Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...

[es] :: Advocacy :: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...
(Zaključana tema (lock), by flighter_022)
Strane: << < .. 3 4 5 6 7 8

[ Pregleda: 24932 | Odgovora: 158 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nemamstan

Član broj: 335040
Poruke: 246



+134 Profil

icon Re: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...29.03.2018. u 20:26 - pre 73 meseci
Odlučuje se o pravima kandidata po konkursu
zato nezadovoljan kandidat ima pravo na uvid u dokumentaciju izabranog kandidata.
Ako škola odbije da stavi na uvid kandidat se može obratiti inspekciji.

A ako ni sa tim ne bude zadovoljan onda tužba.

Neki iznose zaista smešne stavove.
Pa da su samo ovlaš pregledali video sa linkom na prvoj strani
tamo su pročitane neke odluke/rešenja u kojima je jasno navedeno stručna sprema i kvalifikacije izabranog kandidata.

Krivično delo bi bilo falsifikovanje dokumenata
a to je već prilično škakljivo raditi
i to samo da zeznete nekog kandidata
kad ste u situaciji da na 1000 načina primite koga hoćete.
Ono oko čega se može voditi spor to je validnost diplome kao što je slučaj u pimeru iz ove teme.
Medjutim, škola nikad neće pokušati da podvali lažnu diplomu primljenog kandidata (osim ako i škola nije nasamarena).

Direktori su u stvari partijski komesari po modelu iz doba socijal-realizma. I zato imaju široka ovlašnjenja (toliko široka da mogu da krše Ustavom i Zakonom garantovana prava pa i pravo ekvivalentnosti diplomiranih i master).
Medjutim u doba socijal-realizma direktori nisu imali tu ulogu već su posao partijskih komesara obavljali posebno osposobljeni "kadrovi".
Usled navale "demokratije" radno mesto "partijskog komesara" je ukinuto ali ne i funkcija koja je prešla u ovlašćenja direktora državnih/javnih preduzeća.

 
0

Bradzorf012
Mile i ortaci LLC

Član broj: 334105
Poruke: 466



+1020 Profil

icon Re: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...29.03.2018. u 21:03 - pre 73 meseci
Citat:
nemamstan:
...


Citat:
nemamstan:
...


Ne vredi batice, vidiš da ne vredi. Možeš da crtaš, da pišeš, da dokazuješ, džabe. Isti ti koji se sada sprdaju sa čovekom, sutra će doći da se žale na presude suda i rad sudija, na propale bolnice, na sporu administraciju, na hiljadu drugih stvari i tražiće da ih razumemo. Znam to, vidim to i pitam se: kakav je to mentalni sklop, šta je tu u pitanju?

Citat:
nemamstan:
Bio sam vrlo precizan. Rekao sam "za situaciju koja ga je snasla". U pravu si potpuno da ljude snalaze neuporedivo gore stvari.


Vidi, nije Igor čekao u redu za ličnu kartu ili pasoš, pa upao baja preko reda. Ne, nego je posvetio pet godina svog života učenju i radu, a onda doživeo da ga desetak takvih baja koji od škole imaju veliki odmor pređu zato što su "sposobni". To se zove poniženje. Kada vidim takve stvari, ne moram da ih osetim na sopstvenoj koži, pa znaš šta, dođe mi da ujedam.
 
0

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539
Poruke: 2679



+690 Profil

icon Re: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...29.03.2018. u 21:42 - pre 73 meseci
Bradzorf012> Jesi li ti pogledao video postavljača teme (ove, i one druge, treće...)?

JESI ili NISI? (jedan znak pitanja, pošto je to, izgleda, od suštinske važnosti!)

Ako nisi, zašto pričaš o tome koju diplomu ima, a NE ZNAŠ?
Ako ipak jesi pogledao, kako nisi video da ima osnovne studije završene po BOLONJI? Lepo se vidi na diplomi da piše 244ESPB, a toga pre Bolonje nije bilo. Takođe, na diplomi piše da je postavljač teme upisao studije 2006/2007. godine, a na diplomi na engleskom lepo piše "bachelor", što znači da se radi o diplomi osnovnih studija po Bolonji
Ili je PMF u Novom Sadu imao neakreditovane studijske programe po takvom obrascu, jer su drugi fakulteti imali akreditovane studijske programe po Bolonji tek od 2007., a neki tek od školske 2009. godine, ali to ne menja činjenicu da mu je potreban master, jer ima "bachelor" diplomu i 244ESPB bez obzira da li je u pitanju akreditovan studijski program po Bolonji ili neakreditovan studijskih program koji je predstavljao prelaz sa starih studija na nove po Bolonji (predviđeno je bilo da fakulteti imaju akreditovane studije po Bolonji 2005. godine, ali su svi kasnili nekoliko godina sa akreditacijom, neki čak i 4 godine, jer je razvlačena rasprava o tome da npr. Bolonja predviđa da student na poljoprivrednom fakultetu hemiju treba da sluša i polaže na PMF-u ili Hemijskom fakultetu).



Dakle, postavljač teme ima samo osnovne studije po Bolonji, što ga automatski diskvalifikuje da dobije radno mesto nastavnika matematike na neodređeno vreme.
A to da li je kvalifikovaniji od nekoga kome su ostala dva ispita do završetka osnovnih studija matematike ili nekog drugog fakulteta je pitanje za prosvetnu inspekciju, pravnike, sud... na kraju krajeva, da nam je to najveći problem u državi, mi bi bili ispred Danske i Holandije.


Ovde glavna tema treba da bude to da on, ako hoće posao na neodređeno vreme, mora da završi master studije, i nakon ne više od 2 godine rada u školi položi državni ispit za licencu nastavnika.

Sve ostalo je mlaćenje prazne slame, jer ne kapiram šta čovek hoće, da do penzije radi polugodište po polugodište, sa konkursima svake godine, nadajući se da se neće nikad na taj konkurs za njegovo mesto pojaviti neko sa završenim master studijama?

Dakle, ni u jednoj jedinoj rečenici čovek nije pitao za te master studije, da li se plaćaju, koliko koštaju, koliko ispita ima, koliko su teški... NE, nego drvlje i kamenje na državu, on ima diplomu, a ovi drugi još nemaju.
Ako je tako, to za rapsravu nije, neka se žali inspekciji, sudu, ministru, premijeru, predsedniku, Briselu... ne vidim kako to mi na forumu možemo da mu pomognemo oko toga, ako on uporno odbija da prihvati da mu sa tom diplomom posao nikad neće biti siguran.




A tvoje izvrzanje činjenica ovde neću da pominjem, svaku rečenicu moraš da protumačih naglavačke.
Jesam li negde pominjao da geolog može da predaje muzičko?

Ali, vidiš, žena od mog kolege je u školi predavala muzičko sa srednjom muzičkom školom, ali je diplomirala geografiju. Eto, u nekom tamo selu nisu imali nastavnika muzičkog, pa je ona bila najkvalifikovanija.
Isto tako, može i geolog, ali da ima bar srednju muzičku školu!

Zato treba ponekad pročitati zakone i pravilnike, ili bar ne kometarisati ono o čemu se nema blage veze.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.
 
+3

Bradzorf012
Mile i ortaci LLC

Član broj: 334105
Poruke: 466



+1020 Profil

icon Re: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...29.03.2018. u 22:51 - pre 73 meseci
Uh, nemam više snage ni volje da pišem. Još malo, pa nestalo, izgleda da je dilema rešena.

Dakle, da ti ne seckam post, reći ću sledeće. Ni na prvu, ni na drugu temu se nisam odmah javio zato što nisam bio siguran o čemu se radi. Zato sam mu i postavljao ona silna pitanja o tome kada je diplomirao, šta mu tačno piše u diplomi, da li ima licencu ili ne, po kom programu je studirao itdisl. Da ne pretražujem obe teme, jasno sam mu postavio nekoliko pitanja iz najbolje namere, da vidim da li postoji neka mogućnost da reši problem. Ako nisi primetio, on mi je postavio isto pitanje koje i ti: da li sam odgledao video? Jesam, jednom pre pet šest dana(ili koliko već) kada je i pokrenuo temu i pre nekoliko sati. Zaista nemam volje da glumim Šerloka Holmsa i zumiram tjub da bih utvrdio nešto što bi sam pokretač trebalo ovde da nam kaže, mada je odgovorio da ima zvanje koje je na onoj listi u pravilniku. Da li on prećutkuje stvari koje si naveo ili ne, ne znam, niti me zanima. Krenuo sam od toga da bi mu trebalo verovati. Način na koji mi je odgovorio, u prolazu, u stilu ko si ti da mene nešto pitaš itd nije bio baš za pohvalu. Ne znam, tema je tu, nije mu teško da se javi i detaljnije obrazloži sve pojedinosti. Rekao bih da je moguće greška i do fakulteta, ali da se ne ponavljam. Čak i da nema odgovarajuće zvanje, sigurno je kompetentniji od srednjoškolaca, pa bi bilo fer da dobije posao pre nego neko sa SSS. Međutim, šta je fer, a šta nefer je jedno, a šta je zakon je nešto sasvim petnaesto. Pošto ni meni samom više nije ništa jasno, možeš li ti da objasniš: kako je po završetku dobio zvanje diplomirani taj_i_taj, umesto master taj_i_taj ako je studirao po bolonji? Ako je bečelor, onda ok, ali da kažem po petnaestohiljaditi put: ako na diplomi na engleskom piše "bachelor", kako na originalnoj piše diplomirani? Definitivno, fakultet je napravio žešći zaheb, a Igor, pa neću dalje, izgleda da sam ispao budala.

Što se tiče ovog drugog dela, grešiš, ali da ne nastavljamo.

P.S. Bradzorfe, glupsone jedan.
 
0

nemamstan

Član broj: 335040
Poruke: 246



+134 Profil

icon Re: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...30.03.2018. u 01:45 - pre 73 meseci
Negde tokom 2002 godine PMF je podsticao studente da predju na nove studijske programe koji su bili korak prema "Bolonji".
Studentima je obećano da će dobiti diplome ekvivalentne tadašnjim (starim) programima stepena VII/1
ali uz nešto smanjen obim gradiva (što bi trebalo da deuje stimulativno na studente da prihvate nove planove i programe).

Tada se pojavio i smer "Diplomirani Profesor Matematike". I za taj smer bi trebalo da važi ono što je obećano u pogledu ekvivalentnosti diploma.

U prilogu je informator iz 2007 god.
U tom informatoru videćete da se studije matematike vrše na 4 smera:
Citat:
Studije matematike
• smer A1: Profesor matematike
• smer A2: Matematičar
• smer B1: Inženjer matematike
• smer B2: Matematičar matematike finansija

Sve po modelu 4+1.
Ali u informatoru iz 2007. nema "Diplomirani Profesor Matematike".
Gde netstade?
Pa ukinut je jer se definitivno prešlo na "Bolonju".

Otkud onda na sajtu PMF danas stoji smer "Diplomirani Profesor Matematike"?
Pa to je "novi" M4 smer.
Ali sada nema "Profesor Matematike".

Da rezimiram:
- Do 2002. se mogao upisati "starinski" smer A - Profesor Matematike.
- Od 2002. do 2006. se pored ostalog upisivao smer "Diplomirani Profesor Matematike".
- Od 2007. se upisivao A1 smer "Profesor Matematike". I tu nema dileme - studije se završavaju posle 5 godina masterom.

Ako pogledate današnji M4 smer "Diplomirani Profesor matematike"
koji traje 4 godine nema Diplomskog ispita!

Iz video priloga se vidi da je @Srbija realno upiso studije 2006/2007
i da je studirao po programu "PROFESOR MATEMATIKE".
 
0

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539
Poruke: 2679



+690 Profil

icon Re: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...30.03.2018. u 08:15 - pre 73 meseci
Ne, na videu se lepo vidi da piše DIPLOMIRANI profesor matematike, ali to ne menja suštinu - da mu je potreban master.

Fakulteti su menjali zvanja prema Zakonu tako što je u jednom periodu po Bolonji (negde na samom početku) bilo izbačeno to "diplomirani", već su zvanja bila nešto tipa "akademski iniženjer...", pa su posle godinu ili čak manje vratili "diplomirani inženjer..." (za inženjerska zvanja, analogno je bilo na matematici).
Znam kod nas da su u prvoj akreditaciji zvanja bila bez "diplomirani..." već su počinjala sa "akademski inženjer...", da bi vrlo brzo nakon dobijenih dokumenata za akreditaciju stigla nova rešenja od Ministarstva za sve studijske programe po kojima su akademskim zvanjima za završene osnovne studije po Bolonji vraćeni prefiksi "diplomirani..."

Ako se dobro sećam, prvo su valjda doneli Zakon da se samo ukloni to "diplomirani...", već da ostane "inženjer...", čime bi se izgubila razlika sa onima koji su završili strukovne studije, koji su isto imali naziv "inženjer...", pa je usvojeno da na akademskim studijama nazivi budu "akademski inženjer...", a na strukovnim "strukovni inženjer...", da bi se pobunili ETF i još neki fakulteti, pa je ipak Zakon usvojen tako da predviđa zvanja "diplomirani..." za osnovne studije.
Cela ujdurma je valjda bila zato što su visoke škole davale nazive tipa "diplomirani inženjer strukovnih studija...", pa bi neki 'pametni' onaj sufiks "strukovnih studija" izostavljali u korespondenciji i tako sebe prikazivali kao da su završili akademske studije, što na visokim školama nije moguće.


Na kraju je rešeno da zvanja za akademske studije budu npr. "diplomirani inženjer...", a za strukovne "strukovni inženjer...", i na taj način se spreči zloupotreba od strane visokih škola koje su izdavale diplome "diplomirani inženjer...".



Dakle, iako postavljač teme u nazivu ima "diplomirani...", to su osnovne studije po Bolonji, a u nazivima nastavika koji mogu predavati matematiku u školama ono "diplomirani..." se odnosi na zvanja stečena studijskim programima prema Zakonu koji je važio do septembra 2005. godine (dakle, svi studijski programi koji su do tada usvojeni, pa onaj ko je studirao od školske 2005/2006. godine nije obuhvaćen time čak i ako je studirao po nekom starom studijskom programu, ali to je problem koji su napravili fakulteti čekajući formalnu akreditaciju umesto da do tada izmene strukturu studijskih programa i uvedu master studije... recimo, kod mene su školske 2005/2006. još uvek upisivali na magistarske studije).


I danas se na mnogim fakultetima na kraju osnovnih studija dobija diploma "diplomirani inženjer..." (pogledajte npr. ETF), međutim sa tom diplomom osnovnih studija neko ne može predavati elektrotehniku u srednjoj školi na neodređeno vreme, ako u roku od najviše 2 godine ne završi master studije i položi ispit za licencu).
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.
 
0

Srbija realno
Coban
Srednja skola

Član broj: 338296
Poruke: 38
*.ADSL.neobee.net.



+6 Profil

icon Re: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...05.04.2018. u 16:00 - pre 72 meseci
Citat:
mjanjic:
Citat:
Bradzorf012:
Citat:
mjanjic:
Postavljač teme je završio osnovne studije po akreditovanom studijskom programu prema Bolonji (što se vidi iz video priloga), ali po novom Zakonu da bi predavao matematiku u školi na neodređeno vreme, mora da ima završene master studije.


Ne samo što si uspeo da kažeš neistinu, nego si je još i boldovao. Ako bi bio ljubazan da nam citiraš zakon, član i stav. Koji zakon, koji član tog zakona, koji stav tog člana tvrdi ono što si ovde napisao? Do tada, smatraću da si nekompetentan za temu, pa bi u skladu sa tim bilo poželjno da se na istu ne javljaš. Blamiraš se.

Dobro, kad sam rekao neistinu, zašto ti ne postaviš citat tog člana Zakona koji tvrdi da to što sam naveo nije tačno???

Umesto što si metodično pročitao svaku reč i odabrao šta da citiraš kako bi optužio pojedine komentatore da lažu i da su ovakvi ili onakvi, zašto nisi pročitao Zakon?
Ja sam ga davno pročitao, a redovno se srećem sa nastavnicima iz osnovnih i srednjih škola koji su došli kod nas da polože razliku ispita kako bi imali diplomu mastera, čak i neki od njih koji su davno završili fakultet, jer iako im ne treba master, nemaju zvanje profesora informatike i sutra može neko sa tim zvanjem da im uzme radno mesto (da ne kažem da se nikad ne zna ko poznaje nekoga u prosvetnoj inspekciji).



Radi se o članu 140. ZAKONA O OSNOVAMA SISTEMA OBRAZOVANJA I VASPITANJA ("Sl. glasnik RS", br. 88/2017)

Citat:
Obrazovanje nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika

Član 140

Nastavnik, vaspitač i stručni saradnik jeste lice koje je steklo odgovarajuće visoko obrazovanje:

1) na studijama drugog stepena (master akademske studije, master strukovne studije, specijalističke akademske studije) i to:

(1) studije drugog stepena iz naučne, odnosno stručne oblasti za odgovarajući predmet, odnosno grupe predmeta;

(2) studije drugog stepena iz oblasti pedagoških nauka ili interdisciplinarne, multidisciplinarne, transdisciplinarne studije drugog stepena koje kombinuju celine i odgovarajuće naučne, odnosno stručne oblasti ili oblasti pedagoških nauka;

2) na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine, po propisima koji su uređivali visoko obrazovanje do 10. septembra 2005. godine.

Lice iz stava 1. tačka 1) podtačka (2) ovog člana mora da ima završene studije prvog stepena iz naučne, odnosno stručne oblasti za odgovarajući predmet, odnosno grupu predmeta.

Izuzetno, nastavnik i vaspitač jeste i lice sa stečenim odgovarajućim visokim obrazovanjem na studijama prvog stepena (osnovne akademske, odnosno strukovne i specijalističke strukovne studije), studijama u trajanju od tri godine ili višim obrazovanjem.


Da se ne bi uhvatio za ovaj poslednji stav, u kome se navode osnovne 4-godišnje i 3-godišnje studije, citiraću i odgovarajući stav iz člana 141. istog Zakona, na koje se taj stav "Izuzetno..." odnosi:
Citat:
Izuzetno, poslove nastavnika umetničkih i stručnih predmeta u muzičkoj školi i određenih stručnih predmeta u stručnoj školi, za koje se ne obrazuju nastavnici sa odgovarajućim obrazovanjem iz člana 140. st. 1. i 2. ovog zakona, može da obavlja i lice sa odgovarajućim obrazovanjem iz člana 140. stav 3. ovog zakona, odnosno srednjim obrazovanjem.

Poslove nastavnika praktične nastave u stručnoj školi može da obavlja i lice sa odgovarajućim obrazovanjem iz člana 140. stav 3. ovog zakona ili sa odgovarajućim srednjim obrazovanjem i položenim specijalističkim, odnosno majstorskim ispitom i petogodišnjim radnim iskustvom u struci stečenim posle specijalističkog, odnosno majstorskog ispita.


Takođe, u tom i nekoliko narednih članova istog Zakona je lepo navedeno ko sve može koji posao da radi u školi, a takođe je navedeno i na kojim pozicijama u nastavi može da se bude BEZ LICENCE (dozvola za rad), član 144:
Citat:

Uslovi za rad nastavnika, vaspitača i stručnog saradnika

Član 144

Poslove nastavnika, vaspitača i stručnog saradnika može da obavlja lice koje ima dozvolu za rad (u daljem tekstu: licenca).

Bez licence poslove nastavnika, vaspitača i stručnog saradnika može da obavlja:

1) pripravnik;

2) lice koje ispunjava uslove za nastavnika, vaspitača i stručnog saradnika, sa radnim stažom stečenim van ustanove, pod uslovima i na način utvrđenim za pripravnike;

3) lice koje je zasnovalo radni odnos na određeno vreme radi zamene odsutnog zaposlenog;

4) saradnik u predškolskoj ustanovi;

5) pedagoški i andragoški asistent i pomoćni nastavnik.

Lice iz stava 2. tač. 1)-3) ovog člana može da obavlja poslove nastavnika, vaspitača i stručnog saradnika bez licence, najduže dve godine od dana zasnivanja radnog odnosa u ustanovi.

Saradnik u predškolskoj ustanovi može da obavlja vaspitno-obrazovni rad bez licence ako ima obrazovanje iz člana 142. ovog zakona.


Dakle, može se najduže DVE godine od dana zasnivanja radnog odnosa u ustanovi raditi bez licence, da ne citiram dalje članove Zakona, koga interesuje, može sam da pročita ovde: https://www.paragraf.rs/propis..._obrazovanja_i_vaspitanja.html



I mislim da je vreme da administratori počnu da brišu poruke onima koji pričaju napamet i pljuju druge, mrzi ih da pročitaju Zakon, a nemaju nikakvog kontakta sa obrazovanjem i ne znaju kakvi su zakoni.

Da postoje zlouptorebe i nameštanje poslova, niko ne spori, ali pokretač teme ne ispunjava uslove propisane Zakonom, i zbog toga neće moći ni u jednoj školi da dobije ugovor na neodređeno vreme. Neće moći da dobije ugovor na neodređeno čak i da ima master, ako ne položi ispit za licencu.

I moja preporuka postavljaču teme je da završi taj master, ali da posle i položi za licencu, a ne da ponovo otvara temu i troluje kako je taj ispit glupost i kako on ima odgovarajuću diplomu...

A zloupotrebe direktora škola po pitanju toga koga će da zaposle... recite nam nešto novo, ovo je Srbija, i jedini način da sprečite direktora da zaposli neke "sa srednjom školom" je da se pojavite sa diplomom mastera. U svakom drugom slučaju nemate odgovarajuću diplomu i dajete mu mogućnost da vas ne zaposli pod izgovorom da nemate odgovarajuće obrazovanje, naročito ako nemate mogućnost uvida u to koga su zaposlili umesto vas pa i ne možete utvrditi da ste "stručniji" od onog ko je dobio posao umesto vas.


Izuzetno, nastavnik i vaspitač jeste i lice sa stečenim odgovarajućim visokim obrazovanjem na studijama prvog stepena (osnovne akademske, odnosno strukovne i specijalističke strukovne studije), studijama u trajanju od tri godine ili višim obrazovanjem. Po ovom clanu zakona lice koje ima cetvorogodisnju diplomu profesora matematike mora biti primljeno u radni odnos na mestu nastavnika matematiku u odnosu na lice koje ima samo srednjoskolsku diplomu.

[Ovu poruku je menjao flighter_022 dana 07.04.2018. u 22:39 GMT+1]
 
0

Nedeljko
Nedeljko Stefanović

Član broj: 314
Poruke: 8632
*.3gnet.mts.telekom.rs.



+2789 Profil

icon Re: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...05.04.2018. u 16:40 - pre 72 meseci
Srbija Realno

Vidi, javio si se ovde verovatno očekujući razumevanje i podršku, ali nekim članovima nisi odgovorio na pitanja koja su ti postavili. To ti ne ide u prilog.
Nije bitno koji su zaključci izvučeni, već kako se do njih došlo.
 
0

Srbija realno
Coban
Srednja skola

Član broj: 338296
Poruke: 38
*.ADSL.neobee.net.



+6 Profil

icon Re: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...05.04.2018. u 17:28 - pre 72 meseci
Na sve nedoumice u vezi teme je dat potpuno jasni i nedvosmislen odgovor koji potvrdjuje "optuzbe" iznete na racun Ministarstva prosvete i sistema obrazovanja...
 
0

nemamstan

Član broj: 335040
Poruke: 246



+134 Profil

icon Re: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...05.04.2018. u 18:27 - pre 72 meseci
Globalno, ono što je bitno
je da se donese pravilnik/procedura po kojoj direktor vrši izbor izmedju kandidata
a ne da to bude njegovo "diskreciono paravo". Ta procedura mora da se završava u konačno mnogo koraka i da je u svakom momentu deterministička.

Tj. konkurs se mora završiti izborom kandidata koji ispunjava uslove konkursa ili izborom kandidata koji po zadatim kriterijumima postigne maksimalan (bar minimalan) skor.

Ukoliko nema takve procedure onda su velike šanse da kandidat i sa master diplomom bude odbijen i na njegovo mesto uvek da bude zaposlen bilo ko.
 
0

anon334571

Član broj: 334571
Poruke: 228
*.dynamic.vipmobile.rs.



+37 Profil

icon Re: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...06.04.2018. u 19:05 - pre 72 meseci
Pokretač teme da kupi ovce, evo i mi će da doniramo.

I onda će videti da nije to tako lako i prosto :)
 
0

Bradzorf012
Mile i ortaci LLC

Član broj: 334105
Poruke: 466



+1020 Profil

icon Re: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...07.04.2018. u 12:11 - pre 72 meseci
Osim samog postavljača teme, koji je interesantan po sebi, još su interesantniji učesnici na ovoj temi, bar većina njih.

Dakle, Igor je pokrenuo dve teme brzom brzinom, kratko i nemušto tražeći da se solidarišemo sa njim. Nije izostavio da ospe paljbu po državi Srbiji, sve vreme podrazumevajući to da je sticanjem diplome rešio sve svoje životne probleme. Ima se utisak da mu uopšte nije prioritet da reši problem koji evidentno ima, već da kukumavči i plače ovde na forumu. Uopšte ne sarađuje, ne odgovara na pitanja i ne pomaže da se problem reši, a kada se i pojavi obično dobaci nešto kao kakav navijač i nestane na par dana. Rekao sam na samim počecima teme da imam razumevanja, ali mi se čini da Igor ne zaslužuje ni to. Neko ko ima ovako siromašan rečnik ili nije u stanju da jasno izloži problem/situaciju u kojoj se nalazi, možda i ne zaslužuje da bude prosvetni radnik. Ne možda, sasvim sigurno ne zaslužuje, kažem možda samo zbog toga što na forumu ipak ne možemo u potpunosti proceniti osobu. Kako je moguće da do sada nisi stekao licencu? Zašto izbegavaš odgovor na ovo pitanje? Mislim, pravi se nevešt, ne javljaj se na temu, radi šta god hoćeš, ali tvoje ponašanje ne odaje utisak odrasle zrele osobe, već nekog pubertetlije. Ako imaš licencu, onda ... imam neka petnaesta pitanja, ali ti nastavi ovako.

Druga, meni mnogo interesantnija pojava na ovoj temi su diskutanti. Ova količina ljubomore, mizerije, arogancije i nemilosrdnosti se graniči sa patologijom, čast izuzecima. Nepoznavanje struke, zakona i procedura pomešano sa prethodnim daje jednu tužnu sliku ne samo ovog foruma, nego srpskog društva. Nepismeni se podsmevaju Igoru, a neki koji su pre izvesnog vremena, baš na forumu tražili rešenje za svoje probleme slične ovde iznetom, obrušili su se na Igora kao hijene. Hijene, koje koje su koliko juče ovde cmizdrile kao prave mamine maze. Njihov repertoar je više nego zanimljiv, a imajući u vidu da Igor ne sarađuje i da moramo da gledamo u pasulj kako bismo saznali sve detalje problema, taj repertoar je urnebesan. Ponavljati sve to, bilo bi zamorno. O "pravnicima" koji siluju pravo i zakonske propise da i ne govorimo.
 
0

Doktor Hlad

Član broj: 337261
Poruke: 739



+192 Profil

icon Re: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...07.04.2018. u 14:37 - pre 72 meseci
Citat:
CoyoteKG: Što se tiče ljubomore, pa zar zaista misliš da ima puno ljudi koji mogu biti ljubomorni na tebe ili Igora? Nemoj biti smešan.
Pa tačno znam taj profil nezadovoljnih ljudi koji ni sa samim sobom ne mogu da izađu na kraj pa im samo forum ostaje kao poslednja tačka socijalizacije jer su privatno manji od makovog zrna. Pogledaj samo pokunjenog Igora na onom snimku, bez mrvice samopouzdanja, pa uporedi sa njegovim pisanjem. A ti si se pronašao u njemu pa pokušavaš da se solidarišeš...


Upravo iz tog razloga ga vec dva puta pitam na koliko je poslova do sada radio obzirom da je najaktivniji ovde na forumu kao i svi ostali radni ljudi - izmedju 2 i 3 ujutro radnim danom :)

Nesto ne primetih da je odgovorio do sada...
 
0

Bradzorf012
Mile i ortaci LLC

Član broj: 334105
Poruke: 466



+1020 Profil

icon Re: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...07.04.2018. u 16:00 - pre 72 meseci
Da krenemo od kraj? Da krenemo.

CoyoteKG

Moj poslednji post(neposredno pre ovog koji sada pišem) na ovoj temi ima tačno 2152 karaktera, a tvoj 3044. Dakle, ako su kilometarski postovi nepoželjni i ako ti smetaju, ne bi bilo loše da naučiš malo elementarne matematike: u ovom univerzumu je još uvek 2152 < 3044. Lično, u tome ne vidim ništa loše, ali ako ti nešto smeta, onda ne bi bilo loše da to prvo ispraviš kod sebe. Kada to kažem, mislim i na one polupismene rečenice od ladovinskog doktora, kojima se podsmeva Igorovoj pismenosti. Ne znam da li da plačem ili da se smejem kada vidim takve stvari. Dakle gospodo, kupite ogledalo.

To prvo. Drugo. Ti mene nikako ne možeš udostojiti tvog odgovora, jer to što ti pišeš nisu nikakvi odgovori, nego mlaćenje prazne slame. Žao mi je, ne samo tvoji, nego i postovi ovog doktora iz ladovine, postovi Darka Nedeljkovića i još poneki. Neke stvari o kojima ste ovde pisali sam već komentarisao, a neke koje možda nisam bih mogao. Samo, ne može se na taj obim gluposti odgovoriti jednom rečenicom, a vi ne volite da čitate kilometarske postove. Evo, ni ovo što sada pišem ne čitate. Jeste, ali kada bi se hm... gađali tramvajima.

Uopšte, postoji li bilo šta smisleno što ste napisali na ovoj(ili onoj drugoj) temi? Ne, ne postoji. Većina vaših postova se svodi na uličarsko dobacivanje, u stilu: šta bre ti hoćeš, ovo je Srbija, šta ti misliš, da neko treba da ti garantuje posao itdisl.

Što se tiče ocene da sam budala, vidi vako. Pošto Igor nastupa tako kako nastupa, ja sam u datom trenutku pomislio da nas je sve ovde nasankao, tj. nešto prećutao ili možda slagao. Zato sam sebe nazvao glupsonom i budalom. Ne znam zaista šta više da mislim u tom pogledu, ali meni nije teško da priznam da sam pogrešio. Ni malo mi nije teško. U ovom slučaju, tj. na ovoj temi sam pogrešio samo i jedino u tome što verujem Igoru, a ne bi trebalo. Zaista, da li bi mu trebalo verovati? Ti i gorepomenuti, teško možete da pogrešite, jer greši samo onaj koji nešto radi.

Što se tiče zakona, propisa i procedura koji se tiču obrazovanja, ali i rada, nisam pogrešio ni za jotu. Ovo ne kažem da bih likovao, nego prosto zato što znam kako stvari stoje, zato što zakone čitam pažljivo i temeljno, pa neke "sitnice" ili sitnice ne mogu da mi promaknu tako lako. Jedva da se potkrala poneka na ovoj temi, ali i to više zbog Igorovog ćutanja. Suština je međutim ostala baš tu gde je i bila: poslodavac ne može da uslovljava kandidata diplomom mastera.

Ako govoriš o gramatici, pravopisu i izražavanju: ne, nisam mislio na tebe, ali to nije toliko ni bitno. Ako govoriš o cmizdrenju, ja neću, a znam. Ne, nisam neko ko pretražuje forum do besvesti, gleda u profile i ostalo. Imam slonovsko pamćenje, ni manje ni više. Neću dalje o tome.

Petnaesto. Da ponovim po hiljaditi put, ni meni se Igorov nastup na ovoj temi ne dopada, verovatno ga ne bih zaposlio u sopstvenoj firmi/školi/kompaniji. To međutim ni za milimetar ne menja činjenicu da on ima potrebne kvalifikacije, a da nadležne u školskoj upravi baš briga. Možeš li da radzvojiš ove dve stvari? Još jedna bitna stvar ovde: mi ne znamo da li nam je Igor rekao sve.

Što se tiče ljubomore. Ne, nigde nisam govorio o sebi, nije baš pristojno, a drugo, govorio sam o još nekim stvarima. Dakle, opusti se i uživaj, ovde nisam tema ja.

Ko je prvi počeo? Ne znam i ne zanima me, ja nisam sigurno.

E sad, pošto sam već prekoračio dozvoljeni broj karaktera, ako hoćeš, možemo da pretresemo celu temu(ne samo ovu, nego i onu drugu) od početka do kraja, pa da vidimo ko je šta i gde rekao i ko je, za ime Đavola u pravu, ako je nekome to uopšte bitno.

Doktor ladovina

Citat:

Upravo iz tog razloga ga vec dva puta pitam na koliko je poslova do sada radio obzirom da je najaktivniji ovde na forumu kao i svi ostali radni ljudi - izmedju 2 i 3 ujutro radnim danom :)

Nesto ne primetih da je odgovorio do sada...


Ako sam zaposlen, kada je poželjnije da se javljam, u deset ujutru, u jedan popodne ili jedanaest uveče? Ako radim noću, možda je poželjnije da se javljam ujutru u sedam. Da li sam ja uopšte negde zaposlen ili ne? Zaista, šta vreme javljanja govori o meni, a šta o tebi? Čisto za zapisnik.

Dakle, može u zapisnik da uđe i sledeće: možda je u tvom selu uobičajeno da se tako postavljaju pitanja sagovorniku i tako nekulturno zabada nos tamo gde mu nije mesto, ali tvoje selo je samo jedan mali deo univerzuma. Nauči za početak toliko.

P.S. Sve moguće i nemoguće gluposti izrečene na obe teme, možemo da izvrnemo na postavu i sagledamo do detalja sa svih strana. Eto, ja inače ne radim ništa, besposlen sam, pa imam vremena do mile volje.
 
0

flighter_022
L2 Applications Administrator
NS

Moderator
Član broj: 18499
Poruke: 737
*.dynamic.vipmobile.rs.

ICQ: 23089150


+232 Profil

icon Re: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...07.04.2018. u 21:57 - pre 72 meseci
Ne mogu da nadjem ključeve od foruma pa da zaključam temu. Dok ih ne pronađem, apelujem na članove JOŠ JEDNOM da se fokusiraju na temu i samo na temu, umesto jedni na druge, nekako mi je to nastrano ;)

Šalu na stranu sada, zaista nemam vremena da čitam svako napisano slovo, i da cinculiram i editujem te izbacujem delove koji nisu adekvatni. Umesto toga, od sada, svaki post koji sadrži makar jedan red koji pominje nivo pismenosti sagovornika i slično biće u celosti brisan. Ukoliko sam propustio neku poruku u kojoj vas neko direktno i lično proziva, slobodno mi pošaljite poruku i akcija neće izostati.

@Srbija realno: Moraš jednu stvar shvatiti: Ovo je javni forum. Niko te ne primorava da ovde pišeš. Isto tako, niko nikog drugog ne primorava da se složi sa tobom. Članovi ovog foruma nisu tvoja privatna vojska u borbi protiv vetrenjača. Ne možeš očekivati da neko slepo stane na tvoju stranu samo zato što to eto tako treba. Ako te neko kulturno i **direktno** nešto pita (na primer, godinu diplomiranja, da li imaš licencu za rad itd) onda se od tebe očekuje da na sličan način odgovoriš, umesto da pitanja preskočiš ili daš neki generički odgovor. naravno, ni tebe niko ne primorava da odgovoriš na bilo šta, ali ako ne sarađuješ, nemaš apsolutno nikakva prava da očekuješ da neko stane na tvoju stranu.
 
0

Doktor Hlad

Član broj: 337261
Poruke: 739



+192 Profil

icon Re: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...08.04.2018. u 09:59 - pre 72 meseci
Citat:
flighter_022: Šalu na stranu sada, zaista nemam vremena da čitam svako napisano slovo, i da cinculiram i editujem te izbacujem delove koji nisu adekvatni.


Ali zato nemas problem da obrises celu poruku uz navodjenje copy/paste razloga? Ako se vec tako ophodis prema necijem ulozenom vremenu (npr u mojim porukama koje si obrisao se ne pominje nepismenost sagovornika) onda se bar potrudi da obrazlozis brisanje recenicom koja nesto znaci umesto politickom frazom koja ne znaci ama bas nista.
 
+2

flighter_022
L2 Applications Administrator
NS

Moderator
Član broj: 18499
Poruke: 737
*.dynamic.vipmobile.rs.

ICQ: 23089150


+232 Profil

icon Re: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...08.04.2018. u 11:18 - pre 72 meseci
Svaka poruka koja se bavi isključivo temom (a to je kvalifikovanost kandidata za obavkljanje posla, te legalnost postupka odabira kandidata) ostaće netaknuta. Poruke koje se ni na koji način ne bave temom nego ili kandidatom, ili njegovim nivoom pismenosti ili nečim desetim budu obrisane. Poruke koje imaju 90% "šuma" a možda 10% konkretnog materijala vezanog za temu, imaju velike šanse da odu u korpu. Na vama je da se držite teme.
 
0

SlobaBgd

Član broj: 70350
Poruke: 2348



+5071 Profil

icon Re: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...08.04.2018. u 12:02 - pre 72 meseci
Pa cela tema se i vrti oko ličnosti postavljača, čak iako on nevešto pokušava da celu stvar predstavi kao politički problem. Uz sve to, postavljač teme pokazuje visok stepen nepismenosti, nepoznavanja radnog prava, nema ni trunku takta u ophođenju sa učesnicima u temi, glupira se i glumi (?) ludilo sa nepovezanim citatima i kvazimudrostima sa fejsa.

Zapravo je svako bavljenje pravilnicima o izboru nastavnika i programima na fakultetima - čist offtopic. Tema je član Srbija realno i njegov pokušaj da pridobije navijače za svoj slučaj.
 
0

flighter_022
L2 Applications Administrator
NS

Moderator
Član broj: 18499
Poruke: 737
*.dynamic.vipmobile.rs.

ICQ: 23089150


+232 Profil

icon Re: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...08.04.2018. u 12:27 - pre 72 meseci
Na žalost, moram se složiti. Ako vam nešto iz teme treba, ostaće neobrisana barem 7 dana.
Pozdrav!
 
0

[es] :: Advocacy :: Sa diplomom profesor matematike mogu da cuvam ovce...
(Zaključana tema (lock), by flighter_022)
Strane: << < .. 3 4 5 6 7 8

[ Pregleda: 24932 | Odgovora: 158 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.