Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da rasirim flah sadrzaj preko cele stranice?

[es] :: Flash :: Kako da rasirim flah sadrzaj preko cele stranice?

[ Pregleda: 2363 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

_random

Član broj: 162427
Poruke: 6
*.adsl.verat.net.



Profil

icon Kako da rasirim flah sadrzaj preko cele stranice?17.12.2007. u 09:10 - pre 171 meseci
Dakle, kako da rasirim flah sadrzaj preko cele html stranice ali da mi se ne pojavljuje okvir oko flash sadrzaja nego da od prvog piksela te stranice pocinje flash? Da li se to sredjuje iz Flasha ili tek posle menjanjem html stranice.
Unapred hvala!
 
Odgovor na temu

cybertebra
Kingstown

Član broj: 152594
Poruke: 15
212.62.39.*

Sajt: www.webstil.biz


Profil

icon Re: Kako da rasirim flah sadrzaj preko cele stranice?17.12.2007. u 13:03 - pre 171 meseci
..na prvom frejmu timeline-a, stavi da fsccomnd bude na "true" vrednosti...ali to ne znaci da ce nestati bordura oko fla, vec znaci da ce ti u browseru film biti u fscn-u..moras da od flash file-a napravis exe file..
Kada svi misle isto, onda se ne misli dovoljno !!!!
 
Odgovor na temu

shedvel
Jobless Couch Bum
Kragujevac

Član broj: 70014
Poruke: 114
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Kako da rasirim flah sadrzaj preko cele stranice?17.12.2007. u 13:53 - pre 171 meseci
Hmm.....
u osnovi moras da se opredelis za jednu rezoluciju u kojoj ce ti site funkcionisati perfektno, dok ce ostale biti malo strechovane...scalovane... itd.
Takodje bi trebalo da resetujes Html margine na 0.


Ove velicine ne funkcionisu savrseno u svim browserima, ali su najblize pravilnim vrednostima.


ScreenRes|| Stage size
640x480 -- 620x318
800x600 -- 780x438
1024x768--1004x606
1280x1024--1260x862


E sad, ako nisi lenj, i napravis Swf za svaku rezoluciju mozes detektovati reoluciju iz na primer loader swf-a.
AS2(this we hate )
Code:

sirina = System.capabilities.screenResolutionX;
visina = System.capabilities.screenResolutionY;

if(sirina==800 && visina==600) {
    _root.loadMovie("najmanji.swf");
}
if(sirina==1024 && visina==760) {
    _root.loadMovie("manji.swf");
}
if(sirina==1280 && visina==1024) {
    _root.loadMovie("normalan.swf");
}



AS3 ( this one we like )
Code:

var horizontalno:Number = Capabilities.screenResolutionX;
var vertikalno:Number = Capabilities.screenResolutionY;

if ((horizontalno == 1280) && (vertikalno ==1024)){
    //uradi nesto lepo i korisno
    }
    else {
        //mozes npr. da ubacis kod za generisanje poruke za promenu rezolucije
    }



Pozdrav
"Treba li da se smejem jer smesni su, . . .
. . . ili da placem jer je to sve sto jesu? "
 
Odgovor na temu

djan key
Zagreb

Član broj: 156157
Poruke: 22
*.xnet.hr.

Sajt: www.as-flash.com


Profil

icon Re: Kako da rasirim flah sadrzaj preko cele stranice?17.12.2007. u 15:14 - pre 171 meseci
U 99,14% slucajeva nije potrebno raditi razlicite verzije swf-a za razlicite rezolucije ekrana. Ovo ce zaista biti rijetko potrebno. Vjerojatno samo zbog lose napisane aplikacije...

Iskoristi SWFObject http://blog.deconcept.com/swfobject/ i embedaj svoj swf u html - http://blog.deconcept.com/swfobject/fullpage.html
Dosta ti je ubaciti par osnovnih naredbi u Flash, kao npr.
Code:
Stage.align = "TL";
Stage.scaleMode = "noScale";

Sad ovisi sto tebi treba. Pogledaj Flash Help ovih funkcija. Za pozicioniranje elemenata u movie-u pogledaj http://www.as-flash.com/2007/09/05/full-screen-flash/
Imas na netu mnogo primjera kako napraviti to isto...

Kao sto je spomenuo kolega, moras html margine postaviti na 0 (pogledaj html source od ovog primjera http://www.as-flash.com/swf/full/fullpage.html)

Takoder imas i Adobe Detection Kit s kojim ces to isto moci napraviti... http://www.adobe.com/products/flashplayer/download/detection_kit/
Freelance Flash developer >> http://www.as-flash.com
 
Odgovor na temu

mindfactor
Beograd

Član broj: 109570
Poruke: 11
*.ptt.yu.

Sajt: www.mindfactor.info


Profil

icon Re: Kako da rasirim flah sadrzaj preko cele stranice?05.01.2008. u 15:34 - pre 171 meseci
Najprostije moguce je da u html-u posto ubacis flash kazes filmu > width = 100%, height = 100%, na dva mesta gde to pise u kodu embed flash fajla...visina je lepsa kada se definise direktno u filmu a sirina (tj. sta se vidi sa strane) zavisi od rezolucije i poravnanja...
Belgrade style
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Kako da rasirim flah sadrzaj preko cele stranice?

[ Pregleda: 2363 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.