Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sesije u child browseru

[es] :: PHP :: Sesije u child browseru

[ Pregleda: 3482 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

proNick

Član broj: 44117
Poruke: 53
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Sesije u child browseru18.06.2005. u 11:23 - pre 201 meseci
Pozdrav!

Da li neko moze da mi kaze kako da oNEmogucim da se sesija iz prvog (parent) browsera (prozora) prenese i u child prozor? A da pri tom, sesije u parentu ostanu vazece.

Funkcije session_unregister i session_destroy mi ne pomazu, jer ubiju sesije i u parent i u child prozoru.


Da li je to stvar koja se moze regulisati u php.ini fajlu?


Veliko hvala unapred!
 
Odgovor na temu

stefaneg
Stefan Rakonjac
Kragujevac

Član broj: 38922
Poruke: 130
*.kg.sbb.co.yu.

ICQ: 279404274
Sajt: www.prvatehskola.org


Profil

icon Re: Sesije u child browseru18.06.2005. u 11:38 - pre 201 meseci
Nemam pojma : ), ali imam i ja jedno pitanje u vezi sesija (da ne pocinjem novu temu). E pa ovako:

Uzeo sam hosting na Delux Hostu i sad moja stranica je npr: http://dhost.info/mojastranica/ i registrovao sam se na nic.co.sr kao www.mojastranica.co.sr sa adresom http://dhost.info/mojastranica/index.php

problem je sledeci: kada pokusam da se prijavim u admin panelu preko originalne adrese (http://dhost.info/mojastranica/) sve radi ok, pocnem sesiju i nemam problema prilikom logovanja
a kada idem preko http://www.mojastranica.co.sr i zelim da se prijavim (tipicna login forma koja proverava podatke o administratoru u bazi i onda belezi u sesiji da li ima pravo pristupa odredjenom delu sajta) uopste ne registruje nista u sesiji.
VEOMA sam zbunjen, i polako pocinjem da se nerviram, ako neko ima neku pametnu rec, tnx
 
Odgovor na temu

proNick

Član broj: 44117
Poruke: 53
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Sesije u child browseru18.06.2005. u 12:16 - pre 201 meseci
Mali dodatak: Ako je u pitanju https, u child prozoru se definise novi session_id.

I tada aplikacije u oba browsera funkcionisu normalno.

I kao da su tako moji problemi reseni.


Da li sam tako uspeo da pokrenem novu, potpuno nezavisnu sesiju od prethodne?

Any ideas and experience with this?
 
Odgovor na temu

stefaneg
Stefan Rakonjac
Kragujevac

Član broj: 38922
Poruke: 130
*.kg.sbb.co.yu.

ICQ: 279404274
Sajt: www.prvatehskola.org


Profil

icon Re: Sesije u child browseru19.06.2005. u 21:26 - pre 201 meseci
Pa zar mi niko ne moze to objasniti? Zaista bi mi znacilo
 
Odgovor na temu

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
212.62.53.*

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: Sesije u child browseru19.06.2005. u 21:39 - pre 201 meseci
ne moze kroz php.ini
nisam nikad probao tako nesto, ali ajd da ti kazem sta da probas

Prvo da znas, cim se kreira sesija, automatski se browseru salje tzv session cookie, koji je privremen, i postoji dok god je ta instanca browsera otvorena. Kad otvoris popup, taj popup je i dalje ista instanca browsera!, i ima iste kukije. Zato to tako i radi kako ti radi

Ono sto bi mozda, ali kazem mozda upalilo, je da setujes i session_name() kad startujes sesiju . E sad, taj popup, kad otvoris, to isto obavezno da ti bude neki php fajl, i da i njemu pokrenes session_name() ali sa drugim imenom, i da odma posle njega odradis session_regenerate_id()

I naravno http://www.php.net/manual/en/ref.session.php


E sad, ako ti ovo proradi, javi mi :) Bas me zanima :)

A sada objasni sta ce ti sve ovo? I kakav je to razlog da moras da radis ovako nesto?
 
Odgovor na temu

proNick

Član broj: 44117
Poruke: 53
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Sesije u child browseru20.06.2005. u 07:41 - pre 201 meseci
session_regenerate_id() nece da pije vodu, jer time regenerises sesiju za oba prozora.

Cini mi se da radi ako imas session_destroy() i da je na secure serveru, ali nisam 100% siguran (pogotovu ne znam da li je zbog prvog ili drugog).
 
Odgovor na temu

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
212.62.53.*

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: Sesije u child browseru20.06.2005. u 08:27 - pre 201 meseci
pa kazem ja tebi da je malo chupavo ovo napraviti.
Nego ajd lopo napisi sta pokusavas da napravis. Mozda smislimo drugo resenje
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Sesije u child browseru

[ Pregleda: 3482 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.