Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pristupanje Access-ovoj bazi sa sifrom

[es] :: Visual Basic 6 :: Pristupanje Access-ovoj bazi sa sifrom

[ Pregleda: 2532 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ero S Ovoga Sveta

Član broj: 21509
Poruke: 173
*.teol.net



Profil

icon Pristupanje Access-ovoj bazi sa sifrom06.07.2004. u 02:22 - pre 191 meseci
Normalnim Access-ovim bazama pristupam ovako:

Code:

Dim DB As Database
Dim Reco As Recordset

Set DB = OpenDatabase("C:\DB1.mdb")
  Set Reco = DB.OpenRecordset("AAA")


E sad kako bi isao kod za pristup Access-ovoj bazi na koju je postavljena SIFRA ili ti lozinka, i dali je to moguce uraditi objektnim nacinom pisanja koda???


______________________________
Ero
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Pristupanje Access-ovoj bazi sa sifrom06.07.2004. u 09:54 - pre 191 meseci
1. krajnje vreme je da pocnes da koristis ADO, a ne DAO.
2.
Citat:
MSDN:
Syntax

Set database = workspace.OpenDatabase (dbname, options, read-only, connect)



Znaci, OpenDatabase ima jos parametara osim dbname.

Code:

 dim strPwd as String 
 dim strConn as string 
 dim dbsDb as Database 
 ... 
 strPwd = "password" 
 strConn = ";pwd=" & strPwd 
 Set dbsDb = Opendatabase("C:\DB1.mdb", False, False, strConn) 

 
Odgovor na temu

Ero S Ovoga Sveta

Član broj: 21509
Poruke: 173
*.teol.net



Profil

icon Re: Pristupanje Access-ovoj bazi sa sifrom06.07.2004. u 14:39 - pre 191 meseci
Uspio sam Hvala, mada ne kontam sta bi trebalo da znaci ona tacka-zarez u ";pwd=".
A sto se tice OpenDatabase parametara znam da ih ima jos, vidi se pri kucanju koda, al posto nemam MSDN ne znam zasta su i kako se koriste parametri "options" i "connect" .
Do sada dovljno mi je bilo da se povezem sa bazum samo putem imena.



A sad me zanima, kako bi isao kod, da se postavi sifra na odredjenu bazu ???



_______________________________
Ero
 
Odgovor na temu

Ero S Ovoga Sveta

Član broj: 21509
Poruke: 173
*.teol.net



Profil

icon Re: Pristupanje Access-ovoj bazi sa sifrom12.07.2004. u 11:29 - pre 191 meseci
Pa narode jel moguce pomocu VB coda postaviti sifru na odredjenu Access-ovu bazu???
Ako jeste dali neko zna kako to ide???




____________________________________
Ero
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Pristupanje Access-ovoj bazi sa sifrom

[ Pregleda: 2532 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.