Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pristupanje promenjivima

[es] :: Java :: Pristupanje promenjivima

[ Pregleda: 2895 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gilespy

Član broj: 39868
Poruke: 232
194.106.169.*



+1 Profil

icon Pristupanje promenjivima01.03.2006. u 02:29 - pre 191 meseci
Ako imam dve forme, kako da iz forme A omogucim pristup svim textBox-ovima

forme B?


Hvala
 
Odgovor na temu

x VITA x
Beograd

Član broj: 41277
Poruke: 57
..shall-bg.customer.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Pristupanje promenjivima01.03.2006. u 10:18 - pre 191 meseci
ako sam te bobro razumeo ...

prosledi kao parametar konstruktora forme A formu B i onda je sacuvaj kao promenljivu i zati kad ti treba nesto iz forme B ti pozoves get metodu za to sta ti treba
Code:

class A{
    private B b;
    public A(B b){
        this.b = b;
    }
    public void nestoPametno(){
        b.getFf1().setText("ovo je iz klase A cackano:)");
    }
}

class A{
    
    private JTextFileld tf1;
    private JTextFileld tf2;
    
    public JTextFileld getTf2(){
        return tf2;
    }
    
    public JTextFileld getTf1(){
        return tf1;
    }
}

UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity. - Dennis Ritchie
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Pristupanje promenjivima

[ Pregleda: 2895 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.