Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Citanje sadrzaja s web stranice

[es] :: Java :: Citanje sadrzaja s web stranice

[ Pregleda: 1872 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sbx

Član broj: 9074
Poruke: 105
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 309729877


Profil

icon Citanje sadrzaja s web stranice19.01.2008. u 11:45 - pre 167 meseci
Moze li se u javi napraviti aplikacija koja moze citati oznaceni sadrzaj s web stranice (odnosno, na nekoj stranici napraviti "select all" (ctrl+a) i onda desnim klikom na "view selection source").
Napravio sam programcic koji ispisuje page source, sto je vrlo jednostavno, ali ne nekim sitovima mi to nije dovljno, vec je potrebno i oznaciti neki sadrzaj da bi dobio njegov source.
Ako netko zna nesto o tome bio bih mu vrlo zahvalan.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

sbx

Član broj: 9074
Poruke: 105
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 309729877


Profil

icon Re: Citanje sadrzaja s web stranice19.01.2008. u 21:06 - pre 167 meseci
Da jos malo posjasnim, ja bi ustvari trebao na bilo koji nacin procitait/skinuti kompletan code trenutno prikazane stranice (bez ulazenja u pojedine linkove). Desava mi se da kada otvorim pojedine stranice u Mozilli i odem na view page source da mi prikaze dio koda (sto trenutno moj program radi), tek kada odem na select all i na view selection web page dobiem cijeli kod, a to je ono sto meni treba u mojoj aplikaciji.

Hvala unaprijed!
 
Odgovor na temu

anon156554

Član broj: 156554
Poruke: 100
*.vektor.net.



Profil

icon Re: Citanje sadrzaja s web stranice20.01.2008. u 00:17 - pre 167 meseci
java.net, java.io packages su ti potrebni
Moras da pogledas u API sta rade klase URL, URLConnection...
Mrzi me sad da kucam, probacu sutra. Uglavnom, poenta je da napravis konekciju na neki url, zatim da otvoris inputStream ka tom resursu(web strani), da wrapujes taj stream recimo BufferedReader-om, pa da pomocu readLine() vracas red po red source-a strane ciji kod zelis.

 
Odgovor na temu

sbx

Član broj: 9074
Poruke: 105
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 309729877


Profil

icon Re: Citanje sadrzaja s web stranice20.01.2008. u 08:57 - pre 167 meseci
Ne moras da pisis, da sam malo bolje gledao shvatio bi zasto moj program skida samo dio sourcea, zato sto ono sto ja zelim skinut ne nalazi se putanja u url-u (recimo kliknem na neki link na stranici, prikaze zeljeni sadrzaj koji se nalazi pod tim linkom ali se url adresa uopce ne promjeni).
Evo sam jedan primjer, na stranici od fife http://www.fifa.com/ na sredini stranice nalaze se dva linka "Clubs" i "National teams" klikom na njih sadrzaj se mjenja ali url ostaje isti. Veliko pitanje i je kako da u javi i napravim tako nesto kada u source ne mogu upucati link da bi doso do zeljenog sadrzaja.
Tako da je ovo puno slozenije nego sto sam mislio, ipak ako netko zna neke druge alternative neka javi.

Hvala!
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Citanje sadrzaja s web stranice

[ Pregleda: 1872 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.