Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

VB.NET- SQL upit , Datum, ADO.net

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: VB.NET- SQL upit , Datum, ADO.net

[ Pregleda: 4212 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kozica
Goran Vuckovic

Član broj: 1988
Poruke: 6
*.ptt.yu.



Profil

icon VB.NET- SQL upit , Datum, ADO.net25.12.2003. u 21:23 - pre 195 meseci
Kako iz Access-ove tabele Mogu da selektujem (Ucitam) podatke po periodu od datuma do datuma.
Recimo, Imam tabelu Prodate robe. Potreban mi je izvestaj za odredjeni dtumski period.
Znaci potreban mi je SQL upit koji ce da odradi ovu stvar sa ADO.NET
 
Odgovor na temu

veljaradenkovic
Velja Radenkovic
Beograd

Član broj: 2977
Poruke: 281
*.ptt.yu

ICQ: 147120023


Profil

icon Re: VB.NET- SQL upit , Datum, ADO.net26.12.2003. u 06:33 - pre 195 meseci
Kolko ja znam u Accessu rade operatori vece, manje, ... (>,<,>=,<=, itd.).

Mislim da mozes:

Code:
SELECT * FROM MojaTabela WHERE VremeNaplate >=# ' " & MojDatumOd & " '# AND VremeNaplate<=# ' " & MojDatumDo & " '# ORDER BY VremeNaplate DESC


Evo ga dole degojs pa ce on da ti kaze ako ovo ne valja ili moze bolje.
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: VB.NET- SQL upit , Datum, ADO.net26.12.2003. u 10:43 - pre 195 meseci
Evo ga ovaj odozdo se javlja :-)

Gorane, na VB / ASP forumu imaš jednu TOP temu: "Korak po korak: VB, Access, SQL i ADO" i u drugom delu su objašnjene osnove SQL-a. Ima više načina da se ovo uradi. Evo ti jedan SQL izraz za primer:

SELECT * FROM .... WHERE DatumIsporuke >= CDATE('26-DEC-1994') AND DatumIsporuke < CDATE('11-FEB-1995');;

U gornjem slučaju 26.12.1994. je uključen u period, a drugi datum nije.. dakle, otprilike onako kako te Velja uputio, a može i uz pomoć # ali nisam siguran da li posle i pre # trebaju ' (single quotes). Vidi uputstvo.
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

kozica
Goran Vuckovic

Član broj: 1988
Poruke: 6
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: VB.NET- SQL upit , Datum, ADO.net29.12.2003. u 19:58 - pre 195 meseci
Drustvo puno hvala na pomoci upit koji je dao "degojs" je ok Puno hvala.
Posto sam pocetnik u VB.NET-u nabavio sam literaturu (nesto) , medjutim o crystal report mema dovoljno obljasnjena. Moje sledece pitanje je:
Upit za period od do za C.R.


 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: VB.NET- SQL upit , Datum, ADO.net

[ Pregleda: 4212 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.