Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Brisanje kolone DbGrid-a

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Brisanje kolone DbGrid-a

[ Pregleda: 3017 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gygy
Dragan Grbic

Član broj: 7861
Poruke: 205
*.sezampro.yu.



Profil

icon Brisanje kolone DbGrid-a18.11.2004. u 19:15 - pre 200 meseci
Kako da klikom na dugme izbrise podatke iz cele kolone?
Npr
Imam "Ime", "Prezime" i "Stanje". I sad kad kliknem na Button1 da obrise sve podatke iz kolone "Stanje"?

Unapred hvala!

GYGY
 
Odgovor na temu

sasas
Saša Slavnić
radim za neke švabe

Član broj: 35478
Poruke: 617
195.246.3.*



Profil

icon Re: Brisanje kolone DbGrid-a18.11.2004. u 19:41 - pre 200 meseci
Ako ti je grid vezan npr. za query q:

Code:

q.first;
while not q.eof do
begin
  q.FieldByName('Stanje').AsString := 'x';
  q.Next;
end;


Alternativno, napravis poseban query (ako radis s ADOom bolje AdoCommand), npr qUpd:

Code:


qryUpd.Sql.Add('UPDATE Tabela SET Stanje = ''x''');
qryUpd.Execute;

q.Requery; // osvezis podatke iz baze


Ovo drugo je znacajno brze, pogotovo ako su baza i program na istom racunaru.

ss.
When something is hard to do, then it's not worth doing.
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.48.eunet.yu.



+1 Profil

icon Re: Brisanje kolone DbGrid-a18.11.2004. u 21:10 - pre 200 meseci
Da dodam...

Code:

q.DisableControls;
try
  q.first; 
  while not q.eof do
  begin
    q.FieldByName('Stanje').AsString := 'x';
    q.Next;
  end;
finally
  q.EnableControls;
end;
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Brisanje kolone DbGrid-a

[ Pregleda: 3017 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.