Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

problemi sa instancom na dataset u drugoj formi

[es] :: .NET :: problemi sa instancom na dataset u drugoj formi

[ Pregleda: 2175 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

v.marko

Član broj: 26565
Poruke: 223
213.244.208.*

Sajt: www.twitter.com/marko999


Profil

icon problemi sa instancom na dataset u drugoj formi17.11.2005. u 23:29 - pre 195 meseci
Zdravo svima,

jos jedan problem ali ovog puta sam se bas zaglavio.

Imam dataset klijenata u jednoj formi i sve funkcionise kako treba(kretanje kroz rekorde, trazenje po prvom slovu, itd.).. Napravio sam i mogucnost unosa novog klijenta. Napravio sam novu formu i pogledao u MSDN gde pise da mogu da instaciram postojeci dataset(biram existing dataset pri kreiranju novog dataseta).

Nova forma ima polja za unos i zelim da radim INSERT nad bazom.
Uradio sam sve kako pise u MSDN medjutim nista se ne desava: instacirao kako je navedeno postojeci dataset, napravio novi datarow kome sam dodelio vrednosti iz forme i dodao novi red u dataset sa

dataset.table.rows.Add(noviRow).

Kada se vratim na staru formu za pregled tog novog rekorda nema.
Posto su kontole na osnovnoj formi bindovane za originalni dataset da li je potrebno da radim neko osvezavanje?
Kako da proverim vrednosti instaciranog dataseta i vidim da li je prihvatio nove vrednosti?

Ako se instacirani dataset u novoj formi zove dataset1 da li se promene na njemu odrazavaju direktno na originalni dataset?

poooooomooooooooooc!!!!!

marko

p.s. ovde se desava nesto, sto ja ne razumem(Sofronije)
 
Odgovor na temu

kikkan
_Kikkan_
->oo

Član broj: 12036
Poruke: 9
*.bstelecom.ba.



Profil

icon Re: problemi sa instancom na dataset u drugoj formi18.11.2005. u 08:37 - pre 195 meseci
mozda da odradis:

dataset.table.AcceptChanges()

a da provjeris stanja u kom su redovi u tabeli (added, unchanged, deleted itd.)

koristi dataRow.RowState
Ne znam da li je to ono sto ti treba, ali iskreno, samo sam pvrsno procitao post a mrzi me detaljno iscitam sad :)


[Ovu poruku je menjao kikkan dana 18.11.2005. u 09:39 GMT+1]
nedjeljivo jedan
 
Odgovor na temu

ivan74
Beogad

Član broj: 59230
Poruke: 80
212.200.146.*



Profil

icon Re: problemi sa instancom na dataset u drugoj formi18.11.2005. u 10:06 - pre 195 meseci

Cekaj
ti imas formu1 i u okviru nje ds1
imas formu dva i u okviru nje drugu instancu dataset-a npr isto ds1
je l tako?
ako je tako promene koje se desavaju u jednom ds1 nece se automatski videti u drugom jer su oni u okviru dve razlicite klase!
Oni su samo iste strukture.
 
Odgovor na temu

ivan74
Beogad

Član broj: 59230
Poruke: 80
212.200.146.*



Profil

icon Re: problemi sa instancom na dataset u drugoj formi18.11.2005. u 10:11 - pre 195 meseci
Zaboravih
Da li u toj drugoj formi odradis dataadapter.update?
Ako imas vezu sa bazom to ce ti valjda resiti problem.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: problemi sa instancom na dataset u drugoj formi

[ Pregleda: 2175 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.