Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Prosledjivanje promenjivih iz sesije kroz smarty?

[es] :: PHP :: Smarty template engine :: Prosledjivanje promenjivih iz sesije kroz smarty?

[ Pregleda: 5248 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

oliver78
Oliver Petković
Pančevo

Član broj: 5031
Poruke: 230
*.panet.co.yu.

Sajt: oliver.glogonj.net


Profil

icon Prosledjivanje promenjivih iz sesije kroz smarty?10.02.2005. u 14:00 - pre 210 meseci
Imam problem sledeće vrste: Započeta je sesija sa registrovanim promenjivim $username i $password. U jednom od templejta uključujem php fajl u kome želim da prikažem promenjive iz date sesije. Naravno, u zaglavlju sam uključio session_start(), ali nikako ne dobijam prikaz promenjivih. Ako treba konkretnije objašnjene javite. Hvala unapred.
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Prosledjivanje promenjivih iz sesije kroz smarty?10.02.2005. u 14:08 - pre 210 meseci
$_SESSION ['username'], $_SESSION ['password']

I gde je tu Smarty?
 
Odgovor na temu

afwt
AF Web Team
Novi Sad/Chicago

Član broj: 8220
Poruke: 337
*.blueisp.co.yu.

Sajt: milos.srdjevic.net/blog


+1 Profil

icon Re: Prosledjivanje promenjivih iz sesije kroz smarty?10.02.2005. u 14:17 - pre 210 meseci
ispis sesije u PHPu:
echo $_SESSION['username']

u Smarty-ju pises kao:
{$smarty.session.username}
ZelenaLutrija.com - Saznajte sve o lutriji za zelenu kartu (doživotni boravak u Sjedinjenim Američkim Državama)
 
Odgovor na temu

oliver78
Oliver Petković
Pančevo

Član broj: 5031
Poruke: 230
*.panet.co.yu.

Sajt: oliver.glogonj.net


Profil

icon Re: Prosledjivanje promenjivih iz sesije kroz smarty?10.02.2005. u 16:56 - pre 210 meseci
Da, ipak mora da se dodeli vrednost u svakoj skripti u kojoj se koristi. Mislio sam ako se dodeli u jednoj da li se prosleđuje do drugih koje se provlače kroz smarty. Radićemo tako. Hvala.
 
Odgovor na temu

afwt
AF Web Team
Novi Sad/Chicago

Član broj: 8220
Poruke: 337
*.ftn.ns.ac.yu.

Sajt: milos.srdjevic.net/blog


+1 Profil

icon Re: Prosledjivanje promenjivih iz sesije kroz smarty?10.02.2005. u 23:33 - pre 210 meseci
Nisi bas najjasniji. Kako moras da je definises svaki put? Pa sesije za to i sluze, da mozes da delis promenljive na svim stranicama (koje imaju liniju za pokretanje sesija, session_start() ). Kad je jednom dodelis (u PHPu), svaki Smarty-jev template ga vidi u svojoj internoj promenljivoj $smarty.session.X
ZelenaLutrija.com - Saznajte sve o lutriji za zelenu kartu (doživotni boravak u Sjedinjenim Američkim Državama)
 
Odgovor na temu

oliver78
Oliver Petković
Pančevo

Član broj: 5031
Poruke: 230
212.62.46.*

Sajt: oliver.glogonj.net


Profil

icon Re: Prosledjivanje promenjivih iz sesije kroz smarty?11.02.2005. u 08:42 - pre 210 meseci
Da li mora da se u svakoj skripti nekim promenjivim dodeli
$_SESSION ['username'], $_SESSION ['password']
ili buduci da imam templejt index.tpl koji se sastoji od head.tpl, content.tpl, footer.tpl itd. mogu da dodelim
$_SESSION ['username'], $_SESSION ['password']
u skripti koja je ukljucena u header.tpl, i da se one proslede u skript koji je ukljucen npr. u content.tpl. Na to sam mislio, ali ne treba puno lupati glavu o to. Mislim da je malo i nepotrebno. Ipak hvala na odgovoru. Pozdrav
 
Odgovor na temu

afwt
AF Web Team
Novi Sad/Chicago

Član broj: 8220
Poruke: 337
*.ftn.ns.ac.yu.

Sajt: milos.srdjevic.net/blog


+1 Profil

icon Re: Prosledjivanje promenjivih iz sesije kroz smarty?13.02.2005. u 05:49 - pre 210 meseci
Malo se brkas sa pojmovima, previse mesas PHP sa Smarty-jem...
Preporucujem ti da DOBRO prostudiras PHPManual, odeljak o Sesijama, naravno.
Savet: savladaj prvo osnove PHPa, napravi nesto bez Smarty-ja, pa tek onda pochni da se igras sa istim. Onda ces i sam videti poentu koriscenja Smarty-ja.
ZelenaLutrija.com - Saznajte sve o lutriji za zelenu kartu (doživotni boravak u Sjedinjenim Američkim Državama)
 
Odgovor na temu

petar87
student

Član broj: 190093
Poruke: 3
*.adsl-1.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Prosledjivanje promenjivih iz sesije kroz smarty?07.08.2008. u 17:27 - pre 167 meseci
Imam ja jedno pitanje u vezi sesija i php-a. Radim domaci i otprilike sam zavrsio, kao neki sistem gde se korisnici prijavljuju, registruju, menjaju sifre, kupuju neke gluposti, vodi se baza o njima, sta su kupovali, o proizvodima itd, administrator tu ima neke posebne funkcije tipa da dodaje proizvode i tako te gluposti... E sad, administrator treba tu da ima i mogucnost pregleda TRENUTNO AKTIVNIH korisnika i onda sa njima da radi nebitno sta... Pa jel moze on onda nekako da pristupi promenljivama sesije izvan njegove sesije? Jel imaju neke funkcije za to ili ako neko ima ideju kako se to radi posto u predavanjima nisam iskopao NISTA
 
Odgovor na temu

Man-Wolf
Mihailo Joksimovic
Beograd

Član broj: 17016
Poruke: 873
*.eunet.yu.



+13 Profil

icon Re: Prosledjivanje promenjivih iz sesije kroz smarty?21.08.2008. u 15:50 - pre 167 meseci
Ne postoji nacin da ti pristupis tudjoj sesiji (mislim postoji kradja sesija i tako to, al nije to ono sto bi ti hteo). Moraces da smislis drugi nacin da uradis to sto hoces (a hvala bogu, postoji uvek drugi nacin) :-))
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Smarty template engine :: Prosledjivanje promenjivih iz sesije kroz smarty?

[ Pregleda: 5248 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.