Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pokretanje udaljene PHP stranice i citanje njenih rezultata!? - CURL?!

[es] :: PHP :: Pokretanje udaljene PHP stranice i citanje njenih rezultata!? - CURL?!

[ Pregleda: 4385 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zgas

Član broj: 74613
Poruke: 334
*.jed.isu.net.sa.

Sajt: odbrojavanje.com


Profil

icon Pokretanje udaljene PHP stranice i citanje njenih rezultata!? - CURL?!15.01.2007. u 05:54 - pre 166 meseci
Treba da pomocu PHP stranice na mom racunaru pokrenem izvrsenje neke PHP stranice na udaljenom racunaru i da pomocu istog skripta procitam rezultate izvrsenja te udaljene stranice. Molim za neke reference. Da li je tu potrebno koristiti CURL, i sl. I eventualno ako imate da ukazete na nesto sto se odnosi na koristenje tih funkcija.

Unapred vam hvala.
Aukcije, www.Odbrojavanje.com
Aukcija može biti osvojena jeftino - za 30 sekundi a 6 dinara!
 
Odgovor na temu

_BloB_
Slobodan Pavkov
www.aspdotnetfaq.com
Kula, Serbia

Član broj: 35144
Poruke: 108
*.nspoint.net.

Sajt: www.aspdotnetfaq.com


Profil

icon Re: Pokretanje udaljene PHP stranice i citanje njenih rezultata!? - CURL?!15.01.2007. u 07:05 - pre 166 meseci
ma da, CURL je odlican za takve stvari.
I brzi je od ostalih metoda (provereno u praksi).

Samo malo prostudiraj PHP manual (a moze i Google) u vezi primera za CURL...
Na prvi pogled izgleda komplikovano ali nije strasno kad malo pohvatas konce.

evo ovako se cita rezultat otvaranja neke stranice (iz Manuala-a, malo modiikovan):

Code:

// create a new curl resource
$ch = curl_init();

// set URL and other appropriate options
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "http://www.example.com/");
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);  // dont return any headers
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); // return resulting page as result of curl_exec()

// grab page to the string
$result = curl_exec($ch);

// close curl resource, and free up system resources
curl_close($ch);

// display result to the browser
print($result);


sretno!
UncleBlob
 
Odgovor na temu

zgas

Član broj: 74613
Poruke: 334
*.ptt.yu.

Sajt: odbrojavanje.com


Profil

icon Re: Pokretanje udaljene PHP stranice i citanje njenih rezultata!? - CURL?!15.01.2007. u 14:04 - pre 166 meseci
Da, vidim da funkcija ima dosta dodatnih mogucnosti.

Znam preko te funkcije da posaljem POST variable nekoj stranici koja ce ih obraditi.

Interesuje me da li postoji neki elegantan nacin da preuzmem rezultat tih variabli. Odnosno da to ne bude, da ta stranica jednostavno ispise rezultat pa da ga ja onda citam, vec da mi vrati prave variable (slicno kao sto sam POST metodom toj stranici poslao variable).

Da li je to moguce?
Aukcije, www.Odbrojavanje.com
Aukcija može biti osvojena jeftino - za 30 sekundi a 6 dinara!
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4382
194.106.174.*

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Pokretanje udaljene PHP stranice i citanje njenih rezultata!? - CURL?!15.01.2007. u 22:49 - pre 166 meseci
Ako dotični sajt nema neki sistem kojim bi ti preneo promenljive, sledi ti parsiranje HTMLa...
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

zgas

Član broj: 74613
Poruke: 334
*.ptt.yu.

Sajt: odbrojavanje.com


Profil

icon Re: Pokretanje udaljene PHP stranice i citanje njenih rezultata!? - CURL?!16.01.2007. u 11:13 - pre 166 meseci

Ja azuriram dotocni sajt, pa mi recite kakav je to sistem potreban na tom sajtu (stranici) kome prustupa culr, da bi curl prenela promenljive sa te stranice?

Pretpostavljam da parsiranje znaci, kada mi curl smesti otstampanu celu stranicu koju cita u rezultat promenljivu, pa ja tada izvlacim iz te promenljive neke delove teksta stranice - da li je to?
Aukcije, www.Odbrojavanje.com
Aukcija može biti osvojena jeftino - za 30 sekundi a 6 dinara!
 
Odgovor na temu

_BloB_
Slobodan Pavkov
www.aspdotnetfaq.com
Kula, Serbia

Član broj: 35144
Poruke: 108
*.nspoint.net.

Sajt: www.aspdotnetfaq.com


Profil

icon Re: Pokretanje udaljene PHP stranice i citanje njenih rezultata!? - CURL?!16.01.2007. u 11:43 - pre 166 meseci
pa ako neces da parsiras rezultat tj. odgovor tvog servera prilikom otvaranja stranice, postoje druge metode.

onda mozes da postavis XMLRPC server i da skript sa drugog servera poziva taj xmlrpc server sa xmlrpc klijentom i posalje mu parametre (xml) i dobije odgovor (takodje xml)

moze slicno i preko SOAP servera i klijenta...

za sve ovo imas vec gotove PHP klase samo ih treba prouciti...

recimo za xmlrpc:
http://phpxmlrpc.sourceforge.net/

mada ne mora to biti tako komplikovano...

moze recimo rezultujuca strana da bude cist xml fajl ili txt fajl koji onda php skripta 'otvori' i procita sta joj treba...

sve zavisi...

ako hocete konkretniju pomoc, morate blize objasniti sta vam treba...


details, details...

poz
UncleBlob
 
Odgovor na temu

stough_ser
stojadinovic milan

Član broj: 57571
Poruke: 84
*.eunet.rs.



Profil

icon Re: Pokretanje udaljene PHP stranice i citanje njenih rezultata!? - CURL?!08.07.2008. u 18:48 - pre 148 meseci
ja imam slichan problem
trebao bi da neshto grebujem
a ta stranica trazi identifikaciju

dal bi ja mogo vrednosti iz kukija da poshaljem preko curl?

ili neki drugi nachin?


 
Odgovor na temu

my_hero

Član broj: 74490
Poruke: 24
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: classiccars.cardilr.com


Profil

icon Re: Pokretanje udaljene PHP stranice i citanje njenih rezultata!? - CURL?!09.07.2008. u 10:27 - pre 148 meseci
Ono sto mi prvo pada na pamet, je da na toj udaljenoj stranici kad je pozoves, output bude serijalizovan array sa podacima koje oces da importujes u lokalnu skriptu

1. lokal script radi nesto pa
2. zove udaljenu PHP scriptu koja outputuje serijalizovani array
3. lokal script unserijalizuje i exportuje

lokalna prvi deo
Code:

<?php
$broj = 5;
$slovo = 'A';

$remoteNiz = unserialize( file_get_contents('http://www.xxxxxx.com/udaljena.php') );



Udaljena skripta
Code:

<?php
$outNiz = array();
bla bla bla
$outNiz['broj'] = 10;
....
$outNiz['slovo'] = 'B';

echo  serialize($outNiz);


lokalna nastavak
Code:

....
extract($remoteNiz,EXTR_OVERWRITE);

echo $broj;  // ovdeje 10
echo $slovo; //ovde je B


 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Pokretanje udaljene PHP stranice i citanje njenih rezultata!? - CURL?!

[ Pregleda: 4385 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.