Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!

[es] :: Web aplikacije :: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!
(TOP topic, by Stefan Jocic)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 8 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 53544 | Odgovora: 403 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Predrag Supurovic
Broker YT9TP op Pedja
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 4277

Sajt: pedja.supurovic.net


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!18.05.2010. u 14:58 - pre 1627 dana i 5h

Vrati bekap.
 
Odgovor na temu

Milan Kragujevic

Član broj: 231903
Poruke: 799



Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!18.05.2010. u 15:04 - pre 1627 dana i 5h
Nisam stigo da bekapujem jer sam ga juče uveče instalirao.
---
Bekap čega...Baze,bloga???
Instalirao sam ga preko Fantastico De Luxe-a iz CPanela.
Zaboravio sam da kliknem na backup što piše gore crvenim slovima...
---
'El ima nade?
 
Odgovor na temu

Stefan Jocic
System Administrator

SuperModerator
Član broj: 177868
Poruke: 1298
*.dynamic.isp.telekom.rs.

ICQ: 409508405


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!19.05.2010. u 14:32 - pre 1626 dana i 6h
Laptopovi

Trebao si da napraviš bekap i da isključis sve plugine pre upgrade-a na najnoviju WP verziju. Sada ti ostaje da podigneš neki stariji bekap (ukoliko si ga pravio).
 
Odgovor na temu

snake_master
Čačak

Član broj: 18087
Poruke: 391
*.ptt.rs.

Sajt: Trenutno nemam:)


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!04.06.2010. u 08:47 - pre 1610 dana i 12h
Da li neko moze da mi napise neki link sa objasnjenjem kako u neki od jQuery slidera staviti recent posts, ali treba da mi se vrte samo naslov i thumb slika tog posta npr: 150 x 150px?
Nesto kao klasican jQuery slider sa slikom i nazivom iznad te slike.
 
Odgovor na temu

IvanBeograd
Kladza
Beograd

Član broj: 83376
Poruke: 379
*.tippnet.co.rs.

Sajt: www.dza-bu-drz-ne-daj.com


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!07.06.2010. u 15:56 - pre 1607 dana i 4h
@snake master,prvo treba uz pomoc php da izvuces recent post,zatim da to posaljes u neki slajder,karosel,featured contnent ili sta vec zelis.Prvo nadji na netu neki slajder sto zelis,pogledaj njegov html kod,i onda uz pomoc php povezi te 2 stvari,poveces recent post i posaljes u slajder.Ne znam kako drugacije da ti objasnim kako da to uradis.
SERVIA NOSTRUM REGNUM!
 
Odgovor na temu

snake_master
Čačak

Član broj: 18087
Poruke: 391
*.ptt.rs.

Sajt: Trenutno nemam:)


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!07.06.2010. u 18:52 - pre 1607 dana i 1h
Ok, hvala!

Ako nesto zaskripi ja cu baciti kod ovde.
 
Odgovor na temu

snake_master
Čačak

Član broj: 18087
Poruke: 391
*.ptt.rs.

Sajt: Trenutno nemam:)


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!12.06.2010. u 12:37 - pre 1602 dana i 8h
Evo da postavim problem, negde gresim ali nikako da vidim gde, ne mogu da nateram javascript da radi tj. jcarousel.

Koristim "golu" temu Starkers 2.6.2 jer hocu od nule da uradim blog

Probam da ubacim primer jcarousel u post na blogu, ali ne radi:

header.php
Code:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" <?php language_attributes(); ?>>

    <head profile="http://gmpg.org/xfn/11">
        <meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type'); ?>; charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />
        <title><?php wp_title('&laquo;', true, 'right'); ?> <?php bloginfo('name'); ?></title>
        <link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>" type="text/css" media="screen" />

        <link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>/style/css/skincarousel.css" type="text/css" media="screen" />

        <link rel="pingback" href="<?php bloginfo('pingback_url'); ?>" />
        <?php if ( is_singular() ) wp_enqueue_script( 'comment-reply' ); ?>

        <?php wp_enqueue_script('jquery'); ?>

        <?php wp_head(); ?>
               <script type="text/javascript" src="<?php bloginfo('template_url'); ?>/style/js/jquery.jcarousel.min.js"></script>
               <script type="text/javascript">

            jQuery(document).ready(function() {
                jQuery('#mycarousel').jcarousel({
                    vertical: true,
                    scroll: 2
                });
            });
                
        </script>

    </head>


kod u okviru posta:
Code:
<ul id="mycarousel" class="jcarousel jcarousel-skin-tango">
    <li><img src="http://static.flickr.com/66/199481236_dc98b5abb3_s.jpg" width="75" height="75" alt="" /></li>
    <li><img src="http://static.flickr.com/75/199481072_b4a0d09597_s.jpg" width="75" height="75" alt="" /></li>
    <li><img src="http://static.flickr.com/57/199481087_33ae73a8de_s.jpg" width="75" height="75" alt="" /></li>
    <li><img src="http://static.flickr.com/77/199481108_4359e6b971_s.jpg" width="75" height="75" alt="" /></li>
    <li><img src="http://static.flickr.com/58/199481143_3c148d9dd3_s.jpg" width="75" height="75" alt="" /></li>
    <li><img src="http://static.flickr.com/72/199481203_ad4cdcf109_s.jpg" width="75" height="75" alt="" /></li>
    <li><img src="http://static.flickr.com/58/199481218_264ce20da0_s.jpg" width="75" height="75" alt="" /></li>
    <li><img src="http://static.flickr.com/69/199481255_fdfe885f87_s.jpg" width="75" height="75" alt="" /></li>
    <li><img src="http://static.flickr.com/60/199480111_87d4cb3e38_s.jpg" width="75" height="75" alt="" /></li>
    <li><img src="http://static.flickr.com/70/229228324_08223b70fa_s.jpg" width="75" height="75" alt="" /></li>
  </ul>


Dobijem samo poredjane slike, bez slidera. A u okviru obicne HTML stranice sve radi kako treba... i na default themu kubrick, sve radi normalno?
Gde moze da bude greska?
Isto npr: Post Thumbnail na default kubrick themi ne radi kako treba a na Starkersu radi?

Koju themu koristiti kada se razvija sajt u WP od nule? Koju vi koristite?

Unapred hvala.
 
Odgovor na temu

IvanBeograd
Kladza
Beograd

Član broj: 83376
Poruke: 379
*.tippnet.co.rs.

Sajt: www.dza-bu-drz-ne-daj.com


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!12.06.2010. u 16:02 - pre 1602 dana i 4h
Ne znam,daj link od bloga pa cu ti reci sta ne radi,ako ti nije na lokalu?Da li ti prijavi js debuger neku gresku?

A koristi ili default temu ili neki od ovih frameworka,pa dodaj nesto svoje na njih http://codex.wordpress.org/Theme_Frameworks
SERVIA NOSTRUM REGNUM!
 
Odgovor na temu

Stefan Jocic
System Administrator

SuperModerator
Član broj: 177868
Poruke: 1298
*.dynamic.isp.telekom.rs.

ICQ: 409508405


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!12.06.2010. u 22:14 - pre 1601 dana i 22h
Citat:
Koju themu koristiti kada se razvija sajt u WP od nule?

Ako želiš da radiš sve "od nule" ne koristiš onda tuđe teme. Ovako je ništa drugo do obično modovanje.

No savetujem ti da probaš besplatni WP framework "ThemeShaper", ako već nećeš od nule. Imaju i dobru dokumentaciju...
 
Odgovor na temu

snake_master
Čačak

Član broj: 18087
Poruke: 391
*.ptt.rs.

Sajt: Trenutno nemam:)


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!12.06.2010. u 23:15 - pre 1601 dana i 21h
@Ivan Beograd

Evo sta Firebug izbacuje na themi na kojoj jcarousel ne radi mada je kod u principu isti code kao i na default themi gde radi?:

Code:
jQuery("#mycarousel").jcarousel is not a function
[Break on this error] initCallback: mycarousel_initCallback 

/* greska na liniji 48 */



@Stefan Jocic
Mozda sam se pogresno izrazio, ali u principu treba mi neki framework. Znaci necu da pisem PHP fajlove Wordpressa, vec da iskoristim fajlove WP i od svog dizajna, HTML i CSSa napravim sajt koji ce da funkcionise u Wordpressu tj. da WP iskoristim kao blog ili kao CMS u zavisnosti od potrebe i podesim ga kako treba sa vec omogucenim funkcijama WP-a, posto sam pre svega web dizajner a eventualne dodatne komplikovane funkcije i tweakove koje zatrebaju u zavisnosti od sajta do sajta pisace neki developer.

Hvala za linkove obojici, i ja sam gledajuci po netu razmisljao o WP framework ili Thematic kao sto je Stefan vec napisao.
 
Odgovor na temu

Stefan Jocic
System Administrator

SuperModerator
Član broj: 177868
Poruke: 1298
*.dynamic.isp.telekom.rs.

ICQ: 409508405


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!13.06.2010. u 00:19 - pre 1601 dana i 20h
A imaš i Thesis framework, koji inače koriste profesionalci, ali se on plaća. Takođe je vrlo dobar i za početnike. Ja sam kupio licencu i vrlo sam zadovoljan. Stalno izbacuju nove verzije...
 
Odgovor na temu

snake_master
Čačak

Član broj: 18087
Poruke: 391
*.ptt.rs.

Sajt: Trenutno nemam:)


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!14.06.2010. u 12:20 - pre 1600 dana i 8h
Pronasao sam problem.

Trazeci resenje za slider koji bi prikazivao nekoliko postova zajedno sa slikom instalirao sam plugin Featured posts with images i bas on pravi konflikt sa jCarousel. Zbog toga jCarousel slider nije hteo uopste da radi cak ni sa slikama iz example fajlova. Jos samo da nateram jCarousel da radi sa odredjenim postovima :)

Evo kakav kod sam ja napisao:

Code:

<ul id="mycarousel" class="jcarousel jcarousel-skin-tango">
<?php query_posts('category_name=mali_slider&posts_per_page=3'); ?>
<?php if (have_posts()) : ?>
    <?php while (have_posts()) : the_post(); ?>
               <li><a href="<?php the_permalink(); ?>"><h3><?php the_title(); ?></h3></a>
                <?php the_post_thumbnail(); ?>         
                </li>    
        <?php endwhile; ?>            

<?php endif; ?>
</ul>


To ubacim u sidebar preko PHP CODE widgeta.
Znaci izvlacim tri posta iz kategorije "mali_slider" i prikazujem link, naslov i thumbnail sliku. Predhodno sam aktivirao "Post thumbnail" u WP.

Hm... moguce da opet postoji neki konflikt, jer sa predhodno napisanim kodom slider ne radi a sa example kodom i slikama tj. kao ovde iz jCarousel radi...?

 
Odgovor na temu

IvanBeograd
Kladza
Beograd

Član broj: 83376
Poruke: 379
*.tippnet.co.rs.

Sajt: www.dza-bu-drz-ne-daj.com


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!14.06.2010. u 19:07 - pre 1600 dana i 1h
Sta ti kaze sad debuger,ja sam imao dosta problema sa tim kad su poceli plugini da koce jedan drugi,a resio sam tako sto sam definisao tacan red ucitavanja skripti prvo jquery pa onda ostale po redu skripte http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_enqueue_script ,to je kod mene resilo problem,mozda kod tebe se ucitava jos neka biblioteka koja nije jquery,progledaj malo kod,tacan red ucitavanja,iskluci sve plugine sto koriste js biblioteke.
SERVIA NOSTRUM REGNUM!
 
Odgovor na temu

Stefan Jocic
System Administrator

SuperModerator
Član broj: 177868
Poruke: 1298
*.dynamic.isp.telekom.rs.

ICQ: 409508405


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!18.06.2010. u 00:32 - pre 1596 dana i 20h
Izašao je WordPress 3.0, može se skinuti sa zvaničnog sajta.
 
Odgovor na temu

snake_master
Čačak

Član broj: 18087
Poruke: 391
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: Trenutno nemam:)


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!04.07.2010. u 09:35 - pre 1580 dana i 11h
Interesuje me kako podesiti ili koji plugin koristiti za thumbnail slike koja bi bila ubacena na stranicu, s tim sto thumbnail mora biti tacno odredjene sirine i visine bez obzira na dimenzije original slike, a da se slika ne cropuje prilikom resize-ovanja u thumbnail.
Koliko je u mom znanju ovako nesto ne moze da se izvede zbog razlicitih proporcija slika koje bi bile ubacivane pa tako fixne dimenzije thumbnail slike ne mogu uvek odgovarati, jesam li u pravu?
 
Odgovor na temu

Stefan Jocic
System Administrator

SuperModerator
Član broj: 177868
Poruke: 1298
*.dynamic.isp.telekom.rs.

ICQ: 409508405


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!04.07.2010. u 23:35 - pre 1579 dana i 21h
Veličina thumb-a može biti ista. Ali će u većini slučajeva taj prikaz biti ružan, zbog različitih proporcija slika.
 
Odgovor na temu

snake_master
Čačak

Član broj: 18087
Poruke: 391
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: Trenutno nemam:)


Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!05.07.2010. u 08:02 - pre 1579 dana i 12h
Da na to sam mislio :)
 
Odgovor na temu

Davor Stanković

Član broj: 161855
Poruke: 533
109.175.75.*



Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!19.07.2010. u 17:56 - pre 1565 dana i 2h
Evo da i ja priupitam nesto, upao sam tek u ovaj svijet i jako me iritira sto ne mogu da provalim rjesenje jednog problema :)

Naime, kada posjetim svoju stranicu (blog) svaki clanak koji sam pisao, na početnoj strani je cjelokupno prikazan, a to ne zelim da bude tako...
Odnosno, na pocetnoj strani zelim da mi budu prikazane recimo 4-5 recenica svakog clanka, a da ostatak teksta bude prikazan klikom na "read more"... Kako to da podesim?

Hvala!

[Ovu poruku je menjao Davor Stanković dana 19.07.2010. u 20:13 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Davor Stanković

Član broj: 161855
Poruke: 533
109.175.65.*



Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!19.07.2010. u 20:14 - pre 1565 dana
Na sajtu uvazenog forumasa http://www.stefanjocic.com/ je podeseno ono sto meni treba, dakle klikom na "procitaj cijeli tekst" se otvara ostatak teksta u clanku... Mislio sam da je to automatizovano, kao recimo na joomli, ali ipak nije...

 
Odgovor na temu

Davor Stanković

Član broj: 161855
Poruke: 533
109.175.77.*



Profil

icon Re: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!20.07.2010. u 11:34 - pre 1564 dana i 9h
Jel' moze pomoc, zna li neko? Ja sam sve pokušao, ali nikako to da ostvarim... Blog mi poslije 2 duža članka bude nepregledan i nužno je to da ispravim.
HVALA!
 
Odgovor na temu

[es] :: Web aplikacije :: WordPress TEMA - Instalacija, podešavanja, problemi, pitanja i diskusija u ovoj temi!
(TOP topic, by Stefan Jocic)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 8 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 53544 | Odgovora: 403 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.