Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pozicioniranje rekorda u formi pomocu comboboxa

[es] :: Access :: Pozicioniranje rekorda u formi pomocu comboboxa

[ Pregleda: 2729 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dakuri
Novi Sad

Član broj: 44913
Poruke: 191
*.208.EUnet.yu.



+1 Profil

icon Pozicioniranje rekorda u formi pomocu comboboxa21.10.2005. u 08:19 - pre 198 meseci
U tabeli imam jedno polje u text formatu-BrPumpe, Svaki rekord u tabeli nemora da ima popunjeno to polje. Napravio sam formu za filtriranje sa comboboxom tako da kada izaberem broj pumpe automatski skoci na trazeni zapis....Postoji u bazi znanja. Combobox ima row source iz posebno kreiranog Querya gde postoji samo jedna kolona, broj pumpe sa criteria isnotnull, to znaci da u komboboxu prikaze samo polja u kojima postoji zapis sa brojem pumpe..
da je recimo polje BrPumpe broj, event procedure after updejt bi glasilo:

Private Sub Text10_AfterUpdate()
' Find the record that matches the control.
Dim rs As Object

Set rs = Me.Recordset.Clone
rs.FindFirst "[BrPumpe] = " & Str(Me![Text10])
Me.Bookmark = rs.Bookmark
End Sub

Kako nije ja sam probao na osnovu primera iz baze znanja gde glasi:
rs.FindFirst "[CustomerID] = """ & Me!cboMoveTo & """"

Da napisem:
Private Sub Text10_AfterUpdate()
' Find the record that matches the control.
Dim rs As Object

Set rs = Me.Recordset.Clone
rs.FindFirst "[BrPumpe] = """ & Str(Me![Text10])&""""
Me.Bookmark = rs.Bookmark
End Sub

Da li bi mi neko pomogao i objasnio gde gresim?

Unapred zahvalan!!!!
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com.



+79 Profil

icon Re: Pozicioniranje rekorda u formi pomocu comboboxa24.10.2005. u 17:11 - pre 198 meseci
To sto radis nije bas najbolji metod za navigaciju kroz rekorde. Ako pratis dva linka koja su navedeni u bazi znanja naci ces tamo negde da Access ima bug, odavno poznat, koji se zove "recordset bookmark bug" i ponekad se javlja u situacijama kao sto je tvoja. Mozda jeste a mozda i nije.

Drugo, nisi pratio kod u potpunosti. U bazi znanja se recordset dimenzionise kao Recordset, a ti si ga dimanzionisao kao Object. Zatim, tvoj Access verovatno ima ukljucen ADO, uz JET. Onda nije dovoljno da kazes samo
Code:
 
Dim rs AS recordset

mislice Access da je ADO.recordset u pitanju, moras da kazes
Code:

DIM rs AS DAO.recordset


To je sve sto vidim za sada.

Ako ne radi, batali rs.bookmark metod. Radije menjaj formin record source to je manje prljavo.

Najmanje prljavo je da imas datasheet za navigaciju i onda pozivas master formu sa datasheeta. Imas primer u Top temi magacinsko Poslovanje. Moraces doduse da procitas celu temu i sve atachmente ali sta ces, nauka nije laka


 
Odgovor na temu

dakuri
Novi Sad

Član broj: 44913
Poruke: 191
*.51.eunet.yu.



+1 Profil

icon Re: Pozicioniranje rekorda u formi pomocu comboboxa25.10.2005. u 06:24 - pre 197 meseci
Nije proradilo ali sam problem resio i pre Vaseg odgovora. Sustina je da meni treba filter koji ce prikazati dokument ili dokumente sa odredjenim podatkom u odredjenom polju. Nije bilo potrebe da mi prikazuje sve rekorde pa da onda skoci na odgovarajuci (Losa ideja).
Napravio sam query koji ce mi prikazati sva dokumenta, na osnovu tog queria sam kreirao formu sa jednim comboboxom (unbound) koji se opet oslanja na drugi query koji ima samo jednu kolonu brPumpe na primer i kriterijum is not null da mi prikaze samo polja gde postoji brpumpe. Zatim sam u queriu za prikaz dokumenata (prvi query) stavio Criteria da je Forms!IzborPumpe!ComboBox1, a na formi u comboboxu u komandi after updejt postavio Macro1 koji mi je updejtovao tu formu.

Ovo mi deluje elegantno resenje za filtriranje podataka, mozda je i bilo na forumu ali ja nisam nasao ustvari nisam ni gledao.

Ako neko ima sugestiju neka slobodno posalje..

Hvala Zidar!!!!
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com.



+79 Profil

icon Re: Pozicioniranje rekorda u formi pomocu comboboxa25.10.2005. u 14:22 - pre 197 meseci
:-) Cestitam za resenje!

Desi se da kad neko resenje nece pa nece da proradi, treba ga skloniti u stranu i pokusati nesto potpuno novo. kao sto vidis, dobio si mnogo jednostavnije i efikasnije resenje.

Cestitam :-)
 
Odgovor na temu

dakuri
Novi Sad

Član broj: 44913
Poruke: 191
*.150.eunet.yu.



+1 Profil

icon Re: Pozicioniranje rekorda u formi pomocu comboboxa26.10.2005. u 05:36 - pre 197 meseci
Hvala!!
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Pozicioniranje rekorda u formi pomocu comboboxa

[ Pregleda: 2729 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.