Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Dev-C++ (ne radi <Tab> taster u Dialozima)??

[es] :: C/C++ programiranje :: Dev-C++ (ne radi <Tab> taster u Dialozima)??

[ Pregleda: 3807 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Dev-C++ (ne radi <Tab> taster u Dialozima)??23.05.2003. u 16:55 - pre 254 meseci
Napravim Dialog Box, i na njemu:
Buttons "OK" , "Cancel" i jedno EDIT polje za unos.

Kompajliram, i startujem program ali ne mogu po formularu da se krecem pomocu tastera <Tab>. Mis odlicno odradi posao, ali morao bi da radi i <Tab>.

Na ovaj problem sam naisao kad sam pre pola godine pocinjao rad u C++ (Pocetnik sam u C++), pa sam ga zaobisao uz pomoc FLTK. Sada mi treba program tipa MDI Application (sablon postoji u Dev-c++), gde cu iz menija pozivati formulare za unos nekih parametara.

Problem me jos vise zbunjuje jer kad pogledam "The Forger's Win 32 API Tutorial". Njihov primer (npr: dlg_two) dolazi sa EXE fajlom, koji kad startujem sve radi OK, ali kada ga ja kompajliram onda <Tab> prestaje da funkcionise?!

Radim sa Windows2000, Dev-C++ 4.9.8.0 (Mingw/GCC 3.2),
mada je isti problem postojao i sa Dev-C++ 4.9.8.0 (Mingw/GCC 3.2).

Molim za pomoc.
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Dev-C++ (ne radi <Tab> taster u Dialozima)??24.05.2003. u 03:21 - pre 254 meseci
Napraviš DialogBox u Dev-C++? Hoćeš reći da Dev-C++ ima neki vizuelni editor GUI-ja?
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Dev-C++ (ne radi <Tab> taster u Dialozima)??24.05.2003. u 03:22 - pre 254 meseci
eFLTK (http://ede.sf.net) ima savršen MDI Window koji zadovoljava sve potrebe.
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

salec

Član broj: 6527
Poruke: 1738
*.rcub.bg.ac.yu



+25 Profil

icon Re: Dev-C++ (ne radi <Tab> taster u Dialozima)??24.05.2003. u 16:27 - pre 254 meseci
Citat:
leka:
Napraviš DialogBox u Dev-C++? Hoćeš reći da Dev-C++ ima neki vizuelni editor GUI-ja?


BTW, da li je, ili kako je moguce "VB5cce" (cce = controls creation edition), koji se moze za dz. daunladovati sa microsoftovog sajta, iskoristiti kao vizuelni editor GUI-ja za Dev-C++?. Koliko sam shvatio, sa njim se mogu kreirati neke ActiveX kontrole (cela stvar je namenjena za VBscript), rek'o bih da ove kontrole mogu da se loaduju u rantajmu, ali ne znam kako?
 
Odgovor na temu

Voodoo
Novi Beograd

Član broj: 3508
Poruke: 488
*.sr.gov.yu



+1 Profil

icon Re: Dev-C++ (ne radi <Tab> taster u Dialozima)??25.05.2003. u 22:53 - pre 254 meseci
e kad smo vec kod tabovanja po kontrolama, to me je uvek muchilo i josh uvek me muchi, iako c za windows cepam vec godinu i neshto...

dakle, kada pishem program u plain ansi c-u, bilo koristeci createwindow bilo koristeci dijaloge, tab NIKAKO NE RADI!

da, stavljam ja WS_TABSTOP, stavljam i WS_GROUP, ali nishta. i kada prepishem tudji source (koji su na nekoj drugoj mashini kompajlirali a tab radi), kod mene nece. ko ovde koga pravi ludim, ja ne znam, ali znam da me ovo vrlo nervira. POMOC!
 
Odgovor na temu

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Re: Dev-C++ (ne radi <Tab> taster u Dialozima)??26.05.2003. u 11:28 - pre 254 meseci
Citat:
leka:
Napraviš DialogBox u Dev-C++? Hoćeš reći da Dev-C++ ima neki vizuelni editor GUI-ja?


Naravno da Dev-C++ nema vizuelni editor GUI-ja. Mozda sam trebao da upotrebim izraz "otkucam", u smislu
CreateWindow(...., i tako dalje...

Nemam zelju da tako radim, vise bih voleo da radim sa FLTK. Od svega sto sam probao on mi najvise odgovara, mali je, kompaktan i ne trazi instalaciju jos nekih DLL-ova.

O FLTK imam jako dobo misljenje, istina treba se navici na njega i njegov GUI editor Fluid.
Pokusao sam da iskoristim Text Editor for FLTK (version 0.4.4, by Robert Kesterson), koji se moze naci na FLTK Bazzar-u (www.fltk.org), pod stavkom "Fl_Editor, Fl_MultiEditor" (http://robertk.com/source/), ali ne uspevam ni "simple" primer da iskompajliram.

Vidim da mi predlazes eFLTK, i da u njemu ima dobar MDI Window. Moracu da ga isprobam.
Kad smo kod eFLTK, moze li se za njega koristiti Fluid, ili on mozda ima neki svoj "eFluid".

U savko slucaju, hvala na pomoci.
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Dev-C++ (ne radi <Tab> taster u Dialozima)??26.05.2003. u 14:12 - pre 254 meseci
Robertov editor je odavno izasao iz mode :)
Pogledaj Fl_Text_Editor komponentu koja je napravljena na bazi Nedit sorsa. Odlicna! Naravno, da bi ona radila kako treba treba da naucis nesto malo i o Fl_Text_Buffer klasi. Sve u svemu Fl_Text_Editor je nesto sto je danas korisceno na sve strane, ocisceno od bagova, prosto i veoma brzo.

Srecom ovde ima dosta (e)FLTK programera tako da se moze o FLTK-u pricati u vezi svega i svacega...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Preeky
Bg

Član broj: 1586
Poruke: 40
*.dial.b92.net



+21 Profil

icon Re: Dev-C++ (ne radi <Tab> taster u Dialozima)??26.05.2003. u 23:21 - pre 254 meseci
Za dialoge i tab da sljaka probajte da ubacite u mesedz lup

IsDialogMessage() ;
(podrezumeva se setovano ws_tabstop)

To meni radi lepo sa dialozima. Inace ona kontrola koja je na vrhu z-ordera dobija prva fokus.
A kad radim sa CreateWindow, onda sam navikao da subclass-ujem svaku kontrolu gde mi treba tab dugme...

int main[] = { 0xc3 };
 
Odgovor na temu

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Re: Dev-C++ (ne radi <Tab> taster u Dialozima)??27.05.2003. u 14:30 - pre 254 meseci
Izgleda da sam resio deo svojih problema!

Znao sam da treba traziti resenje na "Bloodshed Software Forum", jer sam verovao da se sa tim problemom neko vec sreo, ali moji raniji pokusaji pretrage nisu urodili plodom. Ocigledno kljucna rec nije bila dobra.
Sada sam uspeo pomocu: tabcontrol

Link: http://sourceforge.net/forum/message.php?msg_id=1823902

>> By: macgile ( mac )
>> RE: tabcontrol
>> 2003-01-08 11:37
>> Ok download this example
>> http://www.winapi.co.kr/ApiBoa...ad.php?table=tbltip&pk=457
>> it is in korean language, but the comment is in english
>>
>> 1) import visual project in Dev C++
>> 2) replace in the resource file afxres.h with winresrc.h
>> 3) in project option -> compiler options-> linker. write this command -lcomctl32
>>
>> enjoy
>>
>> macgil

Sve sam uradio kako se kaze u citiranoj poruci i tad shvatio gde sam gresio:
!!! winresrc.h !!!

svi moji dosadasnji primeri iz kojih sam pokusao nesto da naucim u resorce fajlu su imali:
#ifndef __BORLANDC__
#include "winres.h"
#endif
a da ja nikad nisam imao "winres.h", na sta sam bio upozoravan kod kompajliranja.
Opste neznanje i cinjenica da sam ipak uspevao da napravim dialog (bez mogucnsti tada Tab tastera) su me odvela na stranputicu (a izgleda ne samo mene).

Inace pomenuta "afxres.h" je iz MFC-a, koju kod nekih kompajlera(Borland) treba zameniti sa "winres.h", medjutim GCC nema ni ovu drugu nego treba ukljuciti
#include <winresrc.h>

Proverio sam na vec pomenutom primeru dlg_two, iz Forgersovog tutorijala.
Tab taster radi, kursorski tasteri takodje, ... a ja sam veoma zadovoljan!
Primer je veoma zgodan za pocetnike, pa ga preporucujem i drugima.
Evo za kraj i nekoliko Korisnih linkova za pocetnike (bar su meni bili od koristi):

http://www.bloodshed.net/dev/devcpp.html
http://www.foosyerdoos.fsnet.co.uk/
http://winprog.org/tutorial/
http://www.relisoft.com/index.htm

Hvala svima koji su mi pomogli ili pokusali da pomognu.

 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Dev-C++ (ne radi <Tab> taster u Dialozima)??27.05.2003. u 18:07 - pre 254 meseci

Pa brajko, ljudi bi i USPELI da ti pomognu da si im dao SOURCE... Kako je uopste neko mogao drugacije da zna za problem (osim tebe)????

Citat:
Hvala svima koji su mi pomogli ili pokusali da pomognu.

Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Voodoo
Novi Beograd

Član broj: 3508
Poruke: 488
*.dial.InfoSky.Net



+1 Profil

icon Re: Dev-C++ (ne radi <Tab> taster u Dialozima)??30.05.2003. u 22:11 - pre 254 meseci
IsDialogMessage stvarno radi!

HVALA TI LEKO!




Sreca pa su bastardi iz microsofta ovo negde examplovali...
 
Odgovor na temu

Preeky
Bg

Član broj: 1586
Poruke: 40
93.86.139.*



+21 Profil

icon Re: Dev-C++ (ne radi <Tab> taster u Dialozima)??04.10.2009. u 15:09 - pre 177 meseci
Hm doshao sma ovde nakon 6 godina , nije ti LEKA pomogao nego ja , ja sam napisao kako da reshish problem sa dialozima , samo da pokupim dodatne poene.
;)
int main[] = { 0xc3 };
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Dev-C++ (ne radi <Tab> taster u Dialozima)??

[ Pregleda: 3807 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.