Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Selecting * from DBgrid

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Selecting * from DBgrid

[ Pregleda: 3327 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

erekoz
John Doe
Beograd

Član broj: 5960
Poruke: 148
*.tvmetropolis.com



Profil

icon Selecting * from DBgrid24.09.2003. u 17:37 - pre 221 meseci

Pozdrav svima,

Kako u kodu izaberem sve sto iz baze ucitam u DBgrid? Npr, ako ucitam gomilu integera u dBgrid, kako bih mogao da ih izvucem u niz?

Unapred zhvalan, erekoz
 
Odgovor na temu

bogiboy
Preko bare

Član broj: 14097
Poruke: 9
*.multiactive.com



Profil

icon Re: Selecting * from DBgrid24.09.2003. u 18:44 - pre 221 meseci
Iteriraj kroz dataset i dodaj vrednost polja u niz.
 
Odgovor na temu

erekoz
John Doe
Beograd

Član broj: 5960
Poruke: 148
*.tvmetropolis.com



Profil

icon Re: Selecting * from DBgrid24.09.2003. u 19:17 - pre 221 meseci

Hajde samo malo detaljnije, molim te...
 
Odgovor na temu

freelancer

Član broj: 11566
Poruke: 293
*.yunord.net.



Profil

icon Re: Selecting * from DBgrid24.09.2003. u 21:15 - pre 221 meseci
Podatke mozes direktno da ocitavas iz DataSeta npr. na sledeci nacin:

Code:
DBGrid.DataSource.DataSet.Fields[x].Text

U svakom slucaj potrazi u helpu TDataSet za sve property-je i metode.
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
*.ptt.yu

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Selecting * from DBgrid24.09.2003. u 22:49 - pre 221 meseci
Ili probaj jednostavno iz Data Seta (posto sa dbgridom moze da bude malo komplikovanije).

Pustis petlju
repeat

code za pravljenje niza

until RS.EOF
 
Odgovor na temu

bogiboy
Preko bare

Član broj: 14097
Poruke: 9
*.multiactive.com



Profil

icon Re: Selecting * from DBgrid07.10.2003. u 00:00 - pre 221 meseci
Ako trebas da pokupis integere iz recordseta mozes sa TStringList
procedure GetFieldsToArray(rst:TDataSet;fld:TField):TStringList;
var
lst:TStringList;
begin
if not rst.Active then rst.active := True;
if not rst.FindField(fld) then exit;
lst := TStringList.Create;
rst.First;
while not rst.EOF do
begin
lst.Add(rst.FieldByName(fld.FieldName).AsString);
rst.Next;
end;
result := lst;


end;

a mozes i da kreiras niz umesto lst
var
arr : array of Integer;
iCount, i :Integer;
begin
iCount := rst.RecordCount;
SetLength(arr,iCount);
for i := 0 to iCount-1 do
begin
arr := rst.FieldByname(fld.Name).AsInteger;
rst.Next;
end;
 
Odgovor na temu

Nub.Saibot
Srbija/BG

Član broj: 11838
Poruke: 99
*.direcpceu.com



Profil

icon Re: Selecting * from DBgrid07.10.2003. u 08:57 - pre 221 meseci
Citat:
bogiboy:

a mozes i da kreiras niz umesto lst
var
arr : array of Integer;
iCount, i :Integer;
begin
iCount := rst.RecordCount;
SetLength(arr,iCount);
for i := 0 to iCount-1 do
begin
arr := rst.FieldByname(fld.Name).AsInteger;
rst.Next;
end;


Nije moguce kod svih baza raditi sa RecordCount posto on kod nekih (za Interbase znam sigurno) ne vraca ukupan broj redova vec samo koliko je trenutno povuceno iz baze, a to je kod upita sa vecim rezultatom uvek manje od ukupnog broja redova.

P.S. Znam da je bogiboy ovo naveo samo kao primer, ali za svaki slucaj :)

Pozdrav
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Selecting * from DBgrid

[ Pregleda: 3327 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.