Radio sam u jednoj jako poznatoj multinacionalnoj kompaniji kod nas.
Primili su me na stalno. ( sa probniom radom 3 meseca)..., plata je bila vise nego dobra iako sam pristao da radim na radnom mestu sa srednjom skolom iako sam zavrsio visu skolu.
Uslovi rada su bili ..... pa sta da vam kazem ima kad sam ostajao i 16h.
1. Po zakonu ne mozes imati vise od 8h prekovremenih nedeljno ( ja sam imao u proseku oko20-30 sati ) a nekad i na dan 8 sati
2.po zakonu moras imati 12h slobodnog izmedju dva radna dana ( kako sam ja to mogao da imam kad sam jednom prilikom bio tamo o 6h -23h
Sve u svemu mesecno sam imao oko 100h prekovremenog od cega su mi isplatili 32h po zakonu , a ostalo nisu smeli da iskazu na platnom spisku posto to vec nije po zakonu pa nisu ni ispplatili...
I na kraju sta da vam kazem , uradih ja sve sto ocekuju od mene, dolazim redovno na posao nijednom nisam zakasnio , ostanem prekovremeno kad god treba da ostanem , i na kraju posle 3 meseca oni meni daju otkaz za vreme probnog rada bez ikakvog obrazlozenja odnosno naveli su da nisam zadovoljio ""radne i strucne sposobnosti "" , a po toj osnovi za vreme probnog rada ti jedino moze dati odkaz ni po kakvom drugom osnovu
I na kraju sta da vam kazem ispade da su radili sve po zakonu......
samo ja ne znam kako nisam pokazao ""radne i strucne"" radne sposobnosti kad sam ostajao i radio efektivno nekad i po 16h dnevno , a strucne sposobnosti podsecam vas da sam radio na radnom mestu sa srednjom skolom iako sam imao zavrsenu visu skolu....
Sta da radim?
Inace podsecam vas da je rec o poznatoj multinacionalnoj kompaniji

Krsenje zakona o radu u privatnim firmama