Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

U vezi datuma i pretrage ...

[es] :: PHP :: U vezi datuma i pretrage ...

[ Pregleda: 3146 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Darko Pipic
Darko Pipic
B e o g r a d

Član broj: 93
Poruke: 880
*.vdial.verat.net

Sajt: www.kontrol-inzenjering.c..


Profil

icon U vezi datuma i pretrage ...19.06.2004. u 23:55 - pre 221 meseci
Ovako, treba da napravim neku pretragu po datumu i interesuju me neke stvari.... napravio sam 6 combo box-ova (pocetni DAN, MESEC, GODINA i krajnji DAN, MESEC, GODINA), e sad, interesuje me kako bi otprilike trebalo da funkcionishe ta pretraga, u bazi sam stavio field 'datum' koji izgleda ovako: 14/04/2004, mislim da bih mozda trebao da napravim 3 field-a za DAN, MESEC i GODINU i tako bi lakse isla ta pretraga, ali nisam siguran, ako bi neko mogao da mi objasni kako to najbolje i najlakse funkcionishe, bio bih mu zahvalan.
Life is a game - play to win
irc.elitesecurity.org #es
darnik.com
 
Odgovor na temu

NikolaVeber
NikolaVeber
neradnik na porodiljskom bolovanju
Karlsruhe

Član broj: 5115
Poruke: 1254
*.rz.uni-karlsruhe.de

Jabber: nikolaveber@jabber.org
ICQ: 121532865


Profil

icon Re: U vezi datuma i pretrage ...20.06.2004. u 00:13 - pre 221 meseci
Imas (za MySQL pricam) tipove polja Date i Datetime (ili obrnuto, timedate).

Pogledaj manual
http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/Manual-info.html

tamo ces naci kako da baratas datumima. Mnogo je jednostavnije nego sto si zamislio sa 3 polja.
Pop Servis "Paradise Tours"
Java User Group Karlsruhe
IT Dan - Srbija

Officer, I saw the driver who hit me - his name was Johnny Walker.
 
Odgovor na temu

arsa xx
Srdjan Arsic
Beograd

Član broj: 14203
Poruke: 452
*.absolutok.com.

ICQ: 247217004
Sajt: webdizajn.arsic.biz


Profil

icon Re: U vezi datuma i pretrage ...20.06.2004. u 00:32 - pre 221 meseci
Moze sa 6 list box-a
Mozes da koristis DATE tip polja u mysql-u
ako je php+mysql
ako su ti list boxovi:

Code:

From:
<select name="from_day" size="1">
  <option>1</option>
  <option>2</option>
....
</select>
<select name="from_month" size="1">
  <option>1</option>
  <option>2</option>
....
</select>
<select name="from_year" size="1">
  <option>2000</option>
  <option>2001</option>
....
</select>
To:
<select name="to_day" size="1">
  <option>1</option>
  <option>2</option>
....
</select>
<select name="to_month" size="1">
  <option>1</option>
  <option>2</option>
....
</select>
<select name="to_year" size="1">
  <option>2000</option>
  <option>2001</option>
....
</select>


U SQL upitu stavi za uslov(ako ti je kolona sa datumom npr. save_date)
Code:
$from = $_POST[from_year]."-".$_POST[from_month]."-".$_POST[from_day];
$to = $_POST[to_year]."-".$_POST[to_month]."-".$_POST[to_day];
$sql = "... WHERE TO_DAYS(save_date)>TO_DAYS($from) 
                AND TO_DAYS(save_date)<TO_DAYS($to)";


Flash komponenta za atraktivan prikaz vesti na sajtu:
www.flash-news-ticker.com
 
Odgovor na temu

Darko Pipic
Darko Pipic
B e o g r a d

Član broj: 93
Poruke: 880
*.verat.net

Sajt: www.kontrol-inzenjering.c..


Profil

icon Re: U vezi datuma i pretrage ...20.06.2004. u 13:12 - pre 221 meseci
Okej, prvo da se zahvalim na ovim postovima posto mi je sve jasno do sad, medjutim, muci me jos nesto. Ja bih hteo da mi datum bude tipa "dan-mesec-godina", a ne "godina-mesec-dan". Procitao sam na brzinu da field DATE podrzava samo "godina-mesec-dan" format. Kako najlakse da prilikom prikaza rezultata datum konvertujem u "dan-mesec-godina", ili opet, mozda postoji neki laksi nacin ?
Life is a game - play to win
irc.elitesecurity.org #es
darnik.com
 
Odgovor na temu

NikolaVeber
NikolaVeber
neradnik na porodiljskom bolovanju
Karlsruhe

Član broj: 5115
Poruke: 1254
*.rz.uni-karlsruhe.de

Jabber: nikolaveber@jabber.org
ICQ: 121532865


Profil

icon Re: U vezi datuma i pretrage ...20.06.2004. u 13:46 - pre 221 meseci
http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/Date_and_time_functions.html

DATE_FORMAT()
Pop Servis "Paradise Tours"
Java User Group Karlsruhe
IT Dan - Srbija

Officer, I saw the driver who hit me - his name was Johnny Walker.
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1043
*.vdial.verat.net



+3 Profil

icon Re: U vezi datuma i pretrage ...20.06.2004. u 20:48 - pre 220 meseci
Meni se cini da je najelegantnije koristiti UNIX_TIMESTAMP() iz mysql-a a zatim date() iz php-a.
Owl
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: U vezi datuma i pretrage ...

[ Pregleda: 3146 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.