Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Delphi 9 preview

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Delphi 9 preview

[ Pregleda: 3368 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sasas
Saša Slavnić
radim za neke švabe

Član broj: 35478
Poruke: 617
*.zaslon-telecom.si.



Profil

icon Delphi 9 preview19.10.2004. u 09:30 - pre 208 meseci
Ne znam da li je vec bilo na forumu (@admin: pretraga sucks), ali zanimljiva vest u svakom slucaju. Mene je ovaj sneak-peak od Borlanda prilicno impresionirao.


http://info.borland.com/media/...ave/delphi2005/d2005sneak.html

http://delphi.about.com/library/weekly/aa083104a.htm


Komentari?

lp, ss


When something is hard to do, then it's not worth doing.
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 802
217.119.242.*



+62 Profil

icon Re: Delphi 9 preview19.10.2004. u 15:06 - pre 208 meseci
Borland je kao i uvek sjajan.

Rajko
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.247.EUnet.yu.



+1 Profil

icon Re: Delphi 9 preview19.10.2004. u 15:28 - pre 208 meseci
Delphi 2005, tako se zove, i vec moze da se poruci i plati naravno. Ima novih stvari i svakako ce biti pozeljan upgrade za razliku u odnosu na D8. Mislim da sam naisao na podatak da ce u novembru poceti isporuka, ali nisam siguran da ce biti tako.
 
Odgovor na temu

nikola.j
Nikola Janković

Član broj: 15712
Poruke: 85
*.yu
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Delphi 9 preview19.10.2004. u 16:11 - pre 208 meseci
>
>

sa:
http://www.borland.com/news/pr...osts_windows_productivity.html

Availability
Delphi 2005 is expected to ship in November 2004. Three versions are
expected to be available - Borland Delphi Architect for model-driven
application development; Borland Delphi Enterprise for teams building
enterprise-class database applications; and Borland Delphi Professional
for individuals building Web and GUI applications. Delphi 2005,
available in English, French, German and Japanese, can be purchased
directly through the Borland sales force, online at
http://shop.borland.com and through select partners.
 
Odgovor na temu

neuromancer
Darko Todorovic

Član broj: 2889
Poruke: 120
*.ptt.yu.

Jabber: neuromancer@elitesecurity.org
ICQ: 347089233


Profil

icon Re: Delphi 9 preview19.10.2004. u 17:22 - pre 208 meseci
I mene je poprilicno odusevio, ali pravo da vam kazem ja ni d8 nisam nesto posebno koristio (citaj nisam napravio ni jednu korisnu aplikaciju), ne zato sto je los vec zato sto je .net orijentisan i sto je, naravno, bilo potrebno uciti koncepciju .net programiranja. Za to se nije imalo vremena kad je trebalo nesto na brzaka odraditi. Sve u svemu jedva cekam da isprobam D9 zato sto je D8 lepo zamisljen ali polovicno realizovan. D9 sa sobom nosi potpunu realizaciju zamisli borlanda pri izradi D8, kao i uvod u koncepcije programiranja na novom MS operativnom sistemu Longhorn, koji tek nosi revoluciju i to veoma dobru, bez, po meni, losih posledica, sem da je novi hardware potreban za totalni ugodjaj.
poz
MacBook Pro or iMac (intel Core Duo edition) user wannabe!!!
Uz malo srece i malo vise para... heh...
 
Odgovor na temu

Ruka
Milan Rukavina
Niš

Član broj: 5772
Poruke: 54
*.nat-pool.ni.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Delphi 9 preview22.10.2004. u 09:54 - pre 208 meseci
Ne znam da li ste zapazili da u C:\program files\borland d8 ne otvara direktorujum delphi8 (sto bi se ocekivalo) vec BDS. Radi se o novoj "borland delphi studio" koncepciji. Zapravo tek d9 ce biti studio sa integrisanim jezicima delphi za win32, delphi za .net i c# ! Cak ce moci da kompajlira (ne i da dizajnira) vb.net i aplikacije za compact framework. D8 je bio prakticno eksperiment, a borland svestan nedovoljne zastupljenosti i upotrebne vrednosti .net aplikacija ga je isporucivao sa delphijem 7.
Ocekujemo da d9 bude kompletan proizvod za unapredjenim okruzenjima za razvoj aplikacija na obe platforme.
 
Odgovor na temu

sasas
Saša Slavnić
radim za neke švabe

Član broj: 35478
Poruke: 617
*.zaslon-telecom.si.



Profil

icon Re: Delphi 9 preview22.10.2004. u 10:42 - pre 208 meseci
Citat:
Ruka: Ne znam da li ste zapazili da u C:\program files\borland d8 ne otvara direktorujum delphi8 (sto bi se ocekivalo) vec BDS.


Malo nevezano za temu, ali mene zanima da li je neko koristio delphi 8? Pre svega, da li je neko prodao/instalirao bilo sta napravljeno ovim alatom?
Ako je neko stvarno radio .net u delphiju, kakva su iskustva?

Ja d8 nisam ni instalirao, ali d9 cu definitivno instalirati, ako nista bar u eksperimentalne svrhe. O pisanju .net aplikacija (desktop, c/s) ne razmisljam jos neko vreme (do 2011. godine, recimo ).


When something is hard to do, then it's not worth doing.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Delphi 9 preview

[ Pregleda: 3368 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.