Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

BCB i DBGrid Control

[es] :: C/C++ programiranje :: BCB i DBGrid Control

[ Pregleda: 4558 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ouros
Seattle, WA

Član broj: 342
Poruke: 275
*.uv2a.csupomona.edu

ICQ: 83493423


Profil

icon BCB i DBGrid Control17.07.2002. u 22:43 - pre 231 meseci
Imam jedan problem u Borlan C++ Builder-u v6.0
Imam 3 tabele, i DBGrid control na formi. E sad, u DBGrid-u imam 3 kolone:
- Last Name
- First Name
- Company Name

Last Name (LName) i First Name (FName) su u jednoj tabeli, dok je Company Name u drugoj, tj trecoj.
Pitanje je sledece: Da li je moguce u DBGrid controli postaviti 2 kolone da gledaju na 2 polja LName i FName a da treca kolona bude odredjena SQL naredbom
koja ide recimo ovako

SELECT CompanyName
FROM Person, PersonHistory, Company
WHERE Person.PersonID = PersonHistory.PersonID
AND PersonHistory.CompanyID = Company.CompanyID

Pogledao sam u Help-u, trazio na netu, ali nista nisam nasao.
Pomagajte

Uros
 
Odgovor na temu

bm101
Vanja Tesin
Yu/Zr

Član broj: 1961
Poruke: 44
*.zre.sezampro.yu



Profil

icon Re: BCB i DBGrid Control18.07.2002. u 08:48 - pre 231 meseci
Probaj da definises SQL koji sadrzi kolone koje ti trebaju i da ga namestis kao datasource za DBGrid. Ako ti je treca kolona definisana sa SQL upitom:

SELECT CompanyName
FROM Person, PersonHistory, Company
WHERE Person.PersonID = PersonHistory.PersonID
AND PersonHistory.CompanyID = Company.CompanyID

stavi

SELECT [Last Name], [First Name], CompanyName
FROM Person, PersonHistory, Company
WHERE Person.PersonID = PersonHistory.PersonID
AND PersonHistory.CompanyID = Company.CompanyID

kako bi definisao i Last i First name za odgovarajuci slog, i postavi taj SQL upit kao datasource.

 
Odgovor na temu

ouros
Seattle, WA

Član broj: 342
Poruke: 275
*.uv2a.csupomona.edu

ICQ: 83493423


Profil

icon Re: BCB i DBGrid Control18.07.2002. u 20:48 - pre 231 meseci
Ovo sam razumeo, ali mi nije jasno kako da implementujem to u svoj code.
Znaci kako treba da mi izgleda linija/linije koda za DBGrid control.

ovo sto cu sad da napisem je verovatno glupost, ali ti dajem samo ideju.

DBGrid1->Columns->Item[3] = Query1;

jel treba ovako nesto da napisem (ovo ne radi) ili treba da imam totalno drugaciji pristup ?

Hvala
Uros
 
Odgovor na temu

bm101
Vanja Tesin
Yu/Zr

Član broj: 1961
Poruke: 44
195.252.109.*



Profil

icon Re: BCB i DBGrid Control19.07.2002. u 08:17 - pre 231 meseci
S obzirom da nisam radio u BCB 6.0 sa DBGrid-om vec samo u VB 6.0, pa cu morati da koristim ono sto znam
Nego probaj nesto ovako:

DBGrid1->DataSource = <SQL_komanda>

Gde je <SQL_komanda> definisana kao gore pomenuti SQL izraz.
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 799
*.beg.sezampro.yu



+62 Profil

icon Re: BCB i DBGrid Control19.07.2002. u 08:58 - pre 231 meseci
Treba da postavis tvoje pitanje na Delphi forumu, tamo su najbolje "baza-djije".

Rajko
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: BCB i DBGrid Control

[ Pregleda: 4558 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.