Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Krsenje zakona o radu u privatnim firmama

[es] :: Vodič za posao :: Krsenje zakona o radu u privatnim firmama

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6

[ Pregleda: 15507 | Odgovora: 106 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Pneos
Pomocni radnik na gradjevini

Član broj: 138226
..2-r.retail.telecomitalia.it.

icon Re: Krsenje zakona o radu u privatnim firmama07.01.2008. u 16:28
u srpskoj ekonomiji primetan je pad industrijske proizvodnje !, a nivo investicija je veoma nizak, tj nedovoljan. U takvim uslovima nije moguce razvijati proizvodnju. Najvise trpe male firme. Gazde se i sami bore za sebe, a kamo li za radnike. Dobro bi bilo kad bi drzava oslobodila poreza sitne privatnike na tri godineda ljudi krenu u sopstvene biznise, a ne da kukumavce za koji dinar. Sad se nasi ministri trpaju da potpisu ugovor sa EU, a on ce nas dobro zakucati jer EU ima jake komunisticke zakone koji ne odgovaraju privredi u razvoju kakava (bi trebalo da) je nasa !

Jebiga braco, ides da trazis posao, a sto sam ne smislis sta ces da radis ?
102>77+30+20 !
07.01.2008. u 16:28 

stil
Ilija Stevanovic
44,583° N 20,617° E

Član broj: 4832
*.opera-mini.net.

Jabber: stil@elitesecurity.org
Sajt: www.mas.bg.ac.rs

icon Re: Krsenje zakona o radu u privatnim firmama07.01.2008. u 17:00
Za neljudsko ponasanje "gazda" nema nikakvog opravdanja. Bolje da se ne bave tim poslom ako je tako teska situacija , nego da budu neljudi. Hoces da kazes da u EU ne postoje mala i srednja preduzeca. Argumentuj.
Gutta cavat lapidem, non vi, sed saepe cadendo.
07.01.2008. u 17:00 

Pneos

icon Re: Krsenje zakona o radu u privatnim firmama07.01.2008. u 17:38
jao, jao, brate, kume, sine, mani me te price, sta ima EU. Znas koliko je Srbija od EU ? I nemojmo molim vas ta poredjenja. Jedno je teziti EU a sasvim drugo je prepisivati njene zakone koji su potpuno neprimereni nasem stanju (sa r) u kom se nalazimo.

Evo ti srpske nase pameti, u NS su dali 130,000 Colicu, Colicu ***ote kojeg je moja baba zaboravila da je pevao, i sad koliko treba privatnika da da porez za to ? Tako da ostavi sad EU i gledj sta u Srbiji moze da se radi.

Jednostavni zakoni za preduzeca, bezporez 3 godine, subvencije za nova radna mesta. E onda ce ugovori za rad biti OK i dobicemo kreditnu stabilnost radnika.
102>77+30+20 !
07.01.2008. u 17:38 

Pneos

icon Re: Krsenje zakona o radu u privatnim firmama07.01.2008. u 17:43
ja se izvinjavam, treba kreditna sposobnost.
102>77+30+20 !
07.01.2008. u 17:43 

panonac
Zeljko Pinteric
hrvatska

Član broj: 31767
*.adsl.net.t-com.hr.

icon Re: Krsenje zakona o radu u privatnim firmama07.01.2008. u 17:59
ja sam mislio da su na ovom forumu sve kreativci
slobodni ljudi koji se ne daju z*** , već sami smišljaju šta će raditi i prave nove poslove a ne da trpe da ih neki poslodavci ugnjetavaju.
Ne vrijedi vam prićati o nekim zaštitama i pravima nitko vas neće zaštititi ako se sami ne pobrinete za to (slabog lava i mrav napada) radio sam u raznim firmama i za vrijeme juge i sad i mogu vam reći da je uvijek isto radnici kukaju a firme su svakakve i nitko ništa ne poduzima zato se otavite mlaćenja prazne slame ,radnička prava ostavite političarima a vi u se i u svoje kljuse
p.s. smislite sami šta će te radit zažmirite i krenite
tako sam i ja napravio nije bilo puno bolje ali je bilo zanimljivo i još je
nema straha u mom srcu samo radosti
07.01.2008. u 17:59 

stil
Ilija Stevanovic
44,583° N 20,617° E

Član broj: 4832
*.opera-mini.net.

Jabber: stil@elitesecurity.org
Sajt: www.mas.bg.ac.rs

icon Re: Krsenje zakona o radu u privatnim firmama07.01.2008. u 18:25
@ Pheos Niko Srbiju ne poredi sa EU. Samo moramo da se ugledamo na bolje od sebe . I ne slazem se sa tim sto pominjes o njihovim zakonima , trazim da argumentujes svoje tvrdnje jer znam barem jedan primer u kojem to sto pricas nije tacno. Te sto su Colicu dali tolike pare , kaznis na izborima ako ti to nije po volji . To je bar jednostavno. @ Panonac Politicari su po svojoj prirodi inertni , a sve stvari gde ne lezi lova rade pod pritiskom javnosti . Da nema toga ne bi prstom mrdnuli . Bio ti kreativac , slobodan covek koji se ne da prevariti ili neko ko hoce da radi od 09 do 17 i da ne razmislja ni o cemu vise kad izadje na vrata firme , treba da bude podrazumevano da svako dobije onoliko koliko je radio. Sve ostalo je obican lopovluk za koji nema nikakvog opravdanja.
Gutta cavat lapidem, non vi, sed saepe cadendo.
07.01.2008. u 18:25 

MiroslavNW

Član broj: 218990
*.beotel.net.

icon Re: Krsenje zakona o radu u privatnim firmama08.04.2009. u 18:30
Nadam se da je ovo prava tema za moje pitanje. Interesuje me moze li poslodavac da kaznjava radnike novcano koliko on hoce ili postoji neki "cenovnik" posto mi nije normalno da kazni radnika sa 2000din sto nije zatvorio vrata a isto toliko kazni i onoga koji pusi gde je pus. zabranjeno i onoga sto zaj... kolazu i tako ode u prodaju bilo je kazni koje su isle i do 76000din i to jednostavno odbija od plate. Dali postoji neka komisija koja utvrdjuje visine tih kazni, neki papiri bilo sta ili poslodavac moze da kazni kako mu sa cefne.
08.04.2009. u 18:30 

[es] :: Vodič za posao :: Krsenje zakona o radu u privatnim firmama

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6

[ Pregleda: 15507 | Odgovora: 106 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.