uopste kreira ComboBox kao komponenta i kako ga naj jednostavnije napuniti podacima iz tabele.
Drugo pitanje je: kada se izabere podataka iz ComboBox-a kako se referencirati na njega (da li ComboBox.text ili sta vec)?
Pozdrav.
 
Odgovor na temu

Ivand
Ivan Dimitrijević
...
yu/pa

Član broj: 17
Poruke: 2161
*.panet.co.yu

Sajt: www.webmanijak.com


+4 Profil

icon Re: ComboBox12.06.2002. u 12:22 - pre 215 meseci
Code:
 
 <select name="combo1">
    <option value="vrednost1">Ime_1</option>
    <option value="vrednost2">Ime_2</option>
    <option value="vrednost3">Ime_3</option>
  </select>


kada se izbere kao i sve ostalo $combo1 = vrednost1 odnosno vrednost2 ili 3

 
Odgovor na temu

Iznogud
Subotica

Član broj: 1721
Poruke: 212
*.199.EUnet.yu



Profil

icon Re: ComboBox12.06.2002. u 14:48 - pre 215 meseci
Citat:
Ivand:
Code:
 
 <select name="combo1">
    <option value="vrednost1">Ime_1</option>
    <option value="vrednost2">Ime_2</option>
    <option value="vrednost3">Ime_3</option>
  </select>


kada se izbere kao i sve ostalo $combo1 = vrednost1 odnosno vrednost2 ili 3

OK ovo je punjenje CoboBox-a. Ali kako ja da kreiram tu komponentu, kako da definisem da je combo1 ustvari ComboBox? Da li mi trebaju neke bibliteke, class-e i slicno.
Pozdrav
 
Odgovor na temu

alex
Aleksandar Radulovic
Senior Software Engineer, Spotify
Stockholm, Sweden

Član broj: 71
Poruke: 2194
*.landspitali.is

Jabber: alex@a13x.info
ICQ: -1
Sajt: www.a13x.info


+1 Profil

icon Re: ComboBox12.06.2002. u 15:18 - pre 215 meseci
Citat:
Iznogud:
OK ovo je punjenje CoboBox-a. Ali kako ja da kreiram tu komponentu, kako da definisem da je combo1 ustvari ComboBox? Da li mi trebaju neke bibliteke, class-e i slicno.


Jel tebi treba sve da se crta? Prouci HTML malo, <select> tag definise ili listu ili combobox - ukoliko je size tag 1 onda je combo box.

Parce koda koje ti je Ivand poslao radi upravo to sto tebi treba, ne razumem sta ti nije jasno, i kakve biblioteke i klase pominjes??

Ako hoces da ti se taj combo1 zove ComboBox, onda ga i nazovi tako.

Ubaci prethodno parce koda u HTML fajl, u okviru <form> taga i videces kako sve to radi, odnosno, sve ce ti biti jasno.

Znaci, fajl index.html je sledeci:
Code:

<form method="post" action="forminput.php">
<select name="ComboBox" size=1>
<option value="1">1</option>
<option value="2">2</option>
<option value="3">3</option>
</select>
</form>

Fajl forminput.php:
Code:

Vrednost box-a je: <? echo $ComboBox ?>


Sad, ako si imalo vest sa PHP-om i HTML-om, skontaces sam kako da to dalje iskoristis za to sto ti treba.

Takodje, procitaj PHP manual, a takodje, valjalo bi i da naucis malko HTML-a, narocito pre nego sto postavis ovako nejasno i nedefinisano pitanje.

Poz, alex.

Alex: My favorite site is http://localhost/
R.J. Oppenheimer: "I am become death, destroyer of worlds" (1945 AD)
tweet.13x ||
linkedin.13x
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: ComboBox

[ Pregleda: 4193 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.