Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

TAB delimited ucitavanje

[es] :: C/C++ programiranje :: TAB delimited ucitavanje

[ Pregleda: 2848 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

FoReSTaReaN
Kragujevac

Član broj: 4952
Poruke: 62
*.ptt.yu



Profil

icon TAB delimited ucitavanje26.05.2004. u 20:43 - pre 211 meseci
Imam tabelu snimljenu u Excelu kao text file TAB delimited. U tabeli neke vrednosti nedostaju, znaci dva TAB-a zaredom na tom mestu. Da li postoji jednostavan i elegantan nacin da se ovo ucita preko nekog standardnog C-ovskog formata ili moram rucno?
FoReSTaReaN
 
Odgovor na temu

markom
Marko Milivojević
Network Engineer
Google
Mountain View

Član broj: 18427
Poruke: 4227
*.singidunum.net

Sajt: https://markom.rs


+16 Profil

icon Re: TAB delimited ucitavanje26.05.2004. u 21:05 - pre 211 meseci
http://www.gnu.org/software/li...inding-Tokens-in-a-String.html

Marko.
 
Odgovor na temu

FoReSTaReaN
Kragujevac

Član broj: 4952
Poruke: 62
*.rcub.bg.ac.yu



Profil

icon Re: TAB delimited ucitavanje27.05.2004. u 07:53 - pre 211 meseci
Hvala Marko, ali ovo ipak nije ono sto mi treba. Radi se o tabeli koja sadrzi i neka prazna mesta, znaci dva separatora (tab-a) zaredom. Meni bi trebalo da se i to prazno mesto tretira kao token. Izgleda da cu morati da uradim rucno, sta da se radi... Hvala u svakom slucaju
FoReSTaReaN
 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
*.access-sa1.lsinter.net



Profil

icon Re: TAB delimited ucitavanje27.05.2004. u 21:51 - pre 211 meseci
zar ne moze prosto explode da se uradi a separator stavis da je \t
 
Odgovor na temu

markom
Marko Milivojević
Network Engineer
Google
Mountain View

Član broj: 18427
Poruke: 4227
*.lina.net

Sajt: https://markom.rs


+16 Profil

icon Re: TAB delimited ucitavanje27.05.2004. u 22:16 - pre 211 meseci
Sad baš videh da strtok ne hendluje prazne stringove. Takođe, videh funkciju strsep. Da ti ne radi možda ona posao?

Marko.

P.S. explode ?
 
Odgovor na temu

markom
Marko Milivojević
Network Engineer
Google
Mountain View

Član broj: 18427
Poruke: 4227
*.lina.net

Sajt: https://markom.rs


+16 Profil

icon Re: TAB delimited ucitavanje27.05.2004. u 22:41 - pre 211 meseci
Code:

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <string.h>

int main (void)
{
        FILE *f;
        char *s, *t;
        int i, j;

        f = fopen("tabela", "r");

        i = 1;
        while (!feof(f)) {
                s = (char *) malloc(1025);
                fgets(s, 1024, f);
                s[strlen(s) - 1] = 0;
                if (!strlen(s)) {
                        break;
                }
                j = 1;
                while (t = strsep(&s, "\t")){
                        printf("Red %d; Token %d: '%s'\n", i, j++, t);
                }
                printf("\n");
                i++;
        }
        fclose(f);
}


Fajl "tabela":
Code:

polje1  polje2  polje3
polje1          polje3


Output:
Code:

Red 1; Token 1: 'polje1'
Red 1; Token 2: 'polje2'
Red 1; Token 3: 'polje3'

Red 2; Token 1: 'polje1'
Red 2; Token 2: ''
Red 2; Token 3: 'polje3'


Marko.
 
Odgovor na temu

FoReSTaReaN
Kragujevac

Član broj: 4952
Poruke: 62
*.rcub.bg.ac.yu



Profil

icon Re: TAB delimited ucitavanje28.05.2004. u 08:44 - pre 211 meseci
Marko, hvala na pomoci, tvoj code radi posao kako treba, ali ipak sam na kraju odlucio da napravim VBA makro pod Excelom koji mi racuna ono sto treba direktno iz selektovanog range-a. Komande strtok i strsep nisam do sad koristio, ali cu ih ubuduce sigurno koristiti. Hvala jos jednom!
FoReSTaReaN
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: TAB delimited ucitavanje

[ Pregleda: 2848 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.