Citat:
m4rk0:
Ne kapiram vracanje poruke u zivot koja je stara gotovo godinu dana al ajde.
Poenta je jednostavna - ako neko otvori novu temu sa pitanjem koje je već bilo (ili slično, pa makar i pre godinu dana ili više) ja ću je izbrisati u rekordnom roku jer lepo piše da je ponavljanje tema zabranjeno.
Citat:
m4rk0:
Brzina skidanja sajta pomocu njega (prosek 8-10 Kbps i to preko modema!)
8-10 Kbps i ti se time hvališ??? Ne znam na koji modem misliš ali pretpostaviću da je dial-up, e ja se sa jednog takvog svaki dan konektujem brzinom od 52.0 Kbps ali teorijski maksimum je 56.0 Kbps, ti imaš 5 puta manje ili ja nešto nisam dobro razumeo?
Citat:
m4rk0:
Najveci razlog:
Sajt od 80MB sam skinuo za 80 minuta (preko clasic modema 56k!)
E ovo ti baš i ne verujem. Ajde malo da računamo. Teorijski maksimum 56k modema je kao što mu i ime kaže 56.0 kb/s što je 7.0 kB/s (ni ova vrednost se ne može postići zbog kojekakvih smetnji ali nema veze, računaćemo je tako). Na taj način ćeš 81920 kB (to je 80 MB uz sve moguće cepidlačenje) skinuti za oko 11703 sekunde odnosno 195 minuta što je mnogo više od onog što si ti naveo. Naravno, u realnosti će potrejati i dosta više od ovih 195 minuta zbog naših izuzetno kvalitetnih telefonskih linija. Nego, da nije možda taj tvoj sajt imao neke stvari na više mesta (primera radi, jedna slika se nalazi i u direktorijumu A i u direktorijumu B). E to je onda već moguće, ali onda nisi skinuo 90MB nego mnogo manje, a to što ti je neke fajlove pisao više puta je druga stvar.
Ljubičice crvena, što si plava kô zelena trava.