Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pitanje u vezi datuma

[es] :: PHP :: Pitanje u vezi datuma

[ Pregleda: 3583 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

djos
Beograd

Član broj: 26379
Poruke: 12
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon Pitanje u vezi datuma23.05.2004. u 07:16 - pre 240 meseci
Da li postoji mogucnost ili neka funkcija koja ce mi na odredjeni datum dodati broj dana i sve to sracunati u jednu promenljivu u validnom obliku za datum evo npr.
ako uradim sledece:
$today = getdate();
kako sada da formiram promenljivu $sledeca cija ce vrednost biti vrednost today-a + 7 dan-a u validnom obliku za datum.
 
Odgovor na temu

MadDogSh
Programer
Varaždin

Član broj: 27012
Poruke: 3
*.cmu.carnet.hr

ICQ: 172000447


Profil

icon Re: Pitanje u vezi datuma23.05.2004. u 12:19 - pre 240 meseci
Citat:
djos:Da li postoji mogucnost ili neka funkcija koja ce mi na odredjeni datum dodati broj dana i sve to sracunati u jednu promenljivu u validnom obliku za datum


Citat:

kako da formiram promenljivu $sledeca cija ce vrednost biti vrednost today-a + 7 dan-a u validnom obliku za datum.


Evo ovako:

Uzmeš:

Code:

$danas = getdate();
$sedmica = $danas['0'] + (7*24*3600);
echo date('j.m.Y.', $danas);
echo date('j.m.Y.', $sedmica);


Čudno, probao sam taj skript kod sebe i prvi rezultat ($danas) mi je 01.01.1970, ali zato $sedmica izađe točno 30.05.2004.... čudno...

Barem drugi dio radi...
Warriors always do their task thoroughly (reče jež i siđe s četke)
 
Odgovor na temu

Dejan Topalovic
Dejan Topalović
Senior Oracle DBA & Senior PL/SQL
Developer, Erste Sparinvest (Erste
Bank), Vienna, Austria
Vienna

Član broj: 635
Poruke: 1374
*.1.14.vie.surfer.at

Sajt: www.baze-podataka.net


+2 Profil

icon Re: Pitanje u vezi datuma23.05.2004. u 12:31 - pre 240 meseci
Zasto jednostavno, kad moze komplikovano? :)
http://www.php.net/strtotime
Code:

<?php
$za_tri_dana = strtotime ("+3 day");
$iduce_sedmice = strtotime ("+1 week");

echo date("d.m.Y",$za_tri_dana);
echo date("d.m.Y",$iduce_sedmice);
?>


[Ovu poruku je menjao StRiPy dana 23.05.2004. u 14:53 GMT]
Blog - baze podataka
---------------------
Oracle OCP DBA (9i & 10g)
Oracle Database: SQL Certified Expert
Oracle OCP Developer
Certified MySQL DBA
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1043
*.vdial.verat.net



+3 Profil

icon Re: Pitanje u vezi datuma23.05.2004. u 12:48 - pre 240 meseci
Pa cini mi se da je mnogo jednostavnije na unix timestamp za dati datum dodavati sekunde nego generisati stringove za odgovarajuce pomeraje datuma. Tvoj primer je dobar kada postoji fiksni pomeraj koji se nece menjati.
Owl
 
Odgovor na temu

Dejan Topalovic
Dejan Topalović
Senior Oracle DBA & Senior PL/SQL
Developer, Erste Sparinvest (Erste
Bank), Vienna, Austria
Vienna

Član broj: 635
Poruke: 1374
*.1.14.vie.surfer.at

Sajt: www.baze-podataka.net


+2 Profil

icon Re: Pitanje u vezi datuma23.05.2004. u 12:58 - pre 240 meseci
@_owl_: pa strtotime() vraca timestamp sa kojim ti onda mozes da baratas kako hoces. Meni je lakse kucati "+1 week", nego da kucam sad 7*24*3600, a i preglednije je. Doduse, isti efekat se moze postici na mnogo nacina. Sve zavisi od afiniteta i navike programera koje funkcije ce koristiti i na koji nacin.
Kao sto rece Larry Wall:
"There is more then one way to do it."
Blog - baze podataka
---------------------
Oracle OCP DBA (9i & 10g)
Oracle Database: SQL Certified Expert
Oracle OCP Developer
Certified MySQL DBA
 
Odgovor na temu

Darko Pipic
Darko Pipic
B e o g r a d

Član broj: 93
Poruke: 880
*.yubc.net

Sajt: www.kontrol-inzenjering.c..


Profil

icon Re: Pitanje u vezi datuma24.05.2004. u 12:18 - pre 240 meseci
Kratko pitanjce oko datuma,
kako da napravim da mi se iscitava datum nekog .html-a kada je on napravljen?

znaci imam fajl.html i on je kreiran npr 05/21/04 u toliko i toliko sati, e sad, ja bih hteo da iscitam taj datum i da ga sacuvam u npr neku promenljivu.

d.
Life is a game - play to win
irc.elitesecurity.org #es
darnik.com
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.246.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Pitanje u vezi datuma24.05.2004. u 12:33 - pre 240 meseci
imas u php funkciju stat() koja vraca i vise od toga, a preko JavaScripta mozes document.lastModified ali samo za trenutni file (onaj u kojem se izvrsava script)
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Pitanje u vezi datuma

[ Pregleda: 3583 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.