Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

C Sharp filtriranje putem combobox-a

[es] :: .NET :: C Sharp filtriranje putem combobox-a

[ Pregleda: 2451 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mr.zhile
Ivan ZHILE
C# developer

Član broj: 185721
Poruke: 249
212.200.115.*



+2 Profil

icon C Sharp filtriranje putem combobox-a01.04.2009. u 07:41 - pre 132 meseci
Npravio sam DataSuorce,,,i hteo sam ne znam kako da povezem datasuorce sa comboboxom,da napunim combobox podacima iza baze,da klikom na combobox vrsim filtriranje....nesto slicno
select * from tabela where polje=combobox.tex;
HELP MEEEE
Don't worry be happy
 
Odgovor na temu

Mikelly

Član broj: 16730
Poruke: 389
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: C Sharp filtriranje putem combobox-a01.04.2009. u 11:54 - pre 132 meseci
Evo pokusaj pomoci, nijesi bio previse jasan.

Napravi jedan bindingsource za tvoju tabelu (select * from tabela, kod tebe)

Napravi drugi bindingsorce za combobox. Postavi datasource svojstvo combobox-a na taj novi bindingsource, displaymember svojstvo na neko smisleno polje a valuemember svojstvo na polje koje uporedjujes (ti si ga nazvao prosto 'polje').

Onda podesis filter svojstvo prvog bindingsource-a da ti bude nesto kao "polje = comboBox.SelectedValue".

Alternativno, mozes da pozoves Fill() prilikom SelectedValueChanged dogadjaja combobox-a da napunis prvi bindingsource podacima iz baze (ustvari punis tabelu povezanu na bindingsource, ne sam bindingsource). U tom slucaju moras imat' odgovarajuci Fill metod koji bi prvihvatio kao parametar izabranu vrijednost iz combobox-a.

Nadam se da sam malo pomogao, ali ne bi malo skodilo pojasnis konkretan problem.

Pozdrav.

[Ovu poruku je menjao Mikelly dana 01.04.2009. u 13:32 GMT+1]
 
Odgovor na temu

mr.zhile
Ivan ZHILE
C# developer

Član broj: 185721
Poruke: 249
*.com
Via: [es] mailing liste



+2 Profil

icon Re: C Sharp filtriranje putem combobox-a01.04.2009. u 13:42 - pre 132 meseci
>

Nemam neki konkretan zadatak,vec sam zarad vzbanja hteo da napravim
programcic za filtriranje podataka,koji bi funkcionisao nesto ovak
- imam ComboBoxove za svako polje iz tabela,i jeddan Grid kada promenim
sadrzaj komba da se memnjaju podaci u gridu i da se ta kolona ne
prikazuje....???
Kako napuniti kombo box vrednostima iza baze za dato polje?
I uopdte mi nije jasno kako se povezuju kontrole sa bazom(sem grida koji sam
skontao)?
Da napomenem koristim Visual Studio 2008



[Ovu poruku je menjao mr.zhile dana 01.04.2009. u 21:01 GMT+1]
Don't worry be happy
 
Odgovor na temu

dava
Banja Luka

Član broj: 27208
Poruke: 893



+384 Profil

icon Re: C Sharp filtriranje putem combobox-a02.04.2009. u 07:06 - pre 132 meseci
To je los nacin za filtriranje. Zamisli da ti tabela ima par stotina ili hiljada slogova i ti ih strpas u combobox. Pa korisnik da se ubije trazeci po combu da bi isfiltrirao u gridu. Mozda da postavisneki textBox da ti isfiltrira combo da bi mogao lakse da nadjes vrijednost po kojoj ces filtrirati grid :)

Ovo zadnje je sala.

Probaj ovako. Stavi textBox i na njegov dogadjaj change upisi kod:

Code:

...
select * from tabela where polje like textBox.text + '%'
...

SELECT * FROM หน่วยงานหลัก WHERE ยสันติ LIKE 'โดย%'
 
Odgovor na temu

mr.zhile
Ivan ZHILE
C# developer

Član broj: 185721
Poruke: 249
*.com
Via: [es] mailing liste



+2 Profil

icon Re: C Sharp filtriranje putem combobox-a02.04.2009. u 08:05 - pre 132 meseci
Hvala naa savetima,....ali meni nije jasno gde da smestrim taj kod...znam
otprilike kako select iskaz treba da izgleda,ali gde da ga smestim?Kakio da
ga povezem sa gridom,tj datasetom ili datasorsom?



[Ovu poruku je menjao mr.zhile dana 02.04.2009. u 10:32 GMT+1]
Don't worry be happy
 
Odgovor na temu

dava
Banja Luka

Član broj: 27208
Poruke: 893



+384 Profil

icon Re: C Sharp filtriranje putem combobox-a02.04.2009. u 10:13 - pre 132 meseci
Recimo da ovako pri startu forme prikazujes podatke:

Code:

string query = "SELECT * FROM Tabela";
Napunj(query);

void Napuni(string sql)
{
    OleDbDataAdapter dAdapter = new OleDbDataAdapter(sql, connString);
    DataTable dTable = new DataTable();
    dAdapter.Fill(dTable);

    dgGrid.DataSource = dTable;
}


u gridu bi dobio sve slogove tabele 'Tabela'.
Stavis jedan textBox i na njegov dogadjaj textBox_Changed upises:

Code:

string query = "SELECT * FROM Tabela WHERE nekaKolona like '" + textBox + "%'";
Napunj(query);


Na svaku promjenu sadrzaja textBox-a formira se SQL upit kojeg prosledjujemo metodi koja cita bazu i prikazuje podatke u gridu.
SELECT * FROM หน่วยงานหลัก WHERE ยสันติ LIKE 'โดย%'
 
Odgovor na temu

mr.zhile
Ivan ZHILE
C# developer

Član broj: 185721
Poruke: 249
212.200.115.*



+2 Profil

icon Re: C Sharp filtriranje putem combobox-a21.04.2009. u 11:09 - pre 132 meseci
@dava
Sa velikim zakasnjenjem HVALA
A imam jos jednu nedoumicu...zar moraju da se prave table adapteri datasource....jer ne moze nekako da se sql string poveze sa vec kreiranim dataadapterom,....?
Don't worry be happy
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: C Sharp filtriranje putem combobox-a

[ Pregleda: 2451 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.