Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

DBGrid Kolone

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: DBGrid Kolone

[ Pregleda: 4536 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gygy
Dragan Grbic

Član broj: 7861
Poruke: 205
*.flashnet.co.yu.



Profil

icon DBGrid Kolone17.08.2003. u 14:10 - pre 205 meseci
Kako da se kolone u dbgrid-u proporcionalno povecavaju povecanjem form-e?
Hvala unapred!!!
GYGY
GYGY
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.beotel.net

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: DBGrid Kolone17.08.2003. u 14:49 - pre 205 meseci
Obradi OnResize dogadjaj forme. Proveri da li ti je AutoSize kolona False.
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

gygy
Dragan Grbic

Član broj: 7861
Poruke: 205
*.flashnet.co.yu.



Profil

icon Re: DBGrid Kolone01.09.2003. u 21:59 - pre 204 meseci
Nemogu nikako da mi se povecavaju kolone tabela cela moze ali kolone nikako!!!
I jos nesto tockic kada vrtim (na misu) nece da se pomera tabela ni fokus, nego samo takoreci plava linija koja nista ne predstavlja!!!
Hvala unapred!!!
GYGY
GYGY
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.56.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: DBGrid Kolone26.09.2003. u 09:15 - pre 204 meseci
Osnovni DBGrid koji stize uz Delphi ne reaguje adekvatno na skrol taster misa. Mozes da nasledis TDBGrid i dodas:

u protected:

function DoMouseWheelDown(Shift: TShiftState; MousePos: TPoint): Boolean; override;
function DoMouseWheelUp(Shift: TShiftState; MousePos: TPoint): Boolean; override;

u published :

property OnMouseWheelDown;
property OnMouseWheelUp;


Evo i koda za gornje funkcije:



Code:

function TTvojDBGrid.DoMouseWheelDown(Shift: TShiftState; MousePos: TPoint): Boolean;
begin
  Result := False;
  if Assigned(OnMouseWheelDown) then
    OnMouseWheelDown(Self, Shift, MousePos, Result);
  if not Result then begin
    if not AcquireFocus then Exit;
    if Datalink.Active then begin
      Result := Datalink.DataSet.MoveBy(1) <> 0;
    end;
  end;
end;

function TTvojDBGrid.DoMouseWheelUp(Shift: TShiftState; MousePos: TPoint): Boolean;
begin
  Result := False;
  if Assigned(OnMouseWheelUp) then
    OnMouseWheelUp(Self, Shift, MousePos, Result);
  if not Result then begin
    if not AcquireFocus then Exit;
    if Datalink.Active then begin
      Result := Datalink.DataSet.MoveBy(-1) <> 0;
    end;
  end;
end;

 
Odgovor na temu

gygy
Dragan Grbic

Član broj: 7861
Poruke: 205
*.flashnet.co.yu.



Profil

icon Re: DBGrid Kolone01.10.2003. u 22:08 - pre 203 meseci
Net scroll i dalje ne radi ni sa ovim codom(ovaj cod nije ispravan, mozes li da ga pogledas pa da ispravis gresku)!!!
A promenu velicine kolona jos nisam uspeo da resim, ako imas i za to neki kod?

Pozdrav
GYGY
GYGY
 
Odgovor na temu

Slavisa
Slavisa Dojcinovic
JKP Cistoca
Banjaluka

Član broj: 9861
Poruke: 44
*.wireless.blic.net



Profil

icon Re: DBGrid Kolone01.10.2003. u 23:35 - pre 203 meseci
Ako hoces da ti se kolone povecavaju sa formom onda treba da obradis OnResize dogadjaj forme:

Code:

procedure TForm1.FormResize(Sender: TObject);
var
  i : Integer;
begin
 for i := 0 to DBGrid1.Columns.Count - 1 do
   DBGrid1.Columns.Items[i].Width := DBGrid1.Width div DBGrid1.Columns.Count;
end;



Slavisa
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.254.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: DBGrid Kolone02.10.2003. u 06:49 - pre 203 meseci
Citat:
gygy:
Net scroll i dalje ne radi ni sa ovim codom(ovaj cod nije ispravan, mozes li da ga pogledas pa da ispravis gresku)!!!
A promenu velicine kolona jos nisam uspeo da resim, ako imas i za to neki kod?

Pozdrav
GYGY



Sta ti prijavljuje kao gresku?
 
Odgovor na temu

gygy
Dragan Grbic

Član broj: 7861
Poruke: 205
*.flashnet.co.yu.



Profil

icon Re: DBGrid Kolone02.10.2003. u 23:38 - pre 203 meseci
Jedan pokusaj i
Code:

[Error] Unit1.pas(93): Function needs result type
[Error] Unit1.pas(96): Undeclared identifier: 'OnMouseWheelDown'
[Error] Unit1.pas(96): Incompatible types
[Error] Unit1.pas(97): Undeclared identifier: 'Self'
[Error] Unit1.pas(97): Undeclared identifier: 'MousePos'
[Error] Unit1.pas(99): Undeclared identifier: 'AcquireFocus'
[Error] Unit1.pas(100): Undeclared identifier: 'Datalink'
[Error] Unit1.pas(101): Missing operator or semicolon
[Warning] Unit1.pas(101): Comparing signed and unsigned types - widened both operands
[Error] Unit1.pas(106): Function needs result type
[Error] Unit1.pas(109): Undeclared identifier: 'OnMouseWheelUp'
[Error] Unit1.pas(109): Incompatible types
[Error] Unit1.pas(110): Undeclared identifier: 'Self'
[Error] Unit1.pas(110): Undeclared identifier: 'MousePos'
[Error] Unit1.pas(112): Undeclared identifier: 'AcquireFocus'
[Error] Unit1.pas(113): Undeclared identifier: 'Datalink'
[Error] Unit1.pas(114): Missing operator or semicolon
[Warning] Unit1.pas(114): Comparing signed and unsigned types - widened both operands
[Error] Unit1.pas(76): Unsatisfied forward or external declaration: 'TForm1.DoMouseWheelDown'
[Error] Unit1.pas(77): Unsatisfied forward or external declaration: 'TForm1.DoMouseWheelUp'
[Fatal Error] Project1.dpr(10): Could not compile used unit 'Unit1.pas'

gresaka koliko hoces!!!!


Ako imas "Unit.pas" sa tim codom, i ako ti nije tesko posalji!!!
Pozdrav!!!
GYGY
GYGY
 
Odgovor na temu

gygy
Dragan Grbic

Član broj: 7861
Poruke: 205
*.flashnet.co.yu.



Profil

icon Re: DBGrid Kolone02.10.2003. u 23:47 - pre 203 meseci
Kako se moze sakriti horizontalni klizac u DBGridu, a da vertikalni i dalje ostane?(Delphi6)
Pozdrav!!!
GYGY
GYGY
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
62.108.100.*

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: DBGrid Kolone03.10.2003. u 10:02 - pre 203 meseci
Ne znam da li moze... a ne vidi (i neophodan je :) ako ima puno kolona. A ako razvuces formu tako da se vide sve kolone nestace sam.
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 787
*.pexim.co.yu



+61 Profil

icon Re: DBGrid Kolone03.10.2003. u 11:10 - pre 203 meseci
gygy,

onaj kod gore koji si dobio; covek je mislio da nasledis komponentu, dodas taj kod, stavis komponentu u neki package i na kraju taj package kompajliras i instaliras. Zatim na formu umesto standardnog grida, stavis taj nasledjeni (sa palete, jasno).

Mislim da je to za tebe (zasad) prevelik zalogaj. Sve imas u help-u (creating custom components), mnogo bolje objasnjeno nego sto bilo ko ovde moze da napise...pa dokle stignes.

Rajko
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.126.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: DBGrid Kolone03.10.2003. u 18:35 - pre 203 meseci
Citat:
Rapaic Rajko:
gygy,

onaj kod gore koji si dobio; covek je mislio da nasledis komponentu, dodas taj kod, stavis komponentu u neki package i na kraju taj package kompajliras i instaliras. Zatim na formu umesto standardnog grida, stavis taj nasledjeni (sa palete, jasno).

Mislim da je to za tebe (zasad) prevelik zalogaj. Sve imas u help-u (creating custom components), mnogo bolje objasnjeno nego sto bilo ko ovde moze da napise...pa dokle stignes.

Rajko


Tacno tako. Gledam kod, razmisljam...kod mene radi...kad ono...
 
Odgovor na temu

gygy
Dragan Grbic

Član broj: 7861
Poruke: 205
195.252.80.*



Profil

icon Re: DBGrid Kolone27.10.2003. u 22:24 - pre 203 meseci
morlic-u imas li ti tu komponentu? ako imas i nije velika i ako si voljan, da mi je posaljes?
gygy
GYGY
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.53.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: DBGrid Kolone02.11.2003. u 12:47 - pre 202 meseci
Kompoenta koju sam ja pravio je specificna i vuce sa sobom jos gomilu stvari. Predlazem ti da skines sa neta Jedi VCL i JCL pakete. Tu imas izmedju ostalog i jedan prost grid koji ima ove stvarcice. Plus sto JCL ima mnogo korisnih unit-a.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: DBGrid Kolone

[ Pregleda: 4536 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.